7.9.12

Αλήθεια, μόνο τόσα εισπράττουν;
=
Με αφορμή την συζήτηση πού διεξάγεται αυτές τις ημέρες, περί της περικοπής των λεγομένων Ειδικών Μισθολογίων, στα οποία ανήκουν και οι Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδας ο Μητροπολίτης Χαλκίδας κ. Χρυσόστομος δεν δίστασε να δώσει στη δημοσιότητα το επίσημο εκκαθαριστικό σημείωμα της μισθοδοσίας του, μηνός Αυγούστου 2012.
Η κίνηση αυτή έγινε, όπως εξηγεί ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος σε δελτίο τύπου, «επειδή πολλές ψευδείς και ανυπόστατες πληροφορίες μεταδίδονται από διάφορα Μέσα Ενημέρωσης των Αθηνών, τα οποία κάνουν λόγο για μισθό Μητροπολιτών ύψους 4.500 ευρώ».
Σύμφωνα, λοιπόν με το εκκαθαριστικό της μισθοδοσίας, το οποίο παρουσιάζει ο Μητροπολίτης, οι συνολικές καθαρές αποδοχές του είναι 1707 ευρώ και 80 λεπτά.
Μάλιστα, ο Σεβασμιώτατος επισημαίνει ότι, πριν την εφαρμογή του μνημονίου (Ιούνιος 2010) οι αποδοχές του έφταναν το ποσό των 2.315 ευρώ.
Μάλιστα ο κ. Χρυσόστομος δεν παραλείπει αν επισημάνει: «Τονίζουμε δε ότι σ’ αυτό τον αρχιερατικό μισθό βασίζονται και αρκετοί άνθρωποι».
Πηγή: egnomi.gr
=
__Εκτιμούμε την προσπάθεια του μητροπολίτη Χαλκίδας να γνωστοποιήσει στον κόσμο ποιος είναι ο μισθός του
__Μακάρι να το έκαναν αυτό και όλοι οι υψηλόβαθμοι λειτουργοί και "λειτουργοί" του κράτους.
__Έχοντας όμως το κακό παρελθόν κάποιου τ. Υπουργού που αν και εκείνος δημοσίευσε το εκκαθαριστικό σημείωμα πληρωμής του, ΑΠΕΚΡΥΨΕ ωστόσο τις παράπλευρες οικονομικές ωφέλειες που του παρείχε η θέση του.
__Συνεπώς θα μπορούσαμε κι εμείς να ρωτήσουμε τον σεβασμιότατο:
Ποιος πληρώνει 
  • τις μετακινήσεις του;
  • τα τηλέφωνά του; 
  • το χώρο όπου κατοικεί; 
  • τα ξενοδοχεία όπου μένει; 
  • το προσωπικό της συνοδείας του;  
  • τα γεύματα όταν ταξιδεύει;
  • το προσωπικό που τον υπηρετεί (διάκονοι, οικονόμοι, κηπουροί κ.λπ.) 
  • τις επισκέψεις σε άλλους συναδέλφους του, για συλλείτουργα και άλλες εκδηλώσεις που συνήθως συνοδεύονται από ΕΞΕΡΕΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΕΙΣ βαθμού VIP;

======================================================


__Επειδή δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε τι από αυτά έχει εφαρμογή στην περίπτωση του κ. Χρυσοστόμου --ο οποίος ενδεχομένως να εγκαταβιώνει και να ζει ως Μοναχός στη Μονή της μετανοίας του, όπως προβλέπουν οι ιεροί κανόνες οι οποίοι ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ-- και να μην χρησιμοποιεί τίποτε από τα προαναφερθέντα, (τα οποία ωστόσο είναι μόνο ελάχιστα από όσα θα μπορούσαν να γραφτούν για τους περισσότερους Μητροπολίτες) δικαιούμαστε να διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας.

__Το ίδιο εξάλλου έγινε και με κάποιον Διαμαρτυρόμενο ιεροκήρυκα ο οποίος μας διαβεβαίωνε προ ετών ότι από την εκκλησία εισέπραττε (εκείνη την εποχή) μόνο 140.000 δραχμές, ενώ όπως αποδείχθηκε είχε πολλαπλάσια έσοδα από πλάγιες χορηγίες (που στην ουσία ήταν ΜΑΥΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ αφού ούτε στο ΙΚΑ αναφέρονταν ούτε στην ΕΦΟΡΙΑ...).
__Με άλλα λόγια και σύμφωνα με τα χαρτιά, εν τέλει ο άνθρωπος ίσως άξιζε να είχε και χαρτί απορίας...   

======================================================
Το παρακάτω κείμενο είναι του δημοσιογράφου κ. Σπύρου Καρατζαφέρη και δημοσιεύθηκε στις 6-9-2012 με τίτλο ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ... . 
 Όλοι οι Έλληνες που είναι στα όρια της φτώχειας ή κάτω από τα όρια συνταξιούχοι, χαμηλόμισθοι, άνεργοι καλούνται να πληρώσουν τα εγκλήματα των πολιτικών για να σωθεί η χώρα, εκτός από μία τάξη εργαζομένων με εντολή, παρακαλώ, κ. Α. Σαμαρά: πρόκειται για την τάξη των ρασοφόρων και κυρίως την κάστα των ιεραρχών.
Αυτό είναι άδικο, γιατί οι ρασοφόροι και ιδιαίτερα οι ιεράρχες έχουν και τα τυχερά τους, τα οποία πολλαπλασιάζουν τις αποδοχές τους. Και τα τυχερά τους, όπως είναι γνωστό σε όλους είναι αφορολόγητα.
Και όμως μόνο αυτούς εξαίρεσε ο πρωθυπουργός. Από ευλάβεια; Όχι βέβαια. Τους εξαίρεσε γιατί οι ρασοφόροι έχουν εκλογική δύναμη, διαθέτουν άμβωνες και πειθώ στους πιστούς.
Δέχομαι ότι ανάμεσα στους ρασοφόρους –ιεράρχες υπάρχουν διαμάντια. Υπέροχοι άνθρωποι και με καθαρό φιλανθρωπικό έργο. Αποτελούν όμως μειοψηφία. Οι άλλοι δεν είναι αναμάρτητοι και πολλοί προσβάλουν με τις πράξεις τους και την θρησκεία και το τιμημένο ράσο.
Τα οικονομικά και τα ροζ σκάνδαλα δίνουν και παίρνουν δυστυχώς διαχρονικά. Οι περισσότεροι εκμεταλλεύονται τις ανάγκες του κόσμου και καταφεύγουν, δήθεν, σε φιλανθρωπικό έργο με τα χρήματα (τον οβολό) των πιστών, αλλά με το αζημίωτο. Οι πιστοί δίνουν π.χ. 100 ευρώ, τα μισά πάνε για το «φιλανθρωπικό έργο» και τα άλλα στις φαρδιές τσέπες του ράσου.
Έτσι εξεπλάγην με το θράσος τους να ζητήσουν να εξαιρεθούν από τις θυσίες του λαού αλλά και με την ευκολία που έκανε αποδεκτό το απαράδεκτο αίτημά τους ο πρωθυπουργός.
Αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισα να θυμίσω μερικά τα από... θεάρεστα έργα των «Αγίων», που έχουν καταγραφεί σε παλαιότερες εκπομπές μου, μέσω του spirospero και ήδη παρακολουθείτε.
Ο Θεός να τους συγχωρέσει...

__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com