24.11.13

Όταν αρχηγός της εκκλησίας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ...


Όταν αρχηγός της εκκλησίας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ...
.
.

Η σχετική πρόταση εγκρίθηκε κατ' αρχήν από τη σύνοδο της Αγγλικανικής Εκκλησίας.

Η χειροτονία γυναικών επισκόπων εγκρίθηκε κατ' αρχήν σήμερα από τη σύνοδο της Αγγλικανικής Εκκλησίας. Η οριστική επικύρωση θα γίνει σε νέα σύνοδο το 2014.

Στη ψηφοφορία η πρόταση εγκρίθηκε με 378 ψήφους υπέρ, 8 κατά και 25 αποχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχέδιο είχε απορριφθεί το Νοέμβριο τού 2012, με διαφορά μόλις έξι ψήφων. Η τότε απόφαση είχε δεχτεί τις έντονες επικρίσεις τού πρωθυπουργού Ντέϊβιντ Κάμερον.

«Δεν πρέπει να ανοίξουμε αμέσως τις σαμπάνιες ή όποιο άλλο ποτό αρμόζει στις γιορτές, επειδή πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί ως το τέλος» για να ευοδωθεί το σχέδιο, σχολίασε ο Τζον Σεντάμου, ο αρχιεπίσκοπος τού Γιορκ πού υποστηρίζει αυτή την απόφαση υπέρ των γυναικών.


Λίγο πριν από την ψηφοφορία, ο πρωθυπουργός Κάμερον είχε επαναλάβει την υποστήριξή του προς τη μεταρρύθμιση, δηλώνοντας ενώπιον τού κοινοβουλίου: «Είμαι σταθερά υπέρ των γυναικών επισκόπων και ελπίζω πώς η Εκκλησία της Αγγλίας θα κάνει αυτό το σημαντικό βήμα για να ενισχύσει τη θέση της ως σύγχρονης Εκκλησίας σε συντονισμό με την κοινωνία μας».

==============================

Από μία εκκλησία την οποία ίδρυσε ο βασιλιάς ο Βασιλιάς Ερρίκος Η΄ όταν αποφάσισε την απόσχιση από τη Ρώμη με αιτία το διαζύγιό του

Της οποίας αρχηγός είναι μία βασίλισσα Ελισάβετ, της οποίας η οικογένεια όζει από οικογενειακά προβλήματα, διαζύγια, σκάνδαλα κ.λπ.

Είναι αναμενόμενο να παίρνονται αποφάσεις όπως η ανωτέρω, και ακόμη χειρότερες (ομοφυλομανείς ιερείς κ.λπ.), ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ...

==============================


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 


ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,
λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:
neakaipalaia@gmail.com
=
Σ Η Μ Α Ν Τ Ι Κ Η   Σ Η Μ Ε Ι Ω Σ Η :
Η αναδημοσίευση ύλης από το "ΝΕΑΚΑΙΠΑΛΑΙΑ" σε άλλα ιστολόγια, έντυπα κ.λπ., είναι απολύτως ελεύθερη εφόσον δεν αλλοιώνεται και αναφέρεται η πηγή της.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εμείς συμφωνούμε ή εγκρίνουμε όλες τις δικές τους απόψεις.