19.6.12

ΗΠΑ & Ομοφυλομανία = Συμμαχία...
==
Από την εφημερίδα "ΚΑΘΟΛΙΚΗ", 31-5-2012, αντιγράφουμε:

Ανακοίνωση των Επισκόπων των ΗΠΑ για την τοποθέτηση Ομπάμα σχετικά με το γάμο ομοφύλων [ομοφυλομανών]

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, μιλώντας στις 9 Μαΐου, από το γραφείο του στον Λευκό Οίκο, δήλωσε: «Είναι σημαντικό για εμένα να δηλώσω ότι πιστεύω πως τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια θα πρέπει να μπορούν να παντρευτούν». Στις 6 Μαΐου, ο Αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε δηλώσει και εκείνος ότι ήταν υπέρ του γάμου των ομοφύλων [ομοφυλομανών].

Απαντώντας ο Καρδινάλιος Timothy Michael Dolan, Πρόεδρος της Συνόδου των Καθολικών Επισκόπων των ΗΠΑ (USCCB), σχολίασε τη θέση της Αμερικανικής Κυβέρνησης με μια ανακοίνωση, στην οποία υπογραμμίζει τη θεμελιώδη αξία του γάμου και την ανάγκη προστασίας του παραδοσιακού ορισμού, την ένωση μεταξύ άνδρα και γυναίκας. «Τα σχόλια του Προέδρου Ομπάμα για την υποστήριξη του επαναπροσδιορισμού του γάμου», τόνισε ο Καρδινάλιος, «είναι βαθιά λυπηρά».

Υπενθύμισε, μάλιστα, επιστολή που είχε στείλει προς τον Πρόεδρο Ομπάμα στις 20 Σεπτεμβρίου 2011. Ο Καρδινάλιος Dolan, δήλωσε ότι «οι Καθολικοί Επίσκοποι είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν κάθε θετικό μέτρο του Προέδρου και της Κυβέρνησης που ενισχύει τον γάμο και την οικογένεια. Ωστόσο, δεν μπορούμε να είμαστε σιωπηλοί μπροστά σε τοποθετήσεις ή ενέργειες που υπονομεύουν το θεσμό του γάμου, τον ακρογωνιαίο λίθο της κοινωνίας μας. Οι άνθρωποι αυτής της χώρας, ιδιαίτερα τα παιδιά μας, αξίζουν κάτι καλύτερο». Ο Καρδινάλιος παρατήρησε ότι «δυστυχώς, τα πρόσφατα λόγια του Προέδρου Ομπάμα δεν αποτελούν έκπληξη, δεδομένου ότι είναι σε συνέχεια διαφόρων μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί, και που διαβρώνουν και αγνοούν το μοναδικό νόημα του γάμου».
 Ενώ, ολοκλήρωσε την επιστολή του δηλώνοντας: «Προσεύχομαι για τον Πρόεδρο κάθε μέρα, και θα συνεχίσουμε να προσευχόμαστε, ώστε εκείνος και η Κυβέρνηση του να ενεργούν δίκαια προστατεύοντας το γάμο ως την ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Μπορεί να συνεργαστούμε όλοι για την Προώθηση και Προστασία του Γάμου και με αυτόν τον τρόπο να υπηρετήσουμε το αληθινά καλό όλων των ανθρώπων».
Ατυχώς οι άλλες εκκλησίες 
μάλλον αλληθωρίζουν για τέτοια θέματα.
Κρίμα...

__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com