1.10.12

Έτσι είμαι εγώ...

Έτσι είμαι εγώ...
==


__Καθημερινά, τα σπίτια και τα γραφεία μας, τα αυτοκίνητά και τα ντουλάπια μας, λένε ποιοι είμαστε και προς τα πού οδηγούμμαστε στη ζωή.

__Τα έπιπλά μας, οι συνήθειές μας, το περιεχόμενο των ψυγείων μας, οι ώρες που καθόμαστε στον καναπέ κοιτάζοντας τηλεόραση, οι ώρες που ξοδεύουμε σε τηλεφωνήματα (πολλά από τα οποία γίνονται χωρίς κανένα συγκεκριμένο θέμα), όλα αυτά φανερώνουν από νωρίς, αν αργότερα θα έχουμε ζάχαρο, πίεση, έμφραγμα, κατάθλιψη, αν υπάρχουν προβλήματα στη σχέση με τον ή τη σύζυγο και τα παιδιά μας, και ένα πλήθος άλλες περιπλοκές της ζωής.
__Επίσης ο κατάλογος για τα ψώνια μας επίσης φανερώνει το βάρος που θα έχουμε σε ένα χρόνο από τώρα, αν π.χ. οι αγορές μας περιλαμβάνουν τρόφιμα παχυντικά, γλυκά και διάφορα είδη που κατατάσσονται τα λεγόμενα «τρόφιμα σκουπίδια», αν αγοράζουμε έτοιμα ή μισοέτοιμα γεύματα που άλλοι έχουν αποφασίσει πόσα και ποια λίπη, όπως και ποια και πόσα συντηρητικά, αλάτι, ζάχαρη ή γλυκαντικές ουσίες κ.λπ. θα έχουν προσθέσει...
__Ο τρόπος που διαχειριζόμαστε τα οικονομικά μας, αν λειτουργούμε μέσα στα περιθώρια που επιτρέπει ο μισθός μας ή δανειζόμαστε αλόγιστα. Αν χρησιμοποιούμε χωρίς περίσκεψη πιστωτικές κάρτες και όλες εκείνες τις προσφορές «με δόσεις», που στο τέλος διογκώνουν την τιμή που έπρεπε να πληρώσουμε με τόκους και επανοτόκια...
__Και τα χόμπι φανερώνουν το επίπεδο των ικανοτήτων μας. Αν θα μπορούμε να περπατούμε χωρίς να λαχανιάζουμε, αν θα μπορούμε να ανεβούμε τη σκάλα όταν χαλάσει ο ανελκυστήρας, αν θα χρειαστούμε ειδικές ιατρικές εξετάσεις (και επεμβάσεις)...


__Χωρίς να είναι αστείο, δεκάδες πράγματα που θα αντιμετωπίσουμε στη ζωή μας αύριο, εξαρτώνται από εκείνα που κάνουμε ή δεν κάνουμε σήμερα.

__«Συλλογίσθητε τας οδούς σας» (Αγγ. 1:5), προτρέπει ο λόγος του Θεού, και μάλιστα την ίδια ακριβώς συμβουλή επαναλαμβάνει ακριβώς δύο χωρία παρακάτω, επισημαίνοντας με αυτό τον τρόπο τη μεγάλη της σπουδαιότητα. 
__Και είναι σημαντικό να προσέξουμε πως τούτη η συμβουλή δεν απευθύνεται σε άπειρους νέους, στους οποίους συνήθως επιχειρούμε να την εφαρμόσουμε, αλλά σε άτομα ώριμα, που με κάποιο τρόπο έχουν παγιώσει τους τρόπους τους και τις συνήθειές του. 

__Ναι στην ίδια ανάγκη δεν βρισκόμαστε κι εμείς, ιδιαίτερα όταν έχουμε αποκτήσει ένα πλήθος λάθος πρακτικές και συνήθειες, που στο τέλος θα κληθούμε να πληρώσουμε με μεγάλο αντίτιμο, για να μην γράψουμε με μεγάλη ποινή.


__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com