10.5.13

Το κάλυμμα και η σημαία...



Το κάλυμμα και η σημαία...




__Αντιγράφουμε από ιουδαϊκό ιστολόγιο τα εξής:



=
__

 

«Θέλεις κάμει εις σεαυτόν κρόσσια εις τας τέσσαρας άκρας του ενδύματός σου, με το οποίον σκεπάζεσαι» (Δευτ. 22:12)
גְּדִלִים תַּעֲשֶׂה לָּךְ, עַל אַרְבַּע כַּנְפוֹת כְּסוּתְךָ, אֲשֶׁר תְּכַסֶּה בָּהּ.

gi-di-LEEM ta-ah-SEH lakh, al ar-BAH kan-FOTE ki-soot-KHA, ah-SHARE ti-kha-SEH ba


Η σημαία του Ισραήλ μπορεί να είναι γνωστή για τις μπλε και άσπρες ρίγες της, αλλά λίγοι γνωρίζουν πώς ήρθε η έμπνευση για το σχεδιασμό της.
Σύμφωνα με τον Michael Freund στην εφημερίδα Jerusalem Post, ο Herzl ήθελε μια εθνική σημαία, και ένας Λιθουανός Εβραίος, ο David Wolffson, είπε:: "Γιατί πρέπει να ψάξουμε; Εδώ είναι η εθνική σημαία μας!" 
Ο Wolffsohn λέγεται πως σήκωσε ψηλά το λευκό με γαλάζιες ρίγες κάλυμμα προσευχής (Tallit) που χρησιμοποιούσε. "Το Tallit με το οποίο σκεπαζόμαστε όταν προσευχόμαστε, αυτό ας είναι το σύμβολό μαςΑς πάρουμε αυτό το Tallit και ας το ξεδιπλώσουμε εμπρός στα μάτια του Ισραήλ και στα μάτια όλων των εθνών. Έτσι προτείνω μία γαλανόλευκη σημαία με το άστρο του Δαβίδ επάνω της. Έτσι ορίστηκε η εθνική σημαία του Ισραήλ".

================== 
__Άραγε αυτή η επιλογή έχει κάποια σχέση με το λόγο του αποστόλου Παύλου, ότι:
«...ετυφλώθησαν αι διάνοιαι αυτών. Διότι έως της σήμερον το αυτό κάλυμμα μένει εν τη αναγνώσει της παλαιάς διαθήκης, μη ανακαλυπτόμενον, επειδή καταργείται διά του Χριστού, αλλ' έως σήμερον, όταν αναγινώσκηται ο Μωϋσής, κάλυμμα κείται επί της καρδίας αυτών· όταν όμως επιστρέψη προς τον Κύριον, θέλει αφαιρεθή το κάλυμμα» (Β΄ Κορ. 3:14-16).
Έτσι κι αλλιώς οι Ισραηλίτες απέχουν πολύ από το να αναγνωρίσουν τον Ιησού ως Μεσσία τους. Όταν γίνει αυτό, πολλά θα αλλάξουν, όπως και η χρήση αυτών των τυπικών στοιχείων.


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

neakaipalaia@gmail.com