7.6.14

Εγκλήματα με πρόφαση τα σπορ...

Εγκλήματα με πρόφαση τα σπορ...
.
.
ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ  ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Η Καθολική Εκκλησία της Βραζιλίας δείχνει "κόκκινη κάρτα" στους διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου για τις δαπάνες δισεκατομμυρίων δολαρίων σε γήπεδα, ενώ παρέλειψαν να βελτιώσουν τις κακές δημόσιες υπηρεσίες της χώρας.
Σε ένα φυλλάδιο με σχήμα κόκκινης κάρτας που διανέμεται αυτή την εβδομάδα σε εκκλησίες και ενορίες σε αυτή την μεγαλύτερη Ρωμαιοκαθολική χώρα του κόσμου, η Σύνοδος Επισκόπων της Βραζιλίας ζητά από την κυβέρνηση της Βραζιλίας να σεβαστεί το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώσουν κατά τη διάρκεια του τουρνουά που ξεκινά την ερχόμενη Πέμπτη.
«Η Εκκλησία θέλει να συμβάλει στο δημόσιο διάλογο και να εκφράσει την ανησυχία της με ... την αντιστροφή των προτεραιοτήτων στη χρήση του δημοσίου χρήματος που έπρεπε να πάει στην υγεία, την εκπαίδευση, τις βασικές εγκαταστάσεις υγιεινής, τις μεταφορές και την ασφάλεια", αναφέρει.
Την άποψη αυτή συμμερίζονται πολλοί Βραζιλιάνοι που έχουν βγει στους δρόμους το παρελθόν έτος για να διαμαρτυρηθούν εναντίον των δαπανών για γήπεδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τα οποία ευρέως θεωρούνται ως σύμβολα των αποβλήτων στη χώρα της Νότιας Αμερικής.
Στο φυλλάδιο της, η εκκλησία της Βραζιλίας επέκρινε τους διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου για την έξωση εκατοντάδων φτωχών ανθρώπων από περιοχές κοντά σε γήπεδα, αγνοώντας τους περιβαλλοντικούς όρους και παραδίδοντας το άθλημα σε «μεγάλες επιχειρήσεις».
Επίσης, προέτρεψε αρχές της Βραζιλίας για την καταπολέμηση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία αναμένεται να προσελκύσει 800.000 οπαδούς ξένων στη Βραζιλία.
Η επιτυχία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, λένε οι επίσκοποι, δεν θα πρέπει να μετριέται με το πόσα χρήματα θα συμβάλλει στην τοπική οικονομία ή το κέρδος που θα φέρει τους χορηγούς της.
"Μια νίκη για όλους θα είναι δυνατή μόνο εάν πληρούνται ορισμένες θεμελιώδεις ανάγκες».


http://blogs.reuters.com/faithworld/2014/06/06/brazils-catholic-church-gives-world-cup-organizers-a-red-card/
=================