8.8.11





Διαθρησκειακή Συνάντηση στη Βουλγαρία




Όπως ενημερώνει το πρακτορείο AMEN.GR

Η προσφορά της Θρησκείας στον άνθρωπο βρέθηκε στο επίκεντρο διαθρησκειακής συνάντησης που διοργανώθηκε την Πέμπτη στην Σόφια της Βουλγαρίας. Η συνάντηση έγινε υπό την αιγίδα και της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Βουλγαρίας.




Ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη συμμετείχε ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων. Την Ιερά Σύνοδο της Ελλάδος εκπροσώπησε ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός. 


Παρέστησαν εκπρόσωποι Ορθοδόξων Εκκλησιών Ρωσίας, Σερβίας, Ρουμανίας και Κύπρου, ο Καρδινάλιος-Αρχιεπίσκοπος της Τοσκάνης ως εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας καθώς και μέλη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Βουλγαρία, ο Αρχιμουφτής της Βουλγαρίας, εκπρόσωπος του Αρχιμουφτή της Τουρκίας, ο Αρχιραβίνος της Βουλγαρίας, ο Ραβίνος του Τελ Αβίβ, εκπρόσωποι της εν Βουλγαρία Αρμενικής Κοινότητας, θεολόγοι και άλλες προσωπικότητες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των διαθρησκειακών διαλόγων. Παρέστη και ο Επίτροπος της Ε.Ε. G. Oettinger.


Η διαθρησκειακή συνάντηση είχε ως θέμα, «Η Θρησκεία προς όφελος των ανθρώπων» (Religion for the benefit of People).


Από μόνο του το θέμα ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΙ, επειδή επικεντρώνει στη ΘΡΗΣΚΕΙΑ και όχι στον ΥΨΙΣΤΟ ΘΕΟ και τον ΥΙΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ.


Καμία θρησκεία δεν ωφέλησε ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ τον άνθρωπο, αλλά τον έκανε ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ ΑΛΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.


Μόνον Ο ΧΡΙΣΤΟΣ και Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ .


Τα περισσότερα είναι «φύκια για μεταξωτές κορδέλες»…


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,  
λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε