1.10.12

Ο ποταμός του Θεού...

Ο ποταμός του Θεού...
==




«Επισκέπτεσαι την γην και ποτίζεις αυτήν· υπερπλουτίζεις αυτήν· ο ποταμός του Θεού είναι πλήρης υδάτων· ετοιμάζεις τον σίτον αυτών, επειδή ούτω διέταξας» (Ψαλμός 65:9).

__Ο ανεξάντλητος «ποταμός του Θεού», που ποτίζει όλη τη γη, δεν είναι άλλο από τις δροσιστικές βροχές που κατεβαίνουν  από τους ουρανούς, και "επισκέπτονται" τη γη καθώς επαναλαμβάνουν αενάως το εκπληκτικό ταξίδι του προς τους ωκεανούς, για να ανέβουν πάλι πίσω στον ουρανό. 
__Στον ποταμό αυτό στην ουσία ενσωματώνονται όλα τα ποτάμια της Γης, αλλά δεν είναι σαν κανένα άλλο ποτάμι, επειδή τη στιγμή που θα φτάσει στον ωκεανό, ανεβαίνει πάλι στους ουρανούς, για να κυλήσει ξανά προς τα κάτω στο διψασμένο έδαφος και τελικά να επαναλάβει ξανά και ξανά το ατελείωτο ταξίδι του.

__Τι όμορφη πρόβλεψη θείας σοφίας είναι αυτός ο ποταμός του Θεού! Χωρίς αυτόν, όλη η ζωή στη γη θα πάψει να υπάρχει. Οι άνθρωποι θεωρούν ως πιο πολύτιμο το χρυσάφι, αλλά είναι αυτός «ο ποταμός του Θεού» που συνεχώς «υπερπλουτίζει» την γη με τις τακτικές επισκέψεις του για να ικανοποιήσει τις ανάγκες της ίδιας και των κατοίκων της προκαλώντας τη βλάστηση των φυτών. 

__Στο βιβλίο του Ιώβ διαβάζουμε:


«Τις ήνοιξε ρύακας διά τας ραγδαίας βροχάς, ή δρόμον διά την αστραπήν της βροντής, διά να φέρη βροχήν επί γην ακατοίκητον, εις έρημον, όπου άνθρωπος δεν υπάρχει, διά να χορτάση την άβατον και ακατοίκητον, και να αναβλαστήση τον βλαστόν της χλόης; Έχει πατέρα η βροχή; ή τις εγέννησε τας σταγόνας της δρόσου;" (Ιώβ 38:25-28).

__Με αυτόν τον τρόπο ο Θεός προετοιμάζει τα λαχανικά και τα φυτά με τα οποία θα τραφούν άνθρωπος και ζώα. Κάθε είδος δημητριακών και δέντρων που παρέχουν τη βασική τροφή για τους ανθρώπους και βλάστησης για τα ζώα σε όλο τον κόσμο. Έτσι, με το πέρασμα αυτού του «ποταμού του Θεού» ανανεώνεται η δημιουργία. 
__Αυτό είναι το υπέροχο ζωογόνο ποτάμι του Θεού, κάτι που βλέπουμε ξανά τούτες τις ημέρες με τον ερχομό του Φθινοπωρου...


__Αλλά πόσοι θυμούνται ότι ο Θεός τα έφτιαξε όλα αυτά μέσω του Υιού Του, του Ιησού Χριστού, και τα έκανε όλα με ένα βασικό σκοπό που κορυφώθηκε στο Γολγοθά:


«Ηλευθέρωσεν ημάς εκ της εξουσίας του σκότους και μετέφερεν εις την βασιλείαν του αγαπητού αυτού Υιού· εις τον οποίον έχομεν την απολύτρωσιν διά του αίματος αυτού, την άφεσιν των αμαρτιών· όστις είναι εικών του Θεού του αοράτου, πρωτότοκος πάσης κτίσεως, επειδή δι' αυτού εκτίσθησαν τα πάντα, τα εν τοις ουρανοίς και τα επί της γης, τα ορατά και τα αόρατα, είτε θρόνοι είτε κυριότητες είτε αρχαί είτε εξουσίαι· τα πάντα δι' αυτού και εις αυτόν εκτίσθησαν· και αυτός είναι προ πάντων, και τα πάντα συντηρούνται δι' αυτού» (Κολ. 1:13-17).

__Είναι καλό να απολαμβάνουμε τα αγαθά δώρα του υλικού «ποταμού του Θεού» για τον οποίο θαυμάζει ο Ψαλμωδός!  
__Υπάρχει όμως και ένα άλλο μοναδικό ΠΟΤΑΜΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, που καλύπτει τις εσωτερικές πνευματικές ανάγκες του ανθρώπου, και το οποίο μπορεί να λάβει και να γευθεί μόνο εκείνος που πλησιάζει τον Θεό όχι μόνο σαρκικά και γήινα αλλά πνευματικά, ζητώντας μαζί Του μια σχέση όχι μόνο σαρκική/χωμάτινη αλλά πνευματική. 

__Είπε ο Χριστός στη γυναίκα στο πηγάδι της Σαμάρειας:


«Πας όστις πίνει εκ του ύδατος τούτου θέλει διψήσει πάλιν· όστις όμως πίη εκ του ύδατος, το οποίον εγώ θέλω δώσει εις αυτόν, δεν θέλει διψήσει εις τον αιώνα, αλλά το ύδωρ, το οποίον θέλω δώσει εις αυτόν, θέλει γείνει εν αυτώ πηγή ύδατος αναβλύζοντος εις ζωήν αιώνιον» (Ιωάν. 4:13-14).

__Είναι πολύ καλύτερο, λοιπόν, να προχωρήσουμε και στην μεγαλύτερη ευλογία που έχει ετοιμάσει για εμάς ο Θεός. Για όσους Τον πλησιάσουν ο Χριστός υποσχέθηκε:


«Όστις πιστεύει εις εμέ, καθώς είπεν η γραφή, ποταμοί ύδατος ζώντος θέλουσι ρεύσει εκ της κοιλίας αυτού. Τούτο δε είπε περί του Πνεύματος, το οποίον έμελλον να λαμβάνωσιν οι πιστεύοντες εις αυτόν» (Ιωάν. 7:38-39).
.
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com