11.1.13

Αν αυτό είναι θαύμα εγώ είμαι τραπέζι...


Αν αυτό είναι θαύμα εγώ είμαι τραπέζι...

==


Κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες στο διαδίκτυο το παρακάτω ΔΗΘΕΝ ΘΑΥΜΑ… του «αγίου» Παϊσίου…

Δεν μας αρέσει να παίζουμε με τον πόνο των ανθρώπων, απορούμε όμως μ’ εκείνους που έκαναν επάγγελμα αυτό ακριβώς, είτε Ορθόδοξοι είναι είτε Ρωμαιοκαθολικοί, είτε Πεντηκοστιανοί Χαρισματικοί κ.ο.κ.

Ιδού το συνταρακτικό/ξεκαρδιστικό κείμενο: 


«Όπως ανέφερε ο κ. Α.Γ., νέος δάσκαλος σε χωριό της Αργολίδος :

Στο χωριό όπου διδάσκει, γνώρισε έναν φιλότιμο άνθρωπο, γύρω στα 40, που όπως του ανέφερε, του παρουσιάστηκε ξαφνικά σημαντικότατο πρόβλημα υγείας στα νεφρά του. Όπως του εξήγησαν και οι Γιατροί είχαν καταστραφεί και τα δύο του νεφρά και η κατάσταση ήταν πλέον μη αναστρέψιμη και επικίνδυνη κ.λπ.

Βλέποντάς τον έτσι καταστεναχωρημένο αμέσως ο Δάσκαλος του μίλησε για τον Γέροντα Παΐσιο και του πρότεινε να πάει να επισκεφθεί το Μοναστήρι της Σουρωτής όπου βρίσκεται και ο τάφος του Οσίου καθώς και τα άγια Λείψανα του Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου. Παράλληλα του χάρισε μία αγαπημένη του εικόνα (σε χαρτόνι) με τον π. Παΐσιο να στέκεται με τις παλάμες ευλαβικά σταυρωμένες κάτω από ένα κυπαρίσσι.

Το βράδυ, λίγο πριν κοιμηθεί, απογοητευμένος για το μέλλον το δικό του και της οικογένιάς του, έθεσε την εικονίτσα κάτω από το μαξιλάρι του και πολύ δύσκολα κοιμήθηκε, ενώ όλο τα βράδυ ίδρωνε από το άγχος του και την απελπισία του.
Μέσα στην νύκτα ξυπνάει ξαφνικά, βεβαιώνεται από το ρολόι του που είχε στο κομοδίνο ότι είναι 3 η ώρα και μαζί αισθάνεται την εικόνα κολλημένη πίσω στην πλάτη του, στο μέρος του δεξιού νεφρού.

Απόρησε, διότι ... γενικά κοιμάται ήσυχα, την πήρε την φίλησε και την έβαλε πάλι στο μαξιλάρι.

Το πρωί, αφού σηκώθηκε κοίταξε και πάλι να δει την ώρα και βλέπει απορημένος ότι οι δείκτες είχαν σταματήσει στις 3 το βράδυ.

Συνέχισε κατόπιν τις εξετάσεις και διαπιστώσανε οι Γιατροί πως το δεξί νεφρό άρχισε και πάλι να λειτουργεί φυσιολογικά.

Δεν έχασε καιρό και γρήγορα έτρεξε στον ιερό τάφο του Γέροντος όπου κατέθεσε τις θερμές ευχαριστίες και το ευλαβικό δάκρυ της ψυχής του.

ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΤΑΜΠΑΚΗΣ / Ι. ΝΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ»Πολλές οι απορίες, όμως σημειώνουμε την ΚΥΡΙΟΤΕΡΗ. 
Αφού ο «άγιος» αποφάσισε και μπόρεσε να κάνει «το θαύμα του», ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΝΕΦΡΑ; Εκπτώσεις στη «χάρη» του έκανε;
Πάντως ούτε ο Χριστός ούτε οι Απόστολοι έκαναν ποτέ ΜΙΣΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ.

Και μόνο αυτό αρκεί για να απορρίψει κανείς τη «μαρτυρία» ως κατασκευασμένη, παραπλανητική και "γιαλαντζί".

 
__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com