1.6.14

Aπό τη λίστα Λαγκάρντ «λαβράκια» 40 εκατ. ευρώ

Aπό τη λίστα Λαγκάρντ 
«λαβράκια» 40 εκατ. ευρώ...
.
.
Φοροδιαφυγή 40 εκατ. ευρώ μόνο από 80 άτομα που έστειλαν εμβάσματα στο εξωτερικό εντοπίστηκαν έπειτα από ενδελεχείς ελέγχους των οικονομικών εισαγγελέων κ.κ. Παν. Αθανασίου και Γαλ. Μπρη με ενεργό συμμετοχή του αντεισαγγελέα κ. I. Δραγάτση. 
 Μόνο από μία κατάθεση (οδοντίατρος ο άντρας και εισαγωγέας η γυναίκα) εντοπίζεται φοροδιαφυγή ύψους 13 εκατ. ευρώ. 
Τώρα όλοι θα κληθούν να πληρώσουν εκείνα που δεν δήλωναν από το 2002 και μετά αναμένεται να καταλήξουν στα δημόσια ταμεία τουλάχιστον 65 εκατ. ευρώ με τις προσαυξήσεις.
Από τους άλλους ελέγχους με τα εμβάσματα (25.000 συνολικά) οι οικονομικοί εισαγγελείς εντόπισαν 80 άτομα με μεγάλες διαφορές, άνω των 500.000 ευρώ. Συνολικά τα πρόσωπα που αναφέρονται στον κατάλογο, τα οποία έχουν στα χέρια τους οι εισαγγελείς, δεν έχουν δηλώσει στην Εφορία 38.892.000 ευρώ.
 
Οι μεγαλύτερες διαφορές φθάνουν τα 2.000.000 ευρώ.
 
Τα εμβάσματα των προσώπων τα οποία διέπραξαν την εκτεταμένη φοροδιαφυγή έφυγαν από τις ελληνικές τράπεζες μετά το 2009 και το ξέσπασμα της κρίσης με κατεύθυνση την Ελβετία, την Κύπρο, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Αυστρία και άλλους προορισμούς.

Από τη φοροδιαφυγή των προσώπων που εμπλέκονται στα εμβάσματα αναμένεται να εισπράξει το Ελληνικό Δημόσιο τουλάχιστον 50 εκατ. ευρώ με τις προσαυξήσεις. Οι εμπλεκόμενοι θα κληθούν σύντομα από το ΣΔΟΕ να πληρώσουν, ειδάλλως θα ασκηθεί εναντίον τους κακουργηματική δίωξη. 
Από τα ονόματα που έχει υπόψη του «Το Βήμα», τα πρόσωπα που ελέγχθηκαν δεν είναι ακόμα τα γνωστά ονόματα που έχουν αναφερθεί στη Βουλή, όπως μεγαλοεπιχειρηματίες, εκδότες κ.τ.λ. 
http://www.topontiki.gr/article/75838/PSarepsan-labrakia-40-ekat-euro-apo-ti-lista-Lagkarnt
====================================
Λέτε να γίνει κανένα θαύμα, και οι απατεώνες αυτοί να πληρώσουν στο Κράτος (και στον σακατεμένο ελληνικό λαό) ένα μέρος από αυτά που χρωστάνε; 
Ή μήπως αυτά αναφέρονται για να σκεπαστεί η ήττα της κυβέρνησης από τις πρόσφατες εκλογές, για να θαφτούν και πάλι στο σκοτάδι; 
Δυστυχώς δεν έχουμε ακόμη δύναμη να πιστέψουμε πως κάτι καλό πρόκειται να βγει. Δεν μας έχουν δώσει δείγματα. Αλλά, όπως λένε, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία... 
Ας γίνει το σωστό πριν πεθάνουν και άλλοι συμπολίτες μας στα δόντια της άδικης διακυβέρνησης.
=================

Το ιστολόγιο    « Ν Ε Α   Κ Α Ι   Π Α Λ Α Ι Α » 

και η σελίδα   « Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »   στο Facebook
     
είναι αδελφές παρουσίες του ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ   « Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

Υπόψη ότι οι σελίδες αυτές έχουν  ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ   


Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,
λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

Σ Η Μ Α Ν Τ Ι Κ Η   Σ Η Μ Ε Ι Ω Σ Η :
Η αναδημοσίευση ύλης από τις σελίδες μας σε άλλα ιστολόγια, έντυπα κ.λπ., είναι απολύτως ελεύθερη εφόσον δεν αλλοιώνεται και αναφέρεται η πηγή της.

Αυτό όμως δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι συμφωνούμε ή εγκρίνουμε τις απόψεις των άλλων.