30.9.12

Η μαντίλα απαγορεύεται όμως η περιτομή επιτρέπεται…

Η μαντίλα απαγορεύεται όμως η περιτομή επιτρέπεται…
==
__Σύμφωνα με το Ρόιτερς το υπουργείο Δικαιοσύνης της Γερμανίας έχει ετοιμάσει ένα νέο νόμο που θα επιτρέπει την περιτομή των αγοριών και θα δώσει τέλος σε μήνες νομικής αβεβαιότητας που προέκυψε ύστερα από απόφαση ενός τοπικού δικαστηρίου που απαγόρευσε την πρακτική.
__Η απόφαση του Ιουνίου από ένα περιφερειακό δικαστήριο της Κολωνίας εξόργισε τους Μουσουλμάνους και τους Εβραίους και πυροδότησε έντονη συζήτηση στη χώρα, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να υποσχεθεί νομική προστασία της περιτομής.

__Το σχέδιο προβλέπει ότι η επέμβαση πρέπει να γίνεται "με τον λιγότερο οδυνηρό τρόπο" και μόνο εφόσον οι γονείς έχουν ενημερωθεί πλήρως για τη φύση της διαδικασίας, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου.
__Γενικά, οι περιτομές θα πραγματοποιούνται από γιατρούς, αλλά αν το αγοράκι είναι μικρότερο των έξι μηνών θα μπορούν να εκτελούνται και από άλλο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, όπως οι Ιουδαίοι mohel, που είναι ειδικά εκπαιδευμένοι για να κάνουν περιτομή.


Την ίδια ώρα όμως ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΜΑΝΤΙΛΑ, οπότε πρέπει να πουν αν η περιτομή νομιμοποιείται χάρη της θρησκευτικής ελευθερίας ή χάρη της φιλοεβραϊκής πολιτικής;
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com