18.9.12

Για ποιο πράγμα προσευχήθηκε;

Για ποιο πράγμα προσευχήθηκε;
=
Επιμέλεια: Romfea.gr
Στην περιοχή Αραχάμα της πόλεως Σενταϊ στην ακτή του Ειρηνικού Ωκεανού, επισκέφθηκε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.
Να σημειωθεί ότι η περιοχή αυτή βυθίσθηκε στα νερά το λεγόμενο τσουνάμι, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν εκατοντάδες ψυχές.
Μπροστά στο μνημείο των θυμάτων της θεομηνίας ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας, τέλεσε ιερό τρισάγιο παρουσία αρχιερέων, κληρικών και πιστών.
Στη συνέχεια ο κ. Κύριλλος, τόνισε: «Θέλω να εκφράσω την ιδιαίτερα μου συμπάθεια προς όλους εσάς, οι οποίοι υποφέρατε από αυτή την καταστροφή… Για όλους εσάς και για πάρα πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι ζήσατε αυτή τη φοβερή καταστροφή ο κόσμος αναποδογυρίστηκε. Ρωτούσατε, που είναι η ανθρώπινη δύναμη, η επιστήμη και η τεχνολογία; Πού είναι εκείνα, για τα οποία οι άνθρωποι καυχώνται τόσο πολύ, ώστε λησμονούν τα υπόλοιπα, θεωρώντας αυτά τη μεγαλύτερη αξία στη ζωή τους;»
«Δε βρέθηκε ανθρώπινη εκείνη δύναμη, η οποία ήταν ικανή να σταματήσει αυτή την τραγωδία. Υπάρχουν γεγονότα δυσκολονόητα για τον άνθρωπο και ιδιαίτερα είναι δύσκολο να καταλάβουμε το νόημα της απώλειας των ανθρώπων και των αθώων παιδιών», πρόσθεσε ο Πατριάρχης.
Επίσης ανέφερε: «Εμείς ως άνθρωποι αδυνατούμε να διεισδύσουμε στο νόημα των γεγονότων, διότι είναι πέρα των ορίων μας. Και όμως υπάρχει κάτι πολύ σπουδαίο το οποίος έμαθε ο κόσμος σχετικά με την καταστροφή. Έμαθε την αξία και τη σημασία της ανθρώπινης αλληλεγγύης. Σταθήκατε παράδειγμα για όλο τον κόσμο, όσον αφορά τον τρόπο αντιμετώπισης του κινδύνου.»
«Πολλοί από σας ακόμα και κινδυνεύοντας σώσατε τους άλλους, παρείχατε την αμοιβαία υποστήριξη κατά την άμβλυνση των συνεπειών της καταστροφής, ήσασταν πειθαρχημένοι σας λαός και γενναίοι… Θαυμάζουμε τον ηρωισμό σας, τη γενναιότητα και την αλληλεγγύη σας…», υπογράμμισε ο Πατριάρχης Κύριλλος.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Πατριάρχης Κύριλλος τόνισε: «Όταν εμείς στη Ρωσία παρακολουθήσαμε τις φοβερές εικόνες του κινούμενου γιγαντιαίου κύματος, το οποίο εδώ σ’ αυτόν τον τόπο παρέσυρε σπίτια, αυτοκίνητα, ανθρώπους αισθανθήκαμε τις μεγάλες σας ταλαιπωρίες. Απευθύνθηκα στους ανθρώπους να ανταποκριθούν στη συμφορά και χαίρομαι που έχουν ανταποκριθεί. Ενθυμούμαστε ότι κάποτε και ο Γιαπωνέζικος λαός ανταποκρίθηκε στη δική μας συμφορά κατά το σεισμό στη Σαχαλίνη και τα Κουρίλια νησιά.»
Εν συνεχεία ο κ. Κύριλλος κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο και προχώρησε μέχρι την ακτή του ωκεανού, απ΄ όπου πριν από ενάμιση χρόνο ήλθε το καταστροφικό κύμα.
=
__Κατά πάσα πιθανότητα οι νεκροί από το τσουνάμι στην Ιαπωνία ήταν ειδωλολάτρες Σιντοϊστές, όπως είναι η θρησκεία του πληθυσμού.
__Για ποιο λόγο λοιπόν έκανε τρισάγιο ο Πατριάρχης; Για να σωθούν οι ψυχές των ειδωλολατρών;
__Αν έχει αυτή τη δύναμη, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ μια και καλή, για να πάνε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στον Παράδεισο;
__Και γιατί να γίνονται ιεραποστολές αφού αρκεί η προσευχή του Πατριάρχη πασών των Ρωσσιών (προφανώς και όλων των άλλων...);
Όταν καταπατούμε τις διδασκαλίες της Αγίας Γραφής, γίνονται τέτοια μασκαριλίκια και γελάει ο κάθε άπιστος...
.
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com