12.5.13

Πάντα "υπέρ" του ΔΙΚΟΥ ΤΟΥΣ έθνους...Πάντα "υπέρ" του ΔΙΚΟΥ ΤΟΥΣ έθνους...

__Οι Αγιορείτες μοναχοί απειλούν να αποκλείσουν τους πολιτικούς από τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την ενσωμάτωση της Αθωνικής Πολιτείας τον ερχόμενο Οκτώβριο, αν δεν εξαιρεθούν από τη φορολόγηση τα ακίνητα των μονών που βρίσκονται εκτός Αγίου Ορους.
Το έθεσαν μάλιστα ως όρο και στην πρόσφατη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μαξίμου, αλλά η απαίτησή τους δεν δημοσιοποιήθηκε. Εδώ και τρεις μέρες στο Αγιον Ορος βρίσκεται ο γραμματέας της κυβέρνησης, Τάκης Μπαλτάκος, σε ρόλο... πυροσβέστη, επιχειρώντας να κατευνάσει τις αντιδράσεις. Επισήμως ο κ. Μπαλτάκος παρίσταται στις εκδηλώσεις για την πανήγυρη του Αγίου Γεωργίου στη Μονή Ξενοφώντος, από χθες ωστόσο είχε επαφές με εκπροσώπους ιερών μονών, προκειμένου να μην υλοποιήσουν τις απειλές τους.
«Εμείς το ξεκαθαρίσαμε και στον πρωθυπουργό, άσχετα που δεν το είπαν. Δεν θα δεχτούμε κανέναν πολιτικό στους εορτασμούς, αν δεν λυθεί άμεσα και μάλιστα με νομοθετική ρύθμιση που θα ισχύει για πάντα η φορολογική εκκρεμότητα», δήλωσε στο «Eθνος» εκπρόσωπος της αγιορείτικης κοινότητας και προσέθεσε: «Η συζήτηση με τον πρωθυπουργό ήταν γενική και αόριστη, εμάς όμως δεν μας ικανοποιεί αυτό. Θέλουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις και λύσεις που θα ισχύουν εσαεί».

=
__Αυτά και άλλα δημοσίευσε το ιστολόγιο www.agioritikovima.gr αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως το Άγιον Όρος ποτέ δεν εργάστηκε για το καλό της Ελλάδας, και μας λένε διαφορετικά τα εκκλησιαστικά παραμύθια...

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

neakaipalaia@gmail.com