25.9.12

Άλλο πίστη άλλο σάτιρα...

Άλλο πίστη άλλο σάτιρα...
=
Απολογήθηκε ο 27χρονος δημιουργός της σελίδας του «Γέροντα Παστίτσιου» στο Facebook και ανέφερε πως σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να προσβάλλει την Εκκλησία και τα Θεία, τονίζοντας πως το μόνο που ήθελε να κάνει ήταν σάτιρα.
Με δηλώσεις του ο δικηγόρος του 27χρονου, Γιώργος Κλεφτοδήμος τόνισε πως ο νεαρός θεωρούσε «επειδή έχουμε ελευθερία λόγου και έκφρασης μπορούσε να σατιρίσει κάτι και να γράψει τις δικές του απόψεις, χωρίς όμως, να θέλει να προσβάλλει κανέναν».
Ο 27χρονος νεαρός από τα Ψαχνά Ευβοίας δεν αποδέχεται τις κατηγορίες που του απήγγειλαν. Μάλιστα ο συνήγορος του μιλώντας στο newsbeast.gr τόνισε «σε καμία περίπτωση δεν σκόπευε να καθυβρίσει τα Θεία και την Εκκλησία. Δεν ήθελε να προσβάλλει τη Θρησκεία μας. Αυτό το ξεκαθαρίζουμε. Δεν σκόπευε να καθυβρίσει τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό».
Τον νεαρό που εργάζεται ως υπάλληλος ιχθυοτροφείου, υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις υπερασπίστηκε και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο οποίος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha ειπε «Δε συμφωνώ με τη δίωξή του, καλύτερα να τον αφήσουν. Δεν μπορεί κανένας να ιδιοποιηθεί την πίστη».
=

__Σε τακτική δικάσιμο παραπέμθηκε ο 27χρονος "ιβρυστής" του "Γέροντα Παστίτσιου"...
__Και έτσι τώρα οι "υπερθρησκευόμενοι" οπαδοί του "γέροντα" θα κοιμούνται ήσυχοι...

__Τόσο κουτόχορτο και τόσα "προβατάκια"... 
__Καημένη Ελλάς. 
__Οι μαυροφορεμένοι (μοναχοί και φασίστες) απόμειναν να σε σώσουν;


============


Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά επέκρινε την σύλληψη του «Γέροντα Παστίτσιου» που συνελήφθη με την κατηγορία προσβολής των θείων.
«O σεβασμός της Χριστιανικής και κάθε άλλης γνωστής θρησκείας είναι βασικό στοιχείο μιας σύγχρονης ανοιχτής κοινωνίας. Αλλο όμως σεβασμός και άλλο ποινικές διώξεις» αναφέρει η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ προσθέτοντας: «Ο νεαρός που συνελήφθη θα μπορούσε απλά να σκεφτεί ότι η πράξη του προσβάλλει πολλούς συνανθρώπους του. Όμως, από το σημείο αυτό, μέχρι του να οδηγείται ένας 27χρονος στα δικαστήρια και μάλιστα με απίστευτη ταχύτητα, υπάρχει ένα χάσμα».
Υποστηρίζει δε ότι «το χάσμα αυτό δεν μπορεί να ανοίγει με προτροπές της Χρυσής Αυγής» αλλά «μέσα από ψύχραιμες ενέργειες της Πολιτείας, αλλά και της Εκκλησίας, που παλεύει διαρκώς κατά του φανατισμού και της μισαλλοδοξίας».
Καταλήγοντας η Φώφη Γεννηματά σημειώνει: «Η προστασία της θρησκευτικής και εθνικής ταυτότητας δεν είναι ζήτημα ποινικό. Αυτά που μας ενοχλούν όταν τα βλέπουμε να γίνονται σε άλλες χώρες, δεν χρειάζεται να συμβαίνουν στην Ελλάδα».

__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com