3.2.13

Νέα ήθη...


Νέα ήθη...Εκομποδέσαν οι κλωστές κι εχάλασε το χτένι...

Κρητική παροιμία


Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ

 
Ούτε κουβέντα δεν θέλει να ακούσει η Εκκλησία για συμβίωση μεταξύ ανδρών και γυναικών με την υπογραφή «συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης», πολύ δε περισσότερο μεταξύ ομοφυλοφίλων. 
Το θέμα αναμένεται να τεθεί ενώπιον της Ιεράς Συνόδου της Κύρπου στην προσεχή συνεδρία της στις 5 Φεβρουαρίου, αν και όπως ανέφερε στον «Φ» ο μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, ο ρόλος της Εκκλησίας είναι συμβουλευτικός.

Με αφορμή την προχθεσινή συνάντηση της υπουργού Εσωτερικών της Κύπρου, κ. Ελένης Μαύρου με αντιπροσωπεία της οργάνωσης «accept – ΛΟΑΤ» Κύπρου (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφισεξουαλικοί, Τρανσέξουαλ), ο μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος υπέδειξε πως η Εκκλησία δεν δέχεται το σύμφωνο που πιθανό να υπογράφεται μεταξύ ανδρών και γυναικών, πολύ δε περισσότερο τυχόν σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομοφυλοφίλων.
 
Κι αυτό, όπως εξήγησε, επειδή η Εκκλησία δέχεται το μυστήριο του γάμου ο οποίος ανάγει τη σχέση άνδρα-γυναίκας στη σχέση Χριστού-Εκκλησίας. 
«Όσον αφορά ειδικά τους ομοφυλόφιλους, θα ήθελα να υποδείξω πως ο Θεός δημιούργησε δύο φύλα, άρρεν και θήλυ», είπε ο Πάφου Γεώργιος, ο οποίος πρόσθεσε: 
«Πρόκειται για ένα πάθος ή εθισμό που εκδηλώνεται και από την παιδική ηλικία και οι ομοφυλόφιλοι πρέπει να απαλλαγούν από αυτή τη ροπή». 
=
__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com