23.4.13

Ελλαδική Εκκλησία... αυτή η πτωχή...



Ελλαδική Εκκλησία... αυτή η πτωχή...



Μία πρωτοβουλία με πολλαπλούς αποδέκτες αλλά και με καταλυτικές επιπτώσεις όχι μόνο στο οικονομικό αλλά και στο πολιτικό «χάρτη» βρίσκεται σε εξέλιξη με πρωταγωνιστή την Εκκλησία της Ελλάδος.
Η πρόταση που βρίσκεται στα «χέρια» του Αρχιεπισκόπου αλλά και όλων των μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για την κάλυψη άνω του 50% της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τραπέζης όχι μόνο καθιστά την εκκλησία σε έναν από τους μεγαλύτερους μετόχους του κορυφαίου τραπεζικού ομίλου της χώρας αλλά -και το κυριότερο- την επαναφέρει στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας σε μία μάλιστα περίοδο που το «έλλειμμα αξιοπιστίας» των πολιτικών κομμάτων βρίσκεται στο ναδίρ.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr η σχετική πρόταση ξεκίνησε από πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεου.
Ο Μητροπολίτης Σύρου ανέλαβε την πρωτοβουλία να προτείνει την συμμετοχή της Εκκλησίας στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου τράπεζας ώστε να αποφευχθεί «ο επαπειλούμενος αφελληνισμός του πρώτου πιστωτικού ιδρύματος της νεωτέρας Ελλάδος».
Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr δημοσιεύει σήμερα αποκλειστικά την επιστολή του Σεβ. Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, σχετικά με την Εθνική Τράπεζα.


__Κάθε φορά που γίνεται λόγος να συνδράμει η Εκκλησία της Ελλάδος σε ανάγκες ανθρώπων, σύσσωμοι οι κληρικοί διαμαρτύρονται επειδή η Εκκλησία ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΗ...
__Τώρα όμως αποκαλύπτεται πως ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ να δώσει για να "σώσει" την Εθνική Τράπεζα...
=
__Τα σχόλια δικά σας αδελφοί... 
__Γι' αυτό τα ράσα έχουν ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΣΕΠΕΣ...

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

neakaipalaia@gmail.com