12.12.13

Ευχαριστία εκ των προτέρων...

Ευχαριστία εκ των προτέρων...
.
.
Έχετε λάβει ποτέ μία από αυτές τις επιστολές που ζητούν να βοηθήσετε ή να δωρίσετε κάτι, και τελειούνταν λέγοντας, «Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για»; 
Τι υποτίθεται ότι πρέπει να κάνετε; Ήδη σας έχουν ευχαριστήσει, χωρίς ευκαιρία να αρνηθείτε. Πώς μπορείτε να πείτε όχι τώρα; 
Μερικοί άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι το να πεις ευχαριστώ οποτεδήποτε, είναι καλύτερο από το να μην πεις ποτέ. Άλλοι θεωρούν αυτό τον τρόπο προσέγγισης ως «ενοχλητικό», ακόμα κι αν είναι αποτελεσματικός για άγρα πελατών. 
Οι περισσότεροι συμφωνούν ότι η εκτίμηση είναι σημαντική. Αλλά το να πεις ευχαριστώ στον Θεό, είναι ακόμη πιο σημαντικό. 
Ένας άντρας στην Αγία Γραφή προσπάθησε κάποτε να φύγει μακριά από τον Θεό – διόλου καλή ιδέα. Σύντομα βρέθηκε σε σοβαρό κίνδυνο, τον κατάπιε ένα γιγάντιο κήτος – διόλου καλή θέση για έναν άνθρωπο! 
Αφού ανακατεύτηκε μέσα στην κοιλιά αυτού του κήτους για λίγο, ο Ιωνάς κατάλαβε τι έπρεπε να κάνει, και προσευχήθηκε – σίγουρα μια καλή ιδέα! 
Το βιβλίο του Ιωνά καταγράφει αυτή την προσευχή. Αλλά στο κεφάλαιο 2, εδάφιο 9 βρίσκουμε ένα περίεργο πράγμα. Ακριβώς στη χειρότερη κατάσταση που βρέθηκε ποτέ, ο Ιωνάς προσευχήθηκε στον Θεό «μετά φωνής αινέσεως». 
Τότε ο Θεός άκουσε την προσευχή του και ελευθέρωσε τον Ιωνά. 
Μήπως ότι ο Ιωνάς είπε στην προσευχή του κάτι όπως «Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων», γνωρίζοντας πολύ καλά ότι ο Θεός μπορούσε να τον σώσει και να τον συγχωρήσει; 
Ο Ιησούς στάθηκε μπροστά από τον τάφο του Λαζάρου. Πλημυρισμένος από θλίψη, ευχαρίστησε προκαταβολικά τον Θεό, επειδή πάντα Τον άκουγε από πριν και όχι μετά, και ύστερα ανέστησε τον φίλο Του από τους νεκρούς (Ιωάν. 11:41-42). Ένα άλλο μεγάλο μάθημα για να δίνουμε τις ευχαριστίες μας «εκ των προτέρων». 
Ποτέ δεν μπορούμε να μαντέψουμε τον Θεό. Οι δρόμοι Του είναι διαφορετικοί από τους δρόμους μας, αλλά να είστε σίγουροι ότι οι δρόμοι Του είναι πάντα οι καλύτεροι. 
Όταν φέρνουμε τα αιτήματά μας στον Κύριο, είναι εύκολο να ξεχνάμε ότι Εκείνος ήδη γνωρίζει τι θέλουμε και τι χρειαζόμαστε. Και όμως Εκείνος εξακολουθεί να μας ακούει υπομονετικά. 
Όταν Τον ευχαριστούμε «εκ των προτέρων», χωρίς να Του λέμε τι πρέπει να κάνει, καταλαβαίνει ότι γνωρίζουμε ότι μας ακούει. 
Θα μπορούσαμε να πούμε, "Σε ευχαριστώ για την προσοχή Σου". 
Όμως μερικές φορές, θα ήταν καλύτερο να πούμε: "Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων για ό,τι Εσύ έχεις προγραμματίσει και επειδή θα είσαι εδώ μαζί μου οτιδήποτε και αν έρθει;" 
Δεν έχετε προθυμία να δείτε πώς θα απαντήσει ο Κύριος;
__________________
Από την Lorraine Carr
=
«Πάντοτε χαίρετε, 
αδιαλείπτως προσεύχεσθε,
κατά πάντα ευχαριστείτε· 
διότι τούτο είναι το θέλημα του Θεού προς εσάς εν Χριστώ Ιησού.»
( Α΄ Θεσ. 5:16-18 )        

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ     « Ν Ε Α   Κ Α Ι   Π Α Λ Α Ι Α » 



ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ
    
« Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ
ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ
ΣΤΟ FACEBOOK
        
« Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,
λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

neakaipalaia@gmail.com
=
Σ Η Μ Α Ν Τ Ι Κ Η   Σ Η Μ Ε Ι Ω Σ Η :

Η αναδημοσίευση ύλης από το "ΝΕΑΚΑΙΠΑΛΑΙΑ" σε άλλα ιστολόγια, έντυπα κ.λπ., είναι απολύτως ελεύθερη εφόσον δεν αλλοιώνεται και αναφέρεται η πηγή της.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εμείς συμφωνούμε ή εγκρίνουμε όλες τις δικές τους απόψεις.