19.12.13

Πίστη και αντικείμενα...

Πίστη και αντικείμενα...
.
.
======================
ΟΤΑΝ Ο ΘΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ
ΣΕ ΜΑΓΙΚΑ ΞΟΡΚΙΑ…
======================
Οι Εβραίοι πάντα έβρισκαν έναν τρόπο να μετατρέπουν τις θρησκευτικές τους υποχρεώσεις σε «τυποποιημένα αντικείμενα». Έτσι αντί να μαθαίνουν και να ζουν τις εντολές του Θεού φορούσαν διάφορα «φυλακτήρια» στα χέρια και το μέτωπό τους (Εικ. 1). Αντί να φροντίζουν να ζουν σύμφωνα με το Νόμο του Θεού, κάρφωναν στην πόρτα τους ένα μεταλλικό αντικείμενο (μεζουζά) με λίγα γράμματα (αρχαία εβραϊκά που οι ίδιοι δεν καταλάβαιναν) (Εικ. 2).

Να και τώρα το εικονιζόμενο «Δαχτυλίδι Προσευχής του Ταξιδιώτη» (Εικ. 3) που πωλείται αντί 140 δολαρίων, με την διαβεβαίωση του κατασκευαστή, ότι:
"Φορώντας αυτό το δαχτυλίδι χαραγμένο με την προσευχή του Εβραίου ταξιδιώτη από τον Ψαλμό 91: «Θέλει προστάξει εις τους αγγέλους αυτού περί σου, διά να σε διαφυλάττωσιν εν πάσαις ταις οδοίς σου". Και το ωραίο σκάλισμα γύρω από την πέτρα το κάνει ένα πραγματικά μοναδικό κομμάτι. Κατάλληλο για άνδρες ή γυναίκες."

Παλιό το κόλπο που εκμεταλλεύονται όλοι οι ΘΡΗΣΚΕΜΠΟΡΟΙ του κόσμου (και όλων των θρησκειών) στο οποίο ιδιαιτέρως είχε διαπρέψει ο προσφάτως θανών Paul F. Crouch, Πεντηκοστιανός ηγέτης του τηλεοπτικού δικτύου ΤΒΝ. 

=
Πόσο κρίμα όταν τα λόγια του Θεού πέφτουν στα χέρια επιτηδείων κερδοσκόπων – για να μην γράψουμε απατεώνων… 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ     « Ν Ε Α   Κ Α Ι   Π Α Λ Α Ι Α » ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ
    
« Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ
ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ
ΣΤΟ FACEBOOK
        
« Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,
λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

neakaipalaia@gmail.com
=
Σ Η Μ Α Ν Τ Ι Κ Η   Σ Η Μ Ε Ι Ω Σ Η :

Η αναδημοσίευση ύλης από το "ΝΕΑΚΑΙΠΑΛΑΙΑ" σε άλλα ιστολόγια, έντυπα κ.λπ., είναι απολύτως ελεύθερη εφόσον δεν αλλοιώνεται και αναφέρεται η πηγή της.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εμείς συμφωνούμε ή εγκρίνουμε όλες τις δικές τους απόψεις.