19.6.12

Θρησκευτικός νεποτισμός...
==
__Αποτελεί σχεδόν παράδοση στις εκκλησίες των Διαμαρτυρομένων, οι διάφορες διακονίες και θρησκευτικά αξιώματα στη διοίκηση εκκλησιών να περνούν από πατέρα σε γιο, από πεθερό σε γαμπρό ή από θείο σε ανιψιό, ωσάν τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος να αποτελούν ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ που μπορεί να διατίθεται από τους σημερινούς στους αυριανούς κατόχους τους.
__Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο εικονιζόμενος πιτσιρικάς, που ευλαβώς προσαγορεύεται ως REVERED  (=ΑΙΔΕΣΙΜΟΤΑΤΟΣ) και που χειροτονήθηκε από τους επίσης ΑΙΔΕΣΙΜΟΤΑΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ στις 6-5-2012 ύστερα, λέει, από προσωπική ΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ...
__Αν το θέμα απασχολούσε μόνο μια άγνωστη εκκλησία κάπου στο εξωτερικό, το ζήτημα ίσως περνούσε απαρατήρητο, όμως το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στις εκκλησίες των Διαμαρτυρομένων της Ελλάδας, όπου οι γνώστες καλούνται να θυμηθούν ενδεικτικά και μόνο κάποια από τα γνωστότερα ονόματα όπως ΚΑΛΟΠΟΘΑΚΗΣ, ΜΑΚΡΗΣ, ΚΑΤΣΑΡΚΑΣ, ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ, ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΕΓΓΟΣ, ΛΕΚΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, ΚΟΥΡΠΑΣ, που όλοι έχουν μεταβιβάσει τις εξουσίες τους σε γιους, γαμπρούς και ανιψιούς (μια ματιά στις συνθέσεις των πρεσβυτερίων είναι ικανή)... και ο χορός καλά κρατεί.
__Το ανάλογο ισχύει και στο εξωτερικό (π.χ. GRAHAM, DE HAAN, ARMSTRONG, COPELAND, και όλοι σχεδόν οι ηγέτες των Mega churches και Missions.
__Αν ρωτήσει κανείς, αν εμποδίζεται ο Θεός να τιμήσει κάποια από τα συγγενικά άτομα με πνευματικά χαρίσματα και η απάντησή μας θα είναι ΟΧΙ, ΔΕΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕΤΑΙ. 
__Από το σημείο εκείνο όμως, μέχρι το φαινόμενο αυτό να γίνεται ΚΑΘΕΣΤΩΣ και ΠΑΡΑΔΟΣΗ, τα πράγματα πολλά ερωτήματα γεννούν, και ο καθένας ας απαντήσει σύμφωνα με τη διάκριση που του δόθηκε.
__Θα τολμούσε να πει κανείς πως ίσως το μόνο καλό που υπάρχει στην αγαμία των Ιεραρχών στην Ορθόδοξη εκκλησία να είναι αυτό ακριβώς, (αν και όχι σπάνια η εξουσίες μεταβιβάζονται συστηματικά σε συγγενικά πρόσωπα και «πνευματικά τέκνα» των απερχόμενων... 
 __Με άλλα λόγια η αρρώστια είναι ίδια, μόνο τα συμπτώματα είναι διαφορετικά... 
__Το ίδιο συμβαίνει και στους χώρους της πολιτικής (Παπανδρέου, Καραμανλής, Βαρβιτσιώτης, Παπαληγούρας, Δήμας κ.λπ.) όμως εκεί ξέρουμε ότι βασιλεύει ο Σατανάς. 
Στις εκκλησίες όμως;;; 
.
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com