23.4.13

Να γραφτεί στα πεπραγμένα τους...Να γραφτεί στα πεπραγμένα της παρούσας κυβέρνησης...
 

__Πριν μερικά χρόνια ΕΙΧΑΜΕ ΑΠ' ΟΛΑ...
__Και χρειαζούμενα και άχρηστα...
__Κυρίως στέλναμε τον ιδρώτα μας στα εργοστάσια των ξένων, τα προϊόντα των οποίων αγοράζαμε...
__Και στις βαλκανικές και ασιατικές χώρες τους εργάτες των οποίων χρησιμοποιούσαμε "νόμιμα ή μη"...
__Τώρα ελπίζουμε στη γενναιοδωρία των φιλανθρώπων της αλλοδαπής...
__Παλιά μοίρα των Ελλήνων...
=
__Παιδιά που ψάχνουν στους σκουπιδοτενεκέδες, παιδιά που ζητούν από τους συμμαθητές τους τα αποφάγια τους, παιδιά που λυγίζοπυν από την πείνα. Εικόνες της Ελλάδας του 2013.
Αυτά περιγράφει στη δημοσιογράφο των New York Times ο Λεωνίδας Νίκας, διευθυντής δημοτικού σχολείου στον Πειραιά. Μιλά για τον Παντελή, 11 χρονών, που είχε διπλώσει από τους πόνους της πείνας. Εξηγεί πως επισκέφθηκε τους γονείς του μαθητή και εκείνοι ντροπιασμένοι του ομολόγησαν ότι είναι μήνες άνεργοι και τρέφονται με μακαρόνια και κέτσαπ.
Η δημοσιογράφος επισκέπτεται το σπίτι του Παντελή και ο πατέρας της δείχνει το άδειο ψυγείο τους. Πέρυσι είχαν δουλειά, ένα άνετο διαμέρισμα, μεγάλη τηλεόραση, Playstation.
«Ακούω γύρω μου παιδιά να λένε: Οι γονείς μου δεν έχουν λεφτά, δεν ξέρω τι θα κάνουμε», λέει η 15χρονη Ευαγγελία, που πηγαίνει σχολείο στο Μενίδι. Λέε πως νοιώθει σαν να πνίγεται στη στεριά. Η Αλεξάνδρα Περρή, που εργάζεται στο σχολείο, εκτιμά ότι υποσιτίζονται τουλάχιστον 60 από τους 280 μαθητές. «Πέρυσι δεν ήταν έτσι, είναι τρομακτική η ταχύτητα με την οποία όλα αυτά συμβαίνουν», σημειώνει.
Ο Λεωνίδας Νίκας σχολιάζει το αφήγημα της κατάστασης που βελτιώνεται, τώρα που δεν συζητείται πια το ενδεχόμενο εξόδου από το ςευρώ. «Πείτε το στην οικογένεια του Παντελή», απαντά.
__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

neakaipalaia@gmail.com