3.7.12

Επιθέσεις κατά εκκλησιών στην Κένυα
==
__Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή και πολλοί τραυματίστηκαν σε διάφορες επιθέσεις κοντά στα σύνορα της Σομαλία όταν μασκοφόροι έριξαν σφαίρες και χειροβομβίδες σε δύο εκκλησίες σε μια πόλη της Κένυας, στην πόλη Γκαρίσα, ένα κυρίως μουσουλμανικό θύλακα περίπου 120 μίλια από τα σύνορα την οποία ο στρατός της Κένυα έχει χρησιμοποιήσει ως ορμητήριο για την καταπολέμηση των ισλαμιστών πολιτοφυλακών al-Shabab της Σομαλία και υπάρχει υπόνοια ότι οι επιθέσεις πραγματοποιούνται από την Αλ Κάιντα και μαχητές από τη γειτονική Σομαλία ή φίλους τους.
__Ο περιφερειακός αρχηγός της αστυνομίας είπε ότι "Μπήκαν μέσα στην εκκλησία και πυροβόλησαν τους ανθρώπους, αφού πρώτα σκότωσαν τους αστυνομικούς που φύλαγαν την είσοδο". Δύο μέρες πριν, άλλοι ένοπλοι απήγαγαν τέσσερις εργαζόμενους από το στρατόπεδο προσφύγων στη Νταντάαμπ της Κένυα, περίπου 60 χιλιόμετρα από τη Γκαρίσα και σκότωσαν τον οδηγό τους, πριν αποσυρθούν με τους ομήρους στη Σομαλία.
__Καμία ομάδα δεν ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις της Κυριακής, αλλά υπάρχουν υποψίες για την al-Shabab και η αστυνομία ερευνά αν αυτή η μαχητική ομάδα ή φίλοι της ήταν πίσω από την αιματοχυσία, ενώ προειδοποίησε ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλοι δράστες.

__Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι οι επιθέσεις άρχισαν από τότε που οι στρατιωτικές δυνάμεις της Κένυα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο επιχειρήσεις στο εσωτερικό της Σομαλίας, σε μια προσπάθεια να αποδυναμώσουν τον έλεγχο των ισλαμιστών, με σκοπό να βλάψουν την τουριστική βιομηχανία και την οικονομική της ανάπτυξη της Κένυα.
__Έτσι εκτός από εκκλησίες κτυπούν σταθμούς λεωφορείων και άλλους δημόσιους χώρους, νυχτερινά κέντρα διασκέδασης κ.λπ.
__Οι επιθέσεις θυμίζουν τις επιθέσεις εναντίον εκκλησιών από τους ισλαμιστές της ομάδας της Νιγηρίας Μπόκο Χαράμ, η οποία έχει σκοτώσει δεκάδες χριστιανών στο κυρίως μουσουλμανικό Βορρά της Νιγηρίας.
Τα παραπάνω γεγονότα επαληθεύουν τους φόβους μας ότι οι χριστιανοί που μπλέκουν με τις πολιτικές και φυλετικές διαμάχες δεν μπορούν να μείνουν μακριά από τις συνέπειες αυτής της συμπεριφοράς τους, που διόλου χριστιανική δεν είναι και μόνο μομφή αποτελεί στο όνομα του Χριστού.
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com