21.11.12

Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε την αλήθεια...


Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε την αλήθεια...


__O Αρχιεπίσκοπος, κ. Ιερώνυμος, μιλώντας σε εκπροσώπους του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών για τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπογράμμισε:
«Θα ήθελα να κάνουμε μια σύγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης του χθες και του σήμερα. Άλλωστε, είμαι ένας άνθρωπος που πίστεψα σε αυτό το σχήμα, ήθελα να προχωρήσει και το στήριξα με όλες μου τις δυνάμεις. Στα κείμενα των θεμελιωτών αυτής της ιδέας, γίνεται λόγος για αδελφοσύνη, για συνεργασία, για αλληλεγγύη. Που στ' αλήθεια φαίνονται όλα αυτά;».
Και πρόσθεσε:
«Έχω γνωρίσει την Γερμανία και την αγαπώ, αλλά άλλο αυτό κι άλλο η πραγματικότητα. Το ερώτημα μου είναι απλό: ο αγώνας γίνεται για μια ευρωπαϊκή Γερμανία ή για μία γερμανική Ευρώπη; Παρακολούθησα με λύπη τον προπηλακισμό του προξένου στη Θεσσαλονίκη γιατί κάτι τέτοιο δεν ταιριάζει στους Έλληνες πολίτες. Και τον καταδικάζω.
Όμως, στην αθλιότητα που υπάρχει σήμερα, τη στιγμή που χιλιάδες άνθρωποι αναζητούν ένα πιάτο φαγητό, όταν ακούγεται από τα Μ.Μ.Ε. ότι η Γερμανία κέρδισε ένα δισεκατομμύριο επτακόσια εκατομμύρια από την κρίση, τι θα κάνει αυτός ο λαός;
Κι όταν μάλιστα κουβαλά και τις μνήμες από την Κατοχή».
Αυτά τα αντιλαμβάνεται και τα ομολογεί ο Αρχιεπίσκοπος, όμως οι δοσίλογοι της κυβέρνησης κάνουν την πάπια επειδή απλώς ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ.
__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com