15.9.12

Νερό στο κρασί;
=
Στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου έφθασε πριν από λίγα λεπτά ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, ο οποίος θα προεξάρχει για την εορτή της Αγίας Ζώνης της Παναγίας.
Ο Μητροπολίτης κ. Νικόλαος στην είσοδο της Μονής έτυχε θερμής υποδοχής, από τον Ηγούμενο Γέροντα Εφραίμ και τα μέλη της Αδελφότητας.
Στη συνέχεια μετάβησαν στο Καθολικό της Μονής, όπου τελέστηκε δοξολογιά προς τιμήν του Μητροπολίτη.
Ο Γέροντας Εφραίμ καλωσορίζοντας τον Μητροπολίτη Μεσογαίας στην Μονή, μεταξύ άλλων ανέφερε: "Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς, που βρίσκεστε σήμερα εδώ για να προεξάρχετε στην εορτή της Αγίας Ζώνης".
Επίσης ο Καθηγούμενος Εφραίμ, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Νικόλαο για την υποστήριξη και αγάπη του για την Μονή Βατοπαιδίου.
 Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Μεσογαίας, ευχαρίστησε τον Ηγούμενο για την πρόσκληση να συμμετέχει στην μεγάλη αυτή εορτή, ενώ αναφέρθηκε στη σημασία που είχε η μεταφορά της Αγίας Ζώνης στην Ρωσία.
"Μεγαλό γεγονός για την Ορθοδοξία ηταν η μεταφορά της Αγίας Ζώνης στην Ρωσία, πάρολο που εκείνες τις ημέρες βιώνατε μια μεγάλη δοκιμασία", τόνισε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας.
Ακόμη τόνισε: "Σήμερα ζούμε μια εποχή που επικρατεί ο διχασμός, αλλά με την δική σας υπόθεση η Εκκλησία ενώθηκε".
Τέλος να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Μεσογαίας, το βράδυ της Τετάρτης θα προεξάρχει της πανηγυρικής αγρυπνίας για την Αγία Ζώνη.
Αιμίλιος Πολυγένης
=
__Περίεργα τα σούρτα φέρτα του Μεσογαίας Νικολάου με το κελί του ηγούμενου Εφραίμ (τόσο στον Κορυδαλλό όσο και στο "Άγιο Όρος")...
__Είδομεν τι μπορεί να σημαίνουν όλα αυτά...
__Και η λατρεία του προς την "Αγία Ζώνη" και αυτή τυχαία είναι;
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com