7.5.12

Νόμιμη εκλογική νοθεία...



Αυτές οι εκλογές εκτός των άλλων, ήταν και εκλογές νοθείαςΈγινε κλοπή! Τα κόμματα της τελευταίας Βουλής, εκτός από τα λεφτά του λαού και από τα όνειρά του, κλέβουν και τις ψήφους μας.
__Ο ισχύων ελεεινός εκλογικός νόμος κλέβει ευθέως τις ψήφους μας προς όφελός τους και σε εκλογικές αναμετρήσεις όπως αυτή της 6ης Μαΐου, με τόσες ανατροπές, αυτή η κλοπή είναι απολύτως καθοριστική.
__Δεν είναι δυνατόν τα δύο κόμματα που τιμωρήθηκαν από τον λαό με μείωση των δυνάμεών τους στο ένα δεύτερο (1/2) και το ένα τρίτο (1/3), ώστε μαζί να φτάνουν οριακά στο ένα τρίτο (1/3) του εκλογικού σώματος, να έχουν τη δυνατότητα να ...συγκυβερνήσουν -εφόσον το επιθυμούν- συγκεντρώνοντας περισσότερες από τις μισές ή ακριβώς τις μισές έδρες του κοινοβουλίου. Να φτάνει ένα κόμμα που μετά βίας συγκεντρώνει το ένα πέμπτο (1/5) των ψήφων, να μπαίνει στη Βουλή με περισσότερες από το ένα τρίτο (1/3) των εδρών. Απλή αριθμητική.


Αυτό θα πει ελληνική "δημοκρατία";
__Στην βουλή των 300 βουλευτών το 36% της αποχής στις εκλογές της 6-5-12 αντιστοιχεί σε 108 έδρες.
__Αυτό σημαίνει ότι στα κόμματα έπρεπε να μοιραστούν 300-108=192 έδρες και συνεπώς το πρώτο κόμμα (με 20% των ψηφισάντων που έλαβε) έπρεπε να πάρει 38 έδρες. 
__Όμως το ανέντιμο εκλογικό σύστημα αφενός αγνοεί την αποχή και αφετέρου χαρίζει στο πρώτο κόμμα δώρο 50 έδρες δώρο.
__Έτσι το πρώτο κόμμα με μαγικό τρόπο και άδικη κατανομή, και με δώρο 50 επιπλέον έδρες, παίρνει τελικά 110 έδρες.
Και αυτό το λένε "αντιπροσωπευτική" δημοκρατία...
 Αλλά αυτοί οι επιπλέον 72 βουλευτές ποιον αντιπροσωπεύουν; Κανείς δεν τους ψήφισε και οφείλουν την εκλογή και τη θέση τους (και τους μισθούς και τα οφέλη τους) σε χαριστικές διατάξεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των κομματικών συμφερόντων και, βεβαίως, σε βάρος του λαού χάρη στον εκλογικό νόμο που ψήφισε το κόμμα που έτυχε να έχει την πλειοψηφία σε μία συγκεκριμένη στιγμή...
__

=======================================
 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"
 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
« Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε.  Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com