5.2.12


Οι Αμερικανοί έκαναν τη ζωή χειρότερη  για τους χριστιανούς του Ιράκ
Ανάμεσα στα άλλα μεγάλα ψέματα, για δήθεν ΟΠΛΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ, οι ΗΠΑ διέδιδαν επίσης ότι πήγαν στο Ιράκ για να προστατεύσουν ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΙΕΖΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΝΤΑΜ... 
Δυστυχώς οι αφελείς Ευαγγελικοί "χριστιανοί" της Δύσης  --και αρκετοί στην Ελλάδα-- τους πίστεψαν...
Τώρα πώς θα ζητήσουν συγνώμη από τους αδελφούς που κατέστρεψαν με την αφέλειά τους;


Διαβάστε παρακάτω τα σχετικά νέα 
=====================================================================
Ανταπόκριση της Luiza Oleszczuk, για το The Christian Post
Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, 2012, 15:39 (GMT)
Η ανατροπή του καθεστώτος του Σαντάμ μπορεί να έφερε τη δημοκρατία στη χώρα, αλλά εξαπέλυσε θρησκευτική βία που πληρώνεται από τις θρησκευτικές μειονότητες της χώρας, όπως είπαν στο The Christian Post οι εμπειρογνώμονες.
__Διεθνείς παρατηρητές υπολογίζουν πως ο αριθμός των Χριστιανών στη χώρα μειώθηκε σε 600.000 ύστερα από την εισβολή των ΗΠΑ του 2003. Η υπηρεσία προσφύγων του ΟΗΕ (UNHCR) εκτιμά ότι έως και 2 εκατομμύρια Ιρακινοί έχουν εγκαταλείψει τη χώρα, (1,1 εκατομμύριο στη Συρία και 450.000 την Ιορδανία.
__Στα μέσα Ιανουαρίου, ο Αρχιεπίσκοπος του Στρατού των ΗΠΑ Timothy P. Broglio, όπως και πολλοί άλλοι, ισχυρίστηκε ότι η κατάρρευση του χριστιανικού πληθυσμού του Ιράκ ήταν κληρονομιά της εισβολής των ΗΠΑ το 2003 σύμφωνα με το Καθολικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο Broglio, ανησυχεί ιδιαίτερα για τους Καθολικούς του Ιράκ, καθώς οι πιστοί υποφέρουν μετά την απομάκρυνση του Χουσεΐν. Ο δικτάτορας έδειχνε "εμπιστοσύνη στους Καθολικούς, και τους έδινε θέσεις ευθύνης". «Πριν, ήταν μια μειονότητα που προστατευόταν, αλλά τώρα είναι μια μειοψηφία που δεν προστατεύεται», είπε ο Αρχιεπίσκοπος.
__Άλλες πηγές δήλωσαν ότι αποπομπή του δικτάτορα ήταν η αιτία που προκάλεσε την αύξηση της βίας αμέσως μετά την αμερικανική εισβολή. Τώρα, ειδικά μετά την πλήρη αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων τον Δεκέμβριο, πολλοί παρατηρητές ανησυχούν για την ασφάλεια της χριστιανικής κοινότητας στη χώρα.
__Ταυτόχρονα, ορισμένες συγκρίσεις γίνονται μεταξύ Ιράκ και Αιγύπτου, καθώς και στις δύο χώρες υπάρχει αύξηση του ισλαμισμού μετά την πτώση των καθεστώτων. Στην Αίγυπτο, ο διωγμός ενάντια στους Κόπτες Χριστιανούς αυξήθηκε αισθητά μετά την αιγυπτιακή επανάσταση, παρόλο που η κοινότητα δεν απολάμβανε σχετική ευημερία κάτω από τον Μουμπάρακ, αντίθετα από τους Χριστιανούς του Ιράκ υπό τον Χουσεΐν.
__Ο Thomas F. Farr, διευθυντής του Κέντρου Θρησκευτικής Ελευθερίας είπε ότι η κατάσταση των Ιρακινών χριστιανών ήταν πιο σταθερή κάτω από τον Χουσεΐν ενώ σήμερα η χριστιανική κοινότητα στο Ιράκ ανησυχεί έντονα για πράξεις βίας και παρακολουθεί τις ενέργειες της νέας κυβέρνησης. «Σταθερότητα σημαίνει να σκύβεις κάτω το κεφάλι και να μην δημιουργείς προβλήματα", είπε ο Farr. Το νέο Σύνταγμα του Ιράκ είναι πιο δίκαιο από ορισμένες απόψεις, είπε, ωστόσο, από την άλλη πλευρά, περιέχει επίσης στοιχεία που οι δικαστές να λαβαίνουν υπόψη τον ισλαμικό νόμο.
 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Στείλτε αυτό το μήνυμα τώρα σε κάποιον ενδιαφερόμενο φίλο σας.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 
Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com