13.8.12

Πού πάει το πράγμα;...
=
Άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και τουλάχιστον 450 πεζοναύτες αποβίβασαν ρωσικά πλοία στο λιμάνι της Συρίας Ταρτούς. Τα σκάφη προέρχονται από το Ρωσικό στόλο της Βόρειας Θάλασσας.
Συγκεκριμένα πρόκειται για 400 Ρώσους πεζοναύτες μία μονάδα της GRU, αποτελουμενη από 50 άντρες και δεκάδες τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα, αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Ταρτούς, και προωθούνται στο εσωτερικό της χώρας.
Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα,  Αμπού Ουμπάιντε, μέλος του ‘Ελεύθερου Συριακού Στρατού’, τρία ρωσικά πολεμικά πλοία νωρίς το πρωί εκφόρτωσαν στο λιμάνι της Συρίας, τεθωρακισμένα οχήματα και στρατιωτικό εξοπλισμό, όπως ανέφερε το τουρκικό κανάλι CNN Türk.
Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώνεται από το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Itar Tass, το οποίο αναφέρει ότι τρία πολεμικά σκάφη το ‘Aleksander Otrakovskiy’, το "Georgiy Pobedonosets" και το  "Kondopoga", αποβίβασαν τεθωρακισμένα οχήματα –BTR,  μεταφοράς προσωπικού και εκατοντάδες πεζοναύτες, που βρίσκονταν στα ρωσικά πλοία.
Σύμφωνα με αναλυτές, oι δυνάμεις αυτές θα μπορούσαν είτε να συμβάλλουν στην διατήρηση της κυβέρνησης Άσαντ ή να χρησιμοποιηθούν ως διαπραγματευτικό χαρτί για μία λύση της τελευταίας στιγμής μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ για την λήξη της εξέγερσης με την εγκαθίδρυση μίας μεταβατικής στρατιωτικής κυβέρνηση στην Δαμασκό της οποίας η σύνθεση θα έχει συμφωνηθεί μεταξύ αυτών και του Assad. 
Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί εναντίον της πόλης Χαλέπι, αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές της Συρίας, αποτέλεσμα να έχουν χάσει τη ζωή τους είκοσι άνθρωποι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Βομβαρδισμοί σημειώνονται και σε περιοχές της επαρχίας της Δαμασκού, όπως και στην επαρχία Χάμα.
Στην επαρχία Ντεράα μαίνονται οι συγκρούσεις ανάμεσα σε αντάρτες και κυβερνητικά στρατεύματα και στην πόλη Χομς τρία παιδιά ηλικίας έξι ως έντεκα ετών σκοτώθηκαν όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν δέχτηκε πυρά παραστρατιωτικών, οι οποίοι εκτέλεσαν δέκα νέους, σύμφωνα με την αντιπολίτευση.
 =
__Προς τα πού κατευθύνονται οι στρατιωτικές υποθέσεις στη Συρία;
__Ποιος ο ρόλος των Ρωσικών στρατευμάτων που αποβιβάστηκαν στην ματωμένη χώρα;
__Καλό ή κακό μπορεί να περιμένει κανείς;
__Μόνο ο Θεός μπορεί να σώσει τον άνθρωπο από τον συνάνθρωπό του...
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com