11.9.12

Πολύτιμες σκέψεις περισυλλογής...
· Αν και πολλά υποφέρουμε στη νύχτα της αμαρτίας, χαιρόμαστε να στρέφουμε τα μάτια στον ουρανό κι από εκεί, από τις φωτεινές σαν αστέρια υποσχέσεις του Κυρίου μας, ν’ αντλούμε δυνάμεις για να συνεχίζουμε τους αγώνες μας στη στενή οδό της πίστεως.
================================
·  Η επιθυμία μας ας είναι να δοκιμάζουμε καθημερινά την ίδια πείρα με τον αρχαίο προφήτη του Θεού, τον Δανιήλ, που είπε: «Με ήγγισε και με έκανε να σταθώ όρθιος» (Δαν. 8:18). Μεγάλη υπόθεση να στεκόμαστε όρθιοι με τον Κύριο, παρά κατά γης αβοήθητοι, να δεχόμαστε τα πατήματα των άλλων.
================================
·  Οι επιθυμίες μας ας επικεντρώνονται στα βαθιά πράγματα του Θεού. Προχωρώντας σ’ αυτά όλο και περισσότερο, θα ανακαλύπτουμε πως το κάθε τι που βρήκαμε στο παρελθόν, όσο κι αν μας χαροποίησε, όσο κι αν μας ανέβασε πνευματικά, δεν ήταν παρά ένα σκαλοπάτι για να οδηγηθούμε ακόμη ψηλότερα.
__Σαν νερό θα το βρούμε ρηχό για κολύμπι, επειδή μπροστά μας απλώνεται όλο και βαθύτερο το πέλαγος των αποκαλύψεων των θείων βουλών και σχεδίων και όσο ζητάς τόσο θα παίρνεις!
================================
· Αν είσαι μόνος χωρίς Θεό, είναι τρομερό. Πού είναι η ελπίδα σου; Εάν όμως είσαι μόνος μαζί Του, αυτό είναι ελπίδα ζωής και δόξας αιώνιας!!!
__Κανείς δεν μπορεί να εννοήσει τη χαρά που έχει κάθε πιστός μέσα του, γνωρίζοντας το Ποιος βρίσκεται δίπλα του σε κάθε στιγμή και του συμπαραστέκεται. Λέει ο Χριστός: «Ταύτα ελάλησα προς εσάς, διά να έχητε ειρήνην εν εμοί. Εν τω κόσμω θέλετε έχει θλίψιν· αλλά θαρσείτε, εγώ ενίκησα τον κόσμον» (Ιωάν. 16:33)
  =

Α.Ξ.__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com