5.2.14

Αβοήθητη έμεινε η "βοήθεια"...

Αβοήθητη έμεινε η "βοήθεια"...
.
.


«Απορήσας εκ πάντων, οδυνηρώς κράζω σοι:  
πρόφθασον θερμή προστασία, 
και σην βοήθειαν, δος μοι τω δούλω σου, 
τω ταπεινώ καί αθλίω, 
τω την σην αντίληψιν, επιζητούντι θερμώς.»
Με τα παραπάνω λόγια στον Παρακλητικό Κανόνα οι πιστοί επικαλούνται την ΒΟΗΘΕΙΑ της Παναγίας...
Όπως όμως αποδεικνύεται κάθε τόσο, και προσφάτως, η "βοήθεια" των πιστών δεν είναι σε θέση να βοηθήσει ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ.

***
Ιδού τι γράφει το ρεπορτάζ του dogma.gr


«Τα τάματα που αφιέρωναν στην Παναγία οι πιστοί εδώ και μισό αιώνα έκλεψαν από το εικόνισμα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Πειραιά άγνωστοι διαρρήκτες που τη νύχτα εισέβαλαν στον Ναό χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς.

Δεκάδες δαχτυλίδια, βέρες, ρολόγια, ακόμη και παράσημα που είχαν αφιερώσει στην Παναγία όλα αυτά τα χρόνια οι πιστοί εξαφανίστηκαν ενώ από θαύμα γλύτωσε η ίδια η εικόνα την οποία άφησαν στην θέση της γιατί πιθανότατα δεν μπορούσαν να μετακινήσουν λόγω μεγέθους.

«Πρόκειται για μια ιεροσυλία που δεν έχει προηγούμενο» είπε στο dogma.gr ο μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος των Παλαιοημερολογιτών κ. Γερόντιος σε Ναό της δικαιοδοσίας του οποίου βρίσκεται το ιερό εικόνισμα.

«Εδώ έρχονταν φτωχοί άνθρωποι, και άφηναν στην Παναγία ότι πιο πολύτιμο είχαν για να την ευχαριστήσουν για τα θαύματα και την προστασία Της» τόνισε ο μητροπολίτης κ. Γερόντιος εμφανώς συγκινημένος, δοξάζοντας παράλληλα τον Θεό για το γεγονός πως γλίτωσε η εικόνα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι ιερόσυλοι διαρρήκτες μπήκαν από παράθυρο του καμπαναριού, έσπασαν την πόρτα που οδηγούσε στον Ναό και στη συνέχεια έσπασαν το προστατευτικό τζάμι της εικόνας και έκλεψαν όλα τα τάματα.»

.
 =
«Αλλ' ο Θεός ημών είναι εν τω ουρανώ· πάντα όσα ηθέλησεν εποίησε.
Τα είδωλα αυτών είναι αργύριον και χρυσίον, έργα χειρών ανθρώπων· 
Στόμα έχουσι και δεν λαλούσιν· οφθαλμούς έχουσι και δεν βλέπουσιν· ώτα έχουσι και δεν ακούουσι· μυκτήρας έχουσι και δεν οσφραίνονται· Χείρας έχουσι και δεν ψηλαφώσι· πόδας έχουσι και δεν περιπατούσιν· ουδέ ομιλούσι διά του λάρυγγος αυτών»
Ψαλ. 115:3-7  )        

Το ιστολόγιο    « Ν Ε Α   Κ Α Ι   Π Α Λ Α Ι Α » 

και η σελίδα   « Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »   στο Facebook
     
είναι αδελφές παρουσίες του ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ   « Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

Υπόψη ότι οι σελίδες αυτές έχουν  ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ   


Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,
λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

Σ Η Μ Α Ν Τ Ι Κ Η   Σ Η Μ Ε Ι Ω Σ Η :
Η αναδημοσίευση ύλης από τις σελίδες μας σε άλλα ιστολόγια, έντυπα κ.λπ., είναι απολύτως ελεύθερη εφόσον δεν αλλοιώνεται και αναφέρεται η πηγή της.

Αυτό όμως δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι συμφωνούμε ή εγκρίνουμε τις απόψεις των άλλων.