9.6.12

Ευαγγελικοί να σου τύχουν...
==
__news247 Ιούνιος 08 2012 10:36

__Η Δανία υιοθέτησε νόμο ο οποίος επιτρέπει σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια να παντρεύονται με θρησκευτικό γάμο. Οι όροι είναι δύο και απλοί: να το επιθυμούν οι μελλόνυμφοι και να το αποδέχεται ο ιερέας που θα τελέσει το μυστήριο, με άλλα λόγια ο παπάς να μην έχει συνειδησιακές επιφυλάξεις.
__Ο νόμος, τον οποίον παρουσίασε η κεντροαριστερή κυβέρνηση της χώρας, πέρασε με 85 ψήφους υπέρ, 24 κατά και 2 αποχές στην αποτελούμενη από 179 έδρες Βουλή.
__Η Δανία ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που επέτρεψε το λεγόμενο "συμβόλαιο κοινωνικής συμβίωσης" μεταξύ γκέι, το 1989. Αργότερα οι θρησκευόμενοι γκέι πολίτες της μπορούσαν να συμμετέχουν σε συμβολική τελετή ευλογίας της σχέσης τους από ιερείς της Ευαγγελικής Λουθηρανικής Εκκλησίας, αλλά μόλις τώρα αποκτούν το δικαίωμα ενός κανονικού και με πλήρη δικαιώματα θρησκευτικού γάμου. 
__Το 2009 το κράτος νομιμοποίησε και την υιοθεσία παιδιών από ζευγάρια ομοφυλόφιλων.
__"Εδραιώνεται η ισότητα ανάμεσα σε ζευγάρια διαφορετικού φύλου και σε ζευγάρια του ίδιου φύλου. Έγινε ένα μεγάλο βήμα" δήλωσε μετά την ψηφοφορία η Μανού Σαρέεν, υπουργός Εκκλησιαστικών Υποθέσεων.
__Όπως αναφέρει η εφημερίδα το Βήμα, όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα υπερψήφισαν το νόμο εκτός από το δεξιό εθνικιστικό Κόμμα του Λαού της Δανίας, το οποίο εκτιμά ότι "ως θρησκευτικός νοείται μόνον ο γάμος μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας.ίκας".
__Ο νόμος θα τεθεί σε εφαρμογή άμεσα, από τις 15 Ιουνίου..
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com