7.5.12

Όταν ο Θεός λέει κάτι "καλό"...




__Στο δημοτικό σχολείο, η δασκάλα κολλούσε χαμογελαστά πρόσωπα ή χρυσά αστέρια στο τέλος της εργασίας και με κόκκινο χρώμα έγραφε "Μπράβο!" Στα εστιατόρια οι πελάτες λένε ότι το φαγητό ήταν καλό, αν ικανοποίησε τον ουρανίσκο τους. Οι έφηβοι λένε "Όλα καλά", όταν τα συναισθήματά τους είναι ήρεμα. Αλλά όταν εμείς λέμε κάτι να είναι "καλό", η απόφασή μας συνήθως είναι με βάση προσωπικές προτιμήσεις και εμπειρίες.
__Αυτός είναι ο λόγος που έχει σημασία όταν ο Θεός είπε κάτι ότι η δημιουργία Του είναι καλή, επειδή είναι εντελώς, άψογη. Μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τη δήλωση του Θεού επειδή Εκείνος είναι άγιος και δεν μπορεί ποτέ να πει ψέματα. Ο χαρακτήρας του Θεού μας διαβεβαιώνει ότι μπορούμε να εμπιστευθούμε στη δήλωσή Του.
__Ο Θεός ορίζει τι είναι «καλό».
__Στη διήγηση της Δημιουργίας στη Γένεση 1, ο ομιλητής είναι ο Θεός και δηλώνει πως το δημιούργημά Του είναι καλό. Η Βίβλος μας λέει ότι ο Θεός είναι καλός (Μάρκ. 10:18). Ο Θεός έχει επίσης καλά σχέδια για μας, κι αυτό αποδεικνύεται από την αρχή της δημιουργίας (Εφεσ. 1:3-6). __Το ευαγγέλιο –τα "καλά νέα" του Χριστού– δείχνουν το τέλειο σχέδιο του Θεού για να συμφιλιωθεί ο αμαρτωλός άνθρωπος με τον άγιο Θεό (Εφεσ. 1:7-14).
__Ο Θεός μας υπενθυμίζει ότι το σχέδιό Του περιλαμβάνει και το έργο Του, ακόμη και μέσα από δύσκολες περιστάσεις πάνω στη ζωή μας, για να φέρει καλά αποτελέσματα (Ρωμ. 8:28). Ίσως δεν μπορούμε να κατανοήσουν πάντοτε πώς ο Θεός μπορεί να χρησιμοποιήσει τις περιστάσεις για το καλό μας, αλλά μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι το κάνει ακριβώς επειδή ο ίδιος είναι καλός.
__Όπως είπε ο Δρ Henry Morris III, το καλό στο αρχικό καλό σχέδιο του Θεού για μας είναι εμφανές ακόμη και μέσα σε έναν κακό κόσμο. Βλέπουμε επίσης την απόδειξη του καλού σχεδιασμού του Θεού στη δημιουργία Του, στη γενετική ποικιλομορφία και στο σύνθετο σχεδιασμό του Θεού στο φυσικό μας περιβάλλον.
__Όταν ο Θεός λέει πως "όλα είναι καλά λίαν" μπορούμε να εμπιστευθούμε ότι καλό σημαίνει απολύτως άψογο στη λειτουργία του και το σχεδιασμό του – όπως ακριβώς το ήθελε ο Θεός.
* Από ένα κείμενο της Jayme Durant στο περιοδικό Acts & Facts, Μάιος 2012


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"
 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
« Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε.  Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com