16.8.12

Κρίση στα ΜΑΓΑΖΙΑ της θρησκείας...
=
 Το μνημόνιο χτύπησε τον θρησκευτικό τουρισμό του Δεκαπενταύγουστου και κάπως έτσι, μειωμένη ακόμη και κατά 50% εκτιμάται φέτος η εμπορική κίνηση στην Τήνο.
Σε σχέση με πέρυσι η επισκεψιμότητα έχει μειωθεί κατά 50% όπως και οι κρατήσεις σε δωμάτια ενόψει και της γιορτής. Οσο για τα εμπορικά καταστήματα, η πτώση των πωλήσεων φτάνει το 60-70%, ακόμη και στον κεντρικό εμπορικό δρόμο που οδηγεί στην Παναγία.
Πάντως, τόσο η Τήνος όσο και η Βέροια αναμένεται να δεχτούν -έστω και για μία ημέρα- χιλιάδες πιστούς. Κάθε χρόνο από το Μάρτιο έως τον Οκτώβριο 1,5 εκατ. άνθρωποι κατά μέσο όρο επισκέπτονται την Παναγία της Τήνου. Πεντακόσιες χιλιάδες επισκέπτες δέχεται η Παναγία Σουμελά στην Ημαθία.
=
__Στην Εκκλησία του Θεού δεν έχεις πρόβλημα να πας είτε φτωχός είσαι είτε πλούσιος.
__Στα μαγαζιά και θρησκευτομάγαζα της τυφλής θρησκοληψίας ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ επειδή εκεί η είσοδος και η ευλογία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ αλλά ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΥΜΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΚΛΗΡΙΚΟ...
__Γι' αυτό ο Χριστός πήρε το φραγκέλιο και έδιωξε από το Ναό της Ιερουσαλήμ τους θρησκεμπόρους...
__Όπως το ίδιο θα κάνει και με όλους αυτούς τους παπάδες και γυφτοπανηγυριώτες που εκμεταλλεύονται την αφέλεια και τον σκοταδισμό των ευλαβών χριστεπωνύμων, που ούτε ξέρουν τι πιστεύουν ούτε και γιατί το πιστεύουν.
__Γι' αυτό το θέμα θα γράψει κανένα βιβλίο ο κ. Πάγκαλος
Ίσως είναι πιο χρήσιμο από αυτό που έβγαλε ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΒΡΩΜΟΣΥΝΑΦΙ ΤΟΥ. Εκείνο των πολιτικών καλέ...


=========================================================
 Σχετικό είναι και το παρακάτω δημοσίευμα, ενδεικτικό της κατάντιας που έφτασε η εκκλησία για να εισπράττει... όχι μόνο τον οβολό των προσκυνητών αλλά και ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ των εμπόρων...
O Mητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος θεωρείται ένας από τους πλέον προοδευτικούς ιεράρχες στην χώρα.
Η παρουσία του στην Κορινθία έφερε νέο αέρα και ανανέωσε την τοπική εκκλησία. Κάθε άλλο παρά τυπολάτρης είναι.
Χθες το βράδυ όμως βγήκε κυριολεκτικά από τα ράσα του.
Εδώ και 4 χρόνια επισημαίνει στους κατοίκους και την εκκλησιαστική επιτροπή του χωριού (Αρχαίες Κλεωνές ή Κοντόσταυλο) ότι είναι απρεπές την ώρα που τελείται ο εσπερινός στην εκκλησία του χωριού, στην πόρτα της εκκλησίας αλλά και στο ιερό, οι κάτοικοι λόγω του εθίμου να ψήνουν σουβλάκια.
Πέρυσι είχε πει ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η συνήθεια που προσβάλλει την εκκλησία και τον ίδιο.
Χθες το βράδυ λοιπόν και ενώ ο μέγας εσπερινός έφτανε στο τέλος του, το εσωτερικό της εκκλησίας γέμισε από καπνούς και τσίκνα…
Ο ναός είχε περικυκλωθεί από ψησταριές και… σουβλάκια.
Ο Δεσπότης -με το δίκιο του όπως αναγνώρισαν σήμερα και οι κάτοικοι του χωριού- έπαθε σοκ.
Διέκοψε τον εσπερινό και οργισμένος απευθύνθηκε στους κατοίκους του χωριού στους οποίους είπε ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι.
Μάλιστα ανακοίνωσε δημόσια ότι κλείνει η εκκλησία και δεν θα λειτουργήσει στις 15 Αυγούστου ενώ έθεσε σε αργία τον ιερέα ο οποίος επέτρεψε να στηθεί μέσα στον ναό αυτό το πανηγύρι. Μετά από αυτό απεχώρησε ο Δεσπότης κ. Διονύσιος.
Σήμερα το πρωί δεκάδες κάτοικοι από το χωριό Αρχαίες Κλεωνές πήγαν στα γραφεία της Μητρόπολης και ζήτησαν συγνώμη από τον Μητροπολίτη.
Ανέλαβαν την ευθύνη και παρακάλεσαν να άρει ο Μητροπολίτης την ποινή στον παπά του χωριού.
Ο Μητροπολίτης δέχθηκε την συγνώμη και θα λειτουργήσει κανονικά αύριο ο ναός.
Όσον αφορά στον παπά μάλλον ήταν η τελευταία του ευκαιρία και θα πρέπει να αλλάξει …τροπάριο αν θέλει να μείνει στο χωριό του..!  
Πηγή: moriasnews.gr 


__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com