29.3.14

Καρκίνος από τα παλιά...

Καρκίνος από τα παλιά...
.
.
_Πολλοί νομίζουν πως ο καρκίνος είναι αρρώστια της σύγχρονης εποχής...
_Όμως πρόσφατες έρευνες απέδειξαν πως μεταστατικοί καρκίνοι εκδηλώνονταν σε ανθρώπους τουλάχιστον 1.200 χρόνια προ Χριστού...
_Απόδειξη το οστό της φωτογραφίας μας από το Σουδάν, που φαίνεται πως είναι το αρχαιότερο δείγμα της νόσου που έχουν στα χέρια τους οι επιστήμονες.
_Ο καρκίνος δεν ήταν άγνωστος στους αρχαίους -υπάρχουν ελληνικές και αιγυπτιακές ιατρικές εργασίες που αναφέρονται στην ασθένεια- αλλά η σημερινή σκέψη τον έχει τοποθετηθεί στην κατηγορία των σύγχρονων ασθενειών, που προκαλούνται από το άγχος, τους ρύπους, τα τρόφιμα και τον τρόπο ζωής του σύγχρονου πολιτισμού. 

_Είτε μας αρέσει είτε όχι, η ποινή της φθοράς και του θανάτου πληρώνεται πάντα και πάντοτε από τον άνθρωπο της αμαρτίας...
_Ωσπου να έρθει η ώρα η ποθητή όταν
«το φθαρτόν τούτο ενδυθή αφθαρσίαν και το θνητόν τούτο ενδυθή αθανασίαν, τότε θέλει γείνει ο λόγος ο γεγραμμένος· Κατεπόθη ο θάνατος εν νίκη» (1Κορ. 15:54).
========================

Το ιστολόγιο    « Ν Ε Α   Κ Α Ι   Π Α Λ Α Ι Α » 

και η σελίδα   « Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »   στο Facebook
     
είναι αδελφές παρουσίες του ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ   « Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

Υπόψη ότι οι σελίδες αυτές έχουν  ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ   


Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,
λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

Σ Η Μ Α Ν Τ Ι Κ Η   Σ Η Μ Ε Ι Ω Σ Η :
Η αναδημοσίευση ύλης από τις σελίδες μας σε άλλα ιστολόγια, έντυπα κ.λπ., είναι απολύτως ελεύθερη εφόσον δεν αλλοιώνεται και αναφέρεται η πηγή της.

Αυτό όμως δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι συμφωνούμε ή εγκρίνουμε τις απόψεις των άλλων.