18.2.13

Συνταγή ομορφιάς...Συνταγή ομορφιάς...==«Κάθε τόσο οι μόδες αλλάζουν. Και μια από τις επιδιώξεις της κάθε γυναίκας, είναι να είναι πάντοτε ντυμένη «a la mode».
Αλλά οι γυναίκες που έχουν προσωπικότητα, νομίζετε ότι κάθε φορά που αλλάζει ή μόδα, αλλάζουν και την γκαρνταρόμπα τους; Εγώ δεν το νομίζω.
Η μόδα είναι μόδα και η λογική είναι λογική. Και πρέπει να την χρησιμοποιούμε, τουλάχιστον όσο και τη μόδα, αν μη περισσότερο. Δεν νοείται να μη μας αναγνωρίζουν οι γνωστοί μας, κάθε τόσο, επειδή άλλαξε η μόδα στο ντύσιμο και στο χτένισμα. Και να μην είναι όριο γι' αυτό, ούτε η ηλικία.»

Μια γυναίκα, που σέβεται τον εαυτό της, δεν μπορεί σήμερα να φορά τη φούστα μέχρι τη μέση της γάμπας (γιατί η μόδα θέλει τα φορέματα μακριά) και αύριο να την φοράει μια πιθαμή πάνω από το γόνατο, γιατί η μόδα λέει ότι πρέπει να είναι κοντή. Ιδίως μάλιστα, όταν έχει και κάποια ηλικία.


__Τα παραπάνω έγραψε κάποια κυρία Β.Η.Π. (άγνωστη σ’ εμάς όμως από ό,τι φαίνεται κάποιας ώριμης ηλικίας) [«Ο Κόσμος της Ελληνίδος» Δεκ. 2012]. 

__Αν και ως ένα βαθμό μπορούμε να τα κρίνουμε εύλογα, επειδή είναι σωστό η γυναίκα (και ο άντρας σε ό,τι τον αφορά) πρέπει να χρησιμοποιεί την λογική τουλάχιστον όσο και τη μόδα, αν μη περισσότερο.
__Το ζητούμενο δεν είναι τι λέει η «λογική» μας –ή τι αρέσει στα γούστα μας– αλλά το πρώτο ζητούμενο είναι εάν αυτό που διαλέγουμε και αποφασίζουμε να κάνουμε, ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ και επίσης εάν ταιριάζει στην ιδιότητα ενός ατόμου που ισχυρίζεται ότι λειτουργεί ΜΕ ΘΕΟΣΕΒΕΙΑ.

__Η Αγία Γραφή τονίζει ότι «Η εύκοσμος γυνή απολαμβάνει τιμήν» αρ. 11:16).
__Αλλά θα μπορούσε να το πει κανείς αυτό για την κάθε κοπέλα, κυρία ή κυρούλα, που περιφέρεται όχι μόνο ως ΓΥΝΑΙΟΝ αμφίβολης ηθικής αλλά και ως ΑΤΟΜΟ αμφίβολης κρίσης; 
__Ή, εξίσου, για κάθε νεαρό, κύριο ή γεροξεκούτη, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να διαψεύσει την πραγματικότητα και να προβάλλει ένα άλλο πρόσωπο – με άλλα λόγια ένα ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ που δεν ανταποκρίνεται στον αληθινό εαυτό του; 
__Αυτό που δείχνουμε, λοιπόν:
  • ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ;
  • ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ή ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ;
  • ΔΙΝΕΙ ΤΙΜΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΗΚΕΙ;
  • (Και αν λέμε πως είμαστε ΠΑΙΔΙΑ ΘΕΟΥ, δίνει τιμή στην οικογένεια του Ουράνιου Πατέρα μας);
__Η ομορφιά του ανθρώπου δεν συνίσταται από εξωτερικά στοιχεία (είτε σωματικής διάπλασης είτε κοσμητικής επεξεργασίας και προσθήκης), αλλά από το πράο και φρόνιμο πνεύμα που διευθύνεται από το Πνεύμα του Θεού.

__Τα άλλα όλα είναι μία ακόμη μορφή ειδωλολατρίας, όπου το είδωλο δεν είναι κάποιο ξύλο ή μέταλλο, αλλά ο ΣΑΡΚΙΝΟΣ ΕΑΥΤΟΣ ΜΑΣ… αυτός δηλαδή που αξίζει με κάθε τρόπο να αποβληθεί και να πεθάνει.
__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com