25.4.13

Έτσι τιμά η Ελλάδα τους ήρωές της!...


Έτσι τιμά η Ελλάδα τους ήρωές της!...

 
=
__Το ελληνικό κράτος (με τους παλιάνθρωπους που το κυβερνούν από ιδρύσεώς του, μέχρι και ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΠΑΙΤΕΙΑΣ έφτασε να θεσπίσει, ώστε να ελέγχει ακόμη και πού και πότε θα μπορούσαν να ΕΠΑΙΤΟΥΝ (=ζητιανεύουν) οι ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για την ανεξαρτησία του και για να έχουν θέσεις όλοι αυτοί οι κάθε λογής ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ...
__Διαβάστε παρακάτω από την ιστορία του αγωνιστή του 1821 ΝΙΚΗΤΑΡΑ... για να μπείτε στο νόημα...


=Ο Νικήτας Σταματελόπουλος ή Νικηταράς ή Τουρκοφάγος, ήταν ένας απ’ τους μεγαλύτερους ήρωες της Επανάστασης του 1821.

__Ως γνωστόν, οι πολιτικές έριδες, το κομματικά πάθη και τα κάθε είδους συμφέροντα της εποχής που ακολούθησαν την Απελευθέρωση, δημιούργησαν ένα νοσηρό κλίμα στα πλαίσια του οποίου, αρκετοί ήρωες που έδωσαν τα πάντα στον Αγώνα, κατέληξαν να οδηγούνται στο περιθώριο και τη φυλακή (όπως ο Κολοκοτρώνης).

__Ένας απ’ αυτούς τους ήρωες, που είχαν αυτή την «τύχη» ήταν κι ο Νικηταράς, ο οποίος έκανε «θητεία» αρχικά στο Παλαμήδι και στην συνέχεια στις φυλακές τις Αίγινας, βάσει ανυπόστατων κατηγοριών περί συνωμοσίας εναντίων του βασιλιά Όθωνα.

__Όταν αποφυλακίστηκε ο Νικηταράς το 1841, ήταν τόσο φτωχός που κατάντησε ζητιάνος στα σοκάκια του Πειραιά.    Μία πενιχρή σύνταξη που έπαιρνε, χάριν μια θέσης γερουσιαστή που του εδόθη, δεν έφτανε «ούτε για ζήτω».

__Η αρμόδια αρχή η οποία χορηγούσε θέσεις επαιτείας, είχε ορίσει στον ήρωα επαίτη μια θέση μια ορισμένη μέρα της εβδομάδος, κοντά στην εκκλησία της Ευαγγελίστριας και του επέτρεπε (!) να επαιτεί κάθε Παρασκευή!

__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

neakaipalaia@gmail.com