11.5.14

Ποιος μπορεί να μας σώσει;

Ποιος μπορεί να μας σώσει;
.
.

ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ;
------------------------------------------------------------------------

Τι είναι αυτό που επιθυμούν και ονειρεύονται οι περισσότεροι άνθρωποι; Η απάντηση είναι εύκολη: πλούτη. Σχέδια, βιβλία και ιδέες υπάρχουν πολλά στην αγορά, που υποτί
θεται σου μαθαίνουν πώς να γίνεις πλούσιος γρήγορα..

Από την άλλη πλευρά, τι είναι αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι αντιπαθούν και προσπαθούν να καταστρέψουν, όποτε τους είναι δυνατόν, από το νόμο ή μέσω απάτης; Και πάλι η απάντηση είναι εύκολη: τα πλούτη που υπάρχουν στους άλλους.

Το κλειδί σε αυτή την άσχημη κατάσταση, όπου οι άνθρωποι επιθυμούν τον πλούτο για τον εαυτό τους, αλλά δυσανασχετούν όταν υπάρχει σε άλλους, είναι η αμαρτία. Οι άνθρωποι θέλουν τον πλούτο όχι για ευσεβείς σκοπούς αλλά για αμαρτωλούς. Ως αποτέλεσμα, όταν τον έχουν, είναι κακοί, άπληστοι, εγωιστές, και αδιάφοροι απέναντι στον Θεό και τους συνανθρώπους.

Αλλά το ίδιο συμβαίνει και όταν δεν τον έχουν. Πάλι είναι κακοί, άπληστοι, εγωιστές, και αδιάφοροι για τον Θεό και τον συνάνθρωπο. Η κακία του αμαρτωλού ανθρώπου ούτε βελτιώνεται ούτε μετριάζεται είτε είναι πλούσιος είτε φτωχός.

Η απάντηση, συνεπώς, δεν είναι η οικονομική βελτίωση (η οποία δεν μπορεί να μετατρέψει έναν κακό άνθρωπο σε καλό), ούτε η οικονομική ισοπέδωση, γιατί η φτώχεια δεν μπορεί να καλυτερέψει τον χαρακτήρα.

Μόνο ο Θεός μπορεί.

Αλλά επειδή ο Θεός δεν είναι η απάντηση που αρέσει στους ανθρώπους, δεν μπορούν να αποφύγουν την εναλλακτική λύση. Είτε το θέλουμε είτε όχι, μια κοινωνία μπορεί να στηρίζεται στην πίστη και τα χρηστά ήθη, είτε να είναι θεμελιωμένη στην αμαρτία.

Ένας φίλος έλεγε για την πατρίδα του. Πριν από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η πόλη με τους 9.500 κατοίκους, ως επί το πλείστον φτωχούς εργάτες, είχε μόνο δύο αστυνομικούς, ο ένας μάλιστα είχε προσληφθεί από την εταιρεία σιδηροδρόμων για να αστυνομεύει τις εγκαταστάσεις της. Οι δύο αστυνομικοί, λοιπόν, δεν είχαν τίποτα να κάνουν. Το πραγματικό έγκλημα ήταν άγνωστο, και οι περισσότεροι άνθρωποι εκκλησιάζονταν.

Σήμερα, η «απαρχαιομένη» πίστη έχει χαθεί, και οι κακοποιοί έχουν μετατρέψει αυτή τη μικρή πόλη σε τόπο που είναι δύσκολο να ζήσεις. Τα κρατικά ταμεία τώρα πληρώνουν πολλά για προγράμματα "σωφρονισμού εγκληματιών", λες και οι αστυνομικοί και οι δεσμοφύλακες είναι οι σωτήρες του κόσμου!

Το θέμα είναι ξεκάθαρο: Είτε κάποια ανθρώπινη πρωτοβουλία ή κάποιο πρόγραμμα της κυβέρνησης μπορεί να σώσει τους ανθρώπους, είτε αυτό το κάνει ο Ιησούς Χριστός.

Αν είναι κάτι που μπορεί να το κάνει ο άνθρωπος ή η κυβέρνηση, θα μπορούσαμε να εμπιστευτούμε σ’ αυτούς τις ζωές μας για να μας σώσουν.

Αν όμως αυτοί καθημερινά αποδεικνύονται ακατάλληλοι και ανίκανοι, και ο μόνος Σωτήρας μας είναι ο Ιησούς Χριστός, πώς μπορούμε και αποτολμούμε να αναζητήσουμε σωτηρία από οποιονδήποτε άλλο;

Πώς μπορούμε να σκεφτούμε καν, να εμπιστευθούμε σε οποιοδήποτε άλλο σχέδιο σωτηρίας χωρίς αυτό να εξελιχθεί σε κακό μας;


Από ένα κείμενο του R. J. Rushdoony
=================

Το ιστολόγιο    « Ν Ε Α   Κ Α Ι   Π Α Λ Α Ι Α » 

και η σελίδα   « Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »   στο Facebook
     
είναι αδελφές παρουσίες του ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ   « Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

Υπόψη ότι οι σελίδες αυτές έχουν  ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ   


Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,
λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

Σ Η Μ Α Ν Τ Ι Κ Η   Σ Η Μ Ε Ι Ω Σ Η :
Η αναδημοσίευση ύλης από τις σελίδες μας σε άλλα ιστολόγια, έντυπα κ.λπ., είναι απολύτως ελεύθερη εφόσον δεν αλλοιώνεται και αναφέρεται η πηγή της.

Αυτό όμως δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι συμφωνούμε ή εγκρίνουμε τις απόψεις των άλλων.