1.12.11


Προσωρινά εκτός φυλακής ο ηγούμενος
Μόλις επέστρεψε από τη Ρωσία (με πολλά ρούβλια στο σακούλι του) ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ παρουσιάστηκε ενώπιον της Ειδικής Ανακρίτριας όπου έδωσε πολύωρη απολογία σχετική με την υπόθεση ή σκάνδαλο “Βατοπεδίου”.  

_Μετά το πέρας της ανάκρισης ανέκυψε διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για το αν θα πρέπει να κριθεί προφυλακιστέος, όπως έκρινε η Εφέτης Ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, ή να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, σύμφωνα με την άποψη του εισαγγελέα.
_Αποτέλεσμα ο ηγούμενος έμεινε εκτός φυλακής με καταβολή εγγύησης 200.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης 2 φορές το μήνα στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα, όπως και το δεξί του χέρι μοναχός Αρσένιος. Τη διαφωνία θα λύσει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο με την έκδοση σχετικού βουλεύματος.
_Οι δύο απολογήθηκαν με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της λίμνης Βιστωνίδας ενώ παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο κατηγορίας για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, εφόσον προκύψει ότι η λίμνη δεν ανήκε στη Μονή και αποδειχθεί δόλος.
_Βεβαίως οι μοναχοί αρνούνται τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι  οι ενέργειες τους δεν ήταν ιδιοτελείς και ό,τι έκαναν στόχευε στην ενίσχυση των οικονομικών της Μονής.
_Είναι ενδιαφέρον πώς ο ηγούμενος Εφραίμ βρίσκει τρόπους να “στηρίζει” το ταμείο της Μονής, είτε εντός της χώρας είτε εντός της Ρωσίας... 
Όπως και άλλοτε γράψαμε, αν τον έβαζαν υπουργό Οικονομικών ίσως είχε καλύτερα αποτελέσματα από τους πολιτικούς.

_Αν πούμε ότι η διαφωνία των δικαστικών λειτουργών θυμίζει κάπως την παρόμοια της υπόθεσης του κατηγορούμενου ποδοσφαιρικού παράγοντα κ. Ψωμιάδη προφανώς είναι απλή σύμπτωση. Δεν πιστεύουμε ότι θα μπορούσε ο ηγούμενος να φύγει από τη χώρα όπως έκανε ο κ. Ψωμιάδης εκμεταλλευόμενος παρόμοια διαφωνία.


--------------------------------------------------------------------------------------
«Δεν δύνασθε να δουλεύητε Θεόν και μαμωνά».
Λουκ. 16:13 )

--------------------------------------------------------------------------------------

Στείλτε αυτό το μήνυμα τώρα σε κάποιον ενδιαφερόμενο φίλο σας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: BBASOS@gmail.com