21.11.12

Βιαστήκαμε να χαρούμε…


Βιαστήκαμε να χαρούμε…


==



__Μία ημέρα μετά την απόρριψη της νομοθεσίας που θα επέτρεπε στις γυναίκες να γίνονται επίσκοποι από την Σύνοδο της Αγγλικανικής Εκκλησίας, ο Αρχιεπίσκοπος του Γιορκ μίλησε για την πεποίθησή του ότι οι γυναίκες θα γίνονται επίσκοποι "στη διάρκεια της ζωής του". 

__Το κλίμα ήταν ζοφερό μετά τη χθεσινή ψηφοφορία στην οποία η πλειοψηφία των 324 μελών της Γενικής Συνόδου ψήφισε υπέρ της αλλαγής και μόνο 122 κατά. 

__Η αλλαγή απορρίφθηκε επειδή απαιτείται πλειοψηφία δύο τρίτων σε κάθε τμήμα της Γενικής Συνόδου. Ενώ οι επίσκοποι και κληρικοί ψήφισαν υπέρ, τα λαϊκά μέλη απέρριψαν την αλλαγή με μόλις έξι ψήφους. 

__Το αποτέλεσμα είναι βαρύ πλήγμα για τους υποστηρικτές των γυναικών επισκόπων, όπως ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι, δρ Ρόουαν Ουίλιαμς, και ο διάδοχός του, Justin Welby.

__Μιλώντας στο σημερινό πρόγραμμα του BBC Radio 4, ο Δρ Sentamu είπε: "Θα υπάρξουν γυναίκες επίσκοποι στη διάρκεια της ζωής μου".
====================



__Το κατάντημα της σημερινής χριστιανοσύνης είναι τόσο βαθύ που μόνο με θρήνο και δάκρυα μπορεί κανείς να το παρακολουθεί.

__Ο Χριστός είπε για τη νύμφη Του: «θέλω οικοδομήσει την εκκλησίαν μου, και πύλαι άδου δεν θέλουσιν ισχύσει κατ' αυτής» (Ματθ. 16:18).

__Και μόνο αυτός ο λόγος είναι απόδειξη πως Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά τα μαγαζιά και δημόσιες υπηρεσίες, που αναξίως φέρουν το όνομα "εκκλησία".
__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com