9.1.12


Διαλύονται...


Ζώντας μέσα σε τούτον τον γοργά μεταβαλλόμενο κόσμο, αντιμετωπίζοντας καθημερινά “έξωθεν μάχ(ας), έσωθεν φόβ(ους)” καλό είναι να θυμόμαστε τα λόγια του αποστόλου: “Επειδή λοιπόν πάντα ταύτα διαλύονται, οποίοι πρέπει να ήσθε σεις εις πολύτευμα άγιον και ευσέβειαν”. Β΄ Κορ. 7/ζ/5, Β΄ Πέτρ. 3/γ/11.
__Καθημερινά όλοι γινόμαστε μάρτυρες της προοδευτικής εκπλήρωσης των αγίων προφητειών που μας οδηγούν στην ευλογημένη ημέρα του Κυρίου. Μάλιστα φέρνουμε ιδιαίτερη ευθύνη αν κλείνουμε τα μάτια μας μπροστά στις τόσες προειδοποιήσεις και τα τόσα σημεία παραμελώντας να αυξάνουμε εν Χριστώ φερόμενοι προς την τελειότητα, ανεβαίνοντας “εις το όρος”. Ο Λόγος του Θεού μάς προειδοποιεί και εμείς οφείλουμε να αγρυπνούμε για να μη μας αιφνιδιάσουν τα γεγονότα. Ο Κύριος σύμφωνα με τους λόγους του προφήτη Του ενεργεί για χάρη μας μεγαλεία. Και αληθινά “Το έλεός του είναι έμπροσθεν των οφθαλμών ημών και περιπατούμεν εν τη αληθεία του” (Ψαλμ. 26/κς/3).
__Αν και τα πάντα γύρω μας είναι αβέβαια και συγκεχυμένα, πολύ περισσότερο για μας που ζούμε στην Ελλάδα ετούτο τον καιρό της οικονομικής κρίσης, των απολύσεων και της φτωχοποίησης, ο Κύριος έχει υποσχεθεί πως δεν θα επιτρέψει να κλονιστούν τα πόδια μας από το σταθερό θεμέλιο. (Ψαλμ. 55/νε/55-22. Δες και Εβρ. 13/ιγ/5). Αυτός είναι που μας διατηρεί στην αλήθεια και την αγάπη Του. Ενθαρρυνόμαστε βλέποντας να πλησιάζει όλο και περισσότερο η απολύτρωσή μας. Γι' αυτό, ας σηκώσουμε ακόμη ψηλότερα τα κεφάλια μας, σύμφωνα με τα λόγια του Κυρίου, κι ας συνεχίσουμε να [κατ]εργαζόμαστε ο καθένας τη σωτηρία του, αγαπώντας και βοηθώντας με λογικότητα αλλήλους, καθώς Εκείνος μας αγάπηε και έδωσε το αίμα Του για τη δική μας σωτηρία. Λουκ. 21/κα/28, Γαλ. 3/γ/2, 6/ς/1, Ιούδα 1/α/22.

ΠΗΓΗ: Περιοδικό “ΦΩΣ”, τ. 133/2012
 --------------------------------------------------------------------------------------------------
« Επειδή λοιπόν πάντα ταύτα διαλύονται, οποίοι πρέπει να ήσθε σεις εις πολίτευμα άγιον και ευσέβειαν, προσμένοντες και σπεύδοντες εις την παρουσίαν της ημέρας του Θεού»
2Πέτ. 3:11-12  11 
--------------------------------------------------------------------------------------------------

 Στείλτε αυτό το μήνυμα τώρα σε κάποιον ενδιαφερόμενο φίλο σας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com