10.10.12

Όταν τα αυτονόητα γίνονται ειδήσεις...

Όταν τα αυτονόητα γίνονται ειδήσεις...

 
__Διαρρηγνύει τα ιμάτιά του, και απολύτως δικαιολογημένα, ο γνωστός αρχιμανδρίτης π. Δανιήλ Αεράκης στο περιοδικό "Ιωάννης ο Βαπτιστής" (Οκτ. 2012) σχολιάζοντας την μεγαλομανία πολλών ΔΕΣΠΟΤΑΔΩΝ και την δουλικότητα διαφόρων ΚΟΛΑΚΩΝ που τους περιτριγυρίζουν...
Αντιγράφουμε:.
=
Τα αυτονόητα δεν αποτελούν ειδήσεις.
• Είδατε ποτέ ιατρικό περιοδικό, να δημοσιεύει, με τεράστιο μάλιστα τίτλο, φωτογραφία γιατρού, που παίρνει την πίεση ή εξετάζει τα ακροαστικά ασθενούς; Μα αυτά είναι αυτονόητα. Επειδή ένας γιατρός έβαλε το θερμόμετρο ή πήρε την πίεση αρρώστου, δεν τον ντύνουμε με μεγαλοπρεπή στολή! Και δεν τον περιφέρουμε στους δρόμους και στο διαδίκτυο για αυτονόητες διακονίες του!
Αυτό το γελοίο το κάνουμε εμείς, οι εκκλησιαστικοί. Είναι γεμάτα πολλά εκκλησιαστικά περιοδικά και μερικά ηλεκτρονικά σάιτ από φωτογραφίες δεσποτάδων για αυτονόητες ενέργειες τους.
Για κάθε αγιασμό ή εσπερινό επισκόπων σπεύδουμε να τους προβάλλουμε, τονίζοντας πάντοτε «τη βυζαντινή τους μεγαλοπρέπεια»!!!

__Μόνο αν έχεις χάσει τη νοημοσύνη σου μπορείς να φέρεσαι όπως οι εν λόγω μιτροφόροι και οι παρατρεχάμενοί τους...
__Όπως φαίνεται, ο βυζαντινισμός και οι μητροπολιτικές αυλές αποτελούν καλό θερμοκήπιο για τέτοιες ανισόρροπες συμπεριφορές... Κρίμα!
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com