7.9.12

Είναι και αυτή μία άποψη...
=

Η σχολική χρονιά παρέα με τα Άστρα – Προβλέψεις για τους μαθητές

Αλεξάνδρα Καρτά
Η γνωστή αστρολόγος και μεταφυσικός, μόνιμος συνεργάτης της στήλης «Το μέλλον στα Άστρα», μας ενημερώνει κάθε μήνα με τις αστρολογικές της προβλέψεις για την επιρροή των πλανητών στη ζωή μας.

Σχολική χρονιά 2012 – 2013

Ένας απαιτητικός χρόνος για όλους τους μαθητές ξεκινά, όμως δεν θα έχουν όλοι τις ίδιες ευκαιρίες…

ΚΡΙΟΣ


Για τους μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου θα είναι μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις. Η μάθηση θα είναι για εκείνους φέτος μία εύκολη υπόθεση που όμως θα χρειαστεί προσοχή με τον τρόπο που θα διαχειρίζονται τον χρόνο τους. Οι πολλές δραστηριότητες ίσος να τους κουράσουν και καλό είναι να φροντίζουν ώστε να εκμεταλλεύονται σωστά τον χρόνος τους. Για τα μικρά αστεράκια του Δημοτικού θα αναπτύξουν καινούρια δημιουργικά και καλλιτεχνικά ταλέντα, ενώ θα πρέπει να τους δίνετε μεγαλύτερη φροντίδα και κατανόηση.

ΤΑΥΡΟΣ


Για τους εφήβους, η χρονιά είναι μάλλον κοπιαστική. Είναι αλήθεια ότι θα έχουν να αντιμετωπίσουν την δυσπιστία των άλλων, και το κάθε τι θα το αποκτήσουν με πολύ κόπο. Μην καταναλώνουν τις δυνάμεις τους στο να πείθουν τους άλλους ότι αξίζουν…ο χρόνος θα ανταμείψει τις προσπάθειές τους. Οι μικρότεροι φίλοι μας θα έχουν πολλές ευκαιρίες να ξεχωρίσουν με το πείσμα τους σε εξωσχολικές δραστηριότητες, αλλά και η μάθηση τους με την κατάλληλη καθοδήγηση θα είναι….παιχνίδι…

ΔΙΔΥΜΟΙ


Για τα παιδιά του Δημοτικού είναι μία πολύ σημαντική μαθησιακή χρονιά. Τα υπέρ κινητικά Διδυμάκια θα ανακαλύψουν πολλά ταλέντα τους, θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των άλλων και πολύ πιθανόν να διαπρέψουν σε αθλητισμό. Για τους εφήβους η επικοινωνία θα παίξει σημαντικό ρόλο μέσα στην χρονιά….βέβαια καλό είναι να βάλουν κάποιο φρένο, ιδίως όταν πρόκειται για το διαδίκτυο. Οι επιτυχία στα ανώτατα ιδρύματα είναι πολύ πιθανή, γι’αυτό θα πρέπει να προετοιμαστούν κατάλληλα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ


Γερές βάσεις θα μπουν στους μικρούς Καρκίνους όσον αφορά αυτή την σχολική χρονιά. Η μάθηση θα είναι σχετικά εύκολη και παράλληλα θα γίνουν σημαντικά ξεκινήματα για τα επόμενα χρόνια. Οι μικροί περίπατοι θα ενεργοποιούν την φαντασία τους. Για τα μεγαλύτερα παιδιά η χρονιά είναι πολύ σημαντική και θα έχουν πολύ καλές επιδώσεις στο σχολείο τους. Στις ξένες γλώσσες θα υπάρχουν μεγάλες επιδώσεις και ίσως φέτος παρθούν αποφάσεις που μελλοντικά θα φέρουν επιτυχία.

ΛΕΩΝ


Οι στόχοι που θα μπουν φέτος από τους μικρούς αλλά και μεγαλύτερους μαθητές θα στεφθούν από επιτυχία. Αν εκμεταλλευτούν αυτή τη σχολική χρονιά  σωστά τα Λιονταράκια, θα μπορέσουν ιδίως οι τελειόφοιτοι του Λυκείου να απολαύσουν τους καρπούς των προσπαθειών τους. Τα μικρά αστεράκια σας, θα αναπτύξουν φιλικούς δεσμούς και θα γίνουν πιο κοινωνικά και ευχάριστα στο περιβάλλον τους. Η συγκέντρωση την ώρα της μελέτης θα γίνεται δύσκολα ιδίως στην αρχή της σχολικής χρονιάς και γ’αυτό η οικογένεια θα παίξει σημαντικό ρόλο.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ


Δραστήριοι θα αποδειχθούν την χρονιά αυτή οι μαθητές αυτού του ζωδίου. Η μελέτη στο σπίτι αλλά και οι εξωσχολικές δραστηριότητες θα στεφθούν από επιτυχία. Φέτος οι πιο μικροί Παρθένοι θα αναπτύξουν πολύ εύκολα την κοινωνικότητα τους και θα συμμετέχουν σε ομαδικές δραστηριότητες ενώ οι μεγαλύτεροι θα μπορέσουν πολύ εύκολα να τελειώσουν εκκρεμότητες όσον αφορά την μάθηση σε ξένες γλώσσες. Οι τελειόφοιτοι Λυκείου θα πρέπει να συγκεντρώσουν τις δυνάμεις τους και να μην είναι απρόσεκτοι και βιαστικοί. Η επιτυχία θα έρθει μόνο με ηρεμία και καλή προετοιμασία.

ΖΥΓΟΣ


Μια χρονιά που θα χρειαστεί παραπάνω προσπάθεια για να μπορέσουν οι μικροί Ζυγοί να έχουν την επιτυχία που θέλουν. Ταλαιπωρημένα από την παραμονή του Κρόνου τα τελευταία χρόνια, τα μικρά αυτού του ζωδίου θα χρειαστούν μεγαλύτερη προσπάθεια στο να φτάνουν στο αποτέλεσμα που θέλουν. Τα μεγαλύτερα παιδιά μετά από τις δυσκολίες που είχαν περάσει  θα δουν σταδιακά τις προσπάθειές τους να καρποφορούν. Τον Μάιο και Ιούνιο 2013 θα ευνοηθούν  ιδιαίτερα οι μαθητές της τρίτης Λυκείου.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ


Με δυναμισμό ξεκινά η σχολική χρονιά για τα παιδάκια του δημοτικού αλλά και τους εφήβους του ζωδιακού. Η μεγάλη ενέργεια που θα έχουν θα πρέπει να βγει μέσα από τον αθλητισμό και τον σωστό προγραμματισμό στην μελέτη. Υπάρχει ο κίνδυνος να ταλαιπωρηθούν ιδίως οι τελειόφοιτοι του Λυκείου, βάζοντας πιο ψηλά το πήχη την περίοδο των εξετάσεων, με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν σωματικά. Η χρονιά δεν θα είναι από τις πιο εύκολες ιδίως για τα παιδιά που γεννήθηκαν από 24 Οκτωβρίου έως 4 Νοεμβρίου.

ΤΟΞΟΤΗΣ


Ο χρόνος προσαρμογής των μικρών μας από τις διακοπές στη σχολική χρονιά θα είναι μεγάλος. Θα χρειαστούν μεγαλύτερο χρόνο από τους συμμαθητές τους για να ενταχθούν στις σχολικές τους υποχρεώσεις με αποτέλεσμα στα μέσα της σχολικής χρονιάς να κοπιάσουν πιο πολύ για να καλύψουν κάποια μαθησιακά κενά που θα δημιουργηθούν. Ο Δίας από τους Διδύμους θα τα σπρώχνει λίγο στην ανεμελιά και με πολύ δυσκολία αυτή τη σχολική χρονιά θα μπορέσουν να βάλουν τα Τοξοτάκια μία τάξη στην μελέτη τους αλλά και στην διατροφή τους…..

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ


Είναι η χρονιά που θα πρέπει να στηρίξουμε όσο περισσότερο γίνεται τους μικρούς μας Αιγόκερους. Η τάση μελαγχολίας και απαισιοδοξίας θα βασανίζει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα τους μικρούς μας. Για τους μαθητές του Δημοτικού η περίοδος αυτή δεν θα είναι εύκολη στην προσαρμογή, ίσως να αλλάξουν σχολείο, φίλους, εκπαιδευτικούς, ακόμα και σπίτι. Είναι μία χρονιά αλλαγών σε όλα τα επίπεδα. Τα μεγαλύτερα παιδιά είναι και εκείνα που θα χρειαστεί να προσαρμοστούν μέσα από καινούριες συνθήκες. Οι φιλίες θα παίξουν καθοριστικό ρόλο.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ


Τα πανέξυπνα αυτά παιδιά του ζωδιακού θα μπορέσουν φέτος να αναδείξουν όλα τους τα ταλέντα. Οι μικροί εφευρέτες θα είναι έτοιμοι  να ξεχωρίσουν μέσα από τους συμμαθητές τους σαν τα πιο γρήγορα μυαλά. Αλλά και οι μεγαλύτεροι μαθητές θα ανατρέψουν την μέχρι τώρα ανέμελη εικόνα τους. Για τους τελειόφοιτους Λυκείου αυτή η χρονιά δεν θα είναι από τις πιο εύκολες. Θέλει σωστή προετοιμασία για να μπορέσουν να πετύχουν τους στόχους τους. Να βάλουν προτεραιότητες και μην αφήσουν πολύτιμο χρόνο να φύγει ανεκμετάλλευτος.

ΙΧΘΥΕΣ


Οι μικροί ονειροπόλοι του ζωδιακού θα μπορέσουν φέτος να αναπτύξουν και τα καλλιτεχνικά τους ενδιαφέροντα. Κάποιοι στόχοι θα επιτευχθούν και σε μάκρος χρόνου θα γίνουν σημαντικά πράγματα, που θα ικανοποιήσουν τα μικρά ψαράκια για τις επιδώσεις τους στο σχολείο ή τις ξένες γλώσσες. Για τα μεγαλύτερα παιδιά η οικογένεια θα αποδειχθεί ένα πολύ σημαντικό στήριγμα σε όλες τους τις αποφάσεις. Οι τελειόφοιτοι του Λυκείου έχουν πολλές πιθανότητες να πετύχουν τους στόχους τους ακόμα και με ελλιπή βοήθεια.

=
__Τώρα που ενημερωθήκατε για το "μέλλον" των παιδιών σας, μπορείτε ελεύθερα να τραβήξετε το καζανάκι... επειδή μόνο εις τον αφεδρώνα αξίζει να καταλήξουν αυτές οι ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ...
__Αν οι Έλληνες περιμένουν να δουν άσπρη μέρα "κοιτάζοντας τα άστρα", όχι μόνο ΜΑΥΡΗ ΝΥΧΤΑ αλλά και ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΦΑΓΕ...
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com