27.10.12

Δημιουργία - Αλήθεια ή μύθος;


Δημιουργία - Αλήθεια ή μύθος;

 

==

__Δύο διαφορετικές διηγήσεις για τη Δημιουργία του κόσμου βρίσκουμε στην Αγία Γραφή, στο βιβλίο της Γένεσης (κεφάλαια 1 και 2).

__Αυτό οδήγησε κάποιους κακόπιστους να μιλούν για δύο διαφορετικά κείμενα, γραμμένα από δύο διαφορετικούς συγγραφείς, που έγραψαν ο καθένας το δικό του «παραμύθι», όπως τους το διηγήθηκαν οι γεροντότεροι από άγραφες (και αναξιόπιστες) πηγές.

__Το ζήτημα απασχόλησε (και απασχολεί) ακόμη και μερικούς από τους «ειδικούς» επιστήμονες, που συχνά ψάχνουν να βρουν «ψύλλους στ’ άχυρα…» κατά το κοινώς λεγόμενο.

__Αλλά ποιος μπορεί να σταθεί και να μιλήσει για όλα αυτά, όταν έχουμε την ΜΑΡΤΥΡΙΑ και ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ του ίδιου του Κυρίου Ιησού Χριστού;

__Όπως αποδεικνύεται, λοιπόν, από το Ευαγγέλιο του Ματθαίου, ο Κύριός μας πίστευε ότι και οι δύο «αφηγήσεις» για τη Δημιουργία (Γένεση 1 και 2) ήταν συμπληρωματικές και όχι αντιφατικές. Σε μία περίπτωση, μάλιστα, ο Ίδιος ανέφερε και τις δύο διηγήσεις στο ίδιο συμφραζόμενο, όταν είπε: 


«Δεν ανεγνώσατε ότι
ο πλάσας απ' αρχής άρσεν και θήλυ έπλασεν αυτούς (από το Γεν. 1/27)  
και είπεν,
Ένεκεν τούτου θέλει αφήσει άνθρωπος τον πατέρα και την μητέρα και θέλει προσκολληθή εις την γυναίκα αυτού, και θέλουσιν είσθαι οι δύο εις σάρκα μίαν; (από το Γεν. 2/24)
Ώστε δεν είναι πλέον δύο, αλλά μία σαρξ. Εκείνο λοιπόν το οποίον ο Θεός συνέζευξεν, άνθρωπος ας μη χωρίζη» (Ματθαίος 19:4-6).

__Βλέπουμε, λοιπόν, πόσο απλά είναι τα πράγματα για όσους ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΠΛΑ, και πόσο δύσκολα και σκοτεινά είναι για εκείνους που ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΤΙΣΕΙ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥΣ με κάθε πλανερό άνεμο;
.
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com