28.11.13

Benny Hinn...


Benny Hinn...
.
.

Διαβάσαμε τα παρακάτω και τα αναδημοσιεύουμε με την ελπίδα κάποιοι Έλληνες (τουλάχιστον αυτοί)

ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑ.

Μακριά από τη διακονία του, μακριά από τα βιβλία του,

μακριά ΚΥΡΙΩΣ από το ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ...


_________________________

Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2013

Benny HinnΤελευταία, διαβάζω κάποια δημοσιεύματα, σχετικά με τον κ.Benny Hinn, με την ευκαιρία που επισκέφτηκε τη Θεσσαλονίκη πηγαίνοντας προς Ισραήλ.

Κάποιοι τον ονομάζουν τηλε-ευαγγελιστή, αλλά ο όρος δεν με βρίσκει σύμφωνο ως προς το δεύτερο συνθετικό! Ευαγγελιστής είναι αυτός που φέρει τα καλά νέα του ευαγγελίου του Ιησού Χριστού, αλλά αυτός ο κύριος δεν έχει απολύτως καμία σχέση μ’ αυτό (θα εξηγήσω παρακάτω τι εννοώ).

Άλλοι καταφέρονται εναντίον του και άλλοι τον υποστηρίζουν υπερβολικά. Ποιος είναι όμως ο Μπένυ Χίν;
 Ο Benny Hinn, είναι ένας από τους πιο γνωστούς και πλουσιότερους τηλευαγγελιστές διεθνώς. Η θεολογία του είναι βασισμένη κατά ένα μεγάλο μέρος στην κίνηση του Λόγου της Πίστης, με μάλη έμφαση στο αποκαλούμενο "Ευαγγέλιο της ευημερίας". Όπως υπονοείται από το όνομα -"Ευαγγέλιο ευημερίας"- αυτή η διδασκαλία λέει πως ο καθένας μέσω της πίστης του μπορεί να λάβει οτιδήποτε θέλει - όπως υγεία, πλούτο, ή οποιαδήποτε μορφή προσωπικής επιτυχίας. (Αυτό είναι ένα από τα «άλλα» ευαγγέλια που λέει ο απόστολος Παύλος). Εντούτοις, αυτή η δύναμη απελευθερώνεται μόνο μέσω της πίστης τους. Σύμφωνα με τον Benny Hinn εάν ένα πρόσωπο εκφράσει την πίστη του με τη σπορά ενός ικανοποιητικού χρηματικού ποσού στη "διακονία" του - ότι στο πρόσωπο αυτό θα χορηγηθεί θεία θεραπεία.

Ο Benny Hinn (πλήρες όνομά του: Toufik Benedictus Hinn) γεννήθηκε στην Χάιφα του Ισραήλ το 1952. Ήταν ένα από τα οκτώ παιδιά μιας Αρμένισσας μητέρας και ενός Έλληνα πατέρα. Η οικογένεια ήταν Ελληνορθόδοξη. Το 1968, μετανάστευσαν στον Καναδά. Όταν ήταν στο Γυμνάσιο εγκατέλειψε την Ορθόδοξη Εκκλησία και προσχώρησε στον Πεντηκοστιανισμό. Κάθε έτος ταξιδεύει τον κόσμο διευθύνοντας τις αποκαλούμενες Σταυροφορίες Θαύματος και Θεραπείας, όπου δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες στους ανθρώπους που προσκαλούνται να τις παρακολουθήσουν.

Στη διακονία του ο Benny Hinn έχει υποπέσει σε: 

·        αιρετική θεολογία,
·        ψεύτικες προφητείες,
·        ανορθόδοξη συμπεριφορά,
·        περίεργες οικονομικές πρακτικές,
·        ψεύτικες αξιώσεις, 
·        ανόητες δηλώσεις..
Εντούτοις, μεγάλοι αριθμοί ανθρώπων ακολουθούν - και κατά περιόδους ακόμη φαίνεται και να τον λατρεύουν. Αυτό απεικονίζει μια τάση στο σύγχρονο Προτεσταντισμό, που αποκαλείται "η εμπειρία πέρα από το δόγμα." Σημαίνει ότι περισσότερη αξία δίνεται (στην συναισθηματική) εμπειρία απ' ό,τι στο υγιές δόγμα. Δεδομένου ότι το υγιές δόγμα καθορίζει εάν η διδασκαλία μιας πρακτικής είναι ή όχι ορθή, η προσέγγιση της "εμπειρίας πέρα από το δόγμα" αφήνει τους Χριστιανούς που την ασπάζονται πολύ ευάλωτους στην πλάνη.

Αυτό που πραγματικά λυπεί, είναι οι χιλιάδες πλανεμένοι που τον ακολουθούν, νομίζοντας ότι κάνουν το θέλημα του Θεού. Στην πατρίδα μας, υπάρχουν κάποιοι, που παροτρύνουν τους πιστούς να πάνε να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις του!!! Μ’ αυτό τον τρόπο, γίνονται συνεργοί της ενέργειας πλάνης των ημερών μας. Άνθρωποι αστήρικτοι, γεμάτοι φόβους και ανασφάλειες, απαίδευτοι, μη γνωρίζοντες το λόγο του Θεού, έχοντες βέβαια μορφή ευσέβειας, αλλά αρνούμενοι τη δύναμη αυτής και είναι να τους λυπάσαι και να φεύγεις μακριά τους! Τα ονόματα, γνωστά.

Μην αγγίξετε τον "Χρισμένο" του Θεού;

Μερικοί Πεντηκοστιανοί θεωρούν ότι είναι λανθασμένο για τους Χριστιανούς να επικρίνουν τις διδασκαλίες και τις πρακτικές θρησκευτικών κηρύκων όπως ο Benny Hinn. Επισημαίνουν ότι ο Ιησούς δίδαξε τους οπαδούς του να μην κρίνουν (Ματθ.ζ:1) και ότι η Βίβλος λέει "να μην αγγίξεις τον χρισμένο του Θεού." (Ψαλμ.ρε:15). Η έννοια που αποδίδουν σε αυτά τα εδάφια πως δήθεν απαγορεύουν τους Χριστιανούς από την εξέταση των διδασκαλιών και των πρακτικών άλλων Χριστιανών ή αιρετικών είναι αποτέλεσμα της λανθασμένης ερμηνείας της Βίβλου. Παρερμηνεύουν την Αγία Γραφή, διότι η φράση "αγγίζω τον χρισμένο του Κυρίου" σημαίνει θανατώνω (Α΄ Σαμ.κδ:11) ή κακοποιώ (Ψαλμ.ρε:15). Σε καμιά περίπτωση δεν έχει την έννοια "μην κάνεις κριτική", διότι ο ίδιος ο Δαβίδ που "δεν άγγιξε τον χρισμένο του Κυρίου" στο ίδιο περιστατικό επικρίνει τον Σαούλ, τον πραγματικά χρισμένο του Κυρίου για την εσφαλμένη του συμπεριφορά (Α΄ Σαμ.κδ:12).

Η Βίβλος διδάσκει ότι όλοι οι Χριστιανοί πρέπει να μάθουν πώς να διακρίνουν μεταξύ της αλήθειας και της αίρεσης. Μας ενθαρρύνει να τα εξετάζουμε όλα, και να κρατάμε αυτό που είναι καλό (Α΄ Θες.ε:19). Αυτό περιλαμβάνει απαραιτήτως "την κρίση" - όχι του προσώπου, αλλά των διδασκαλιών και των πρακτικών του/της (για να δει εάν είναι ή όχι σωστοί στη διδαχή και τη ζωή τους).

Σημειώστε ότι η Βίβλος πρόβλεψε ότι θα ερχόταν ένας καιρός που δεν θα ανέχονταν ορισμένοι άνθρωποι την υγιαίνουσα διδασκαλία, αλλά αντ' αυτού θα αναζητούν δασκάλους και διδασκαλίες που ταιριάζουν με τις επιθυμίες τους: "Κήρυξον τον λόγον, επίμενε εγκαίρως ακαίρως, έλεγξον, επίπληξον, πρότρεψον, μετά πάσης μακροθυμίας και διδαχής. Διότι θέλει ελθεί καιρός ότε δεν θέλουσιν υποφέρει την υγιαίνουσαν διδασκαλίαν, αλλά θέλουσιν επισωρεύσει εις εαυτούς διδασκάλους κατά τας ιδίας αυτών επιθυμίας, γαργαλιζόμενοι την ακοήν, και από μεν της αληθείας θέλουσιν αποστρέψει την ακοήν αυτών, εις δε τους μύθους θέλουσιν εκτραπή." (Β΄Τιμ.δ:2-4).

Οι "Σταυροφορίες Θαυμάτων" του Benny Hinn

Οι συγκεντρώσεις του Hinn, ακολουθούν ένα ακριβές σχέδιο που έχει υπολογιστεί να φέρει το μεγαλύτερο συναισθηματικό αντίκτυπο και, όχι τόσο συμπτωματικά, το μέγιστο να είναι την ώρα της συλλογής των χρηματικών προσφορών. Από την στιγμή που το πλήθος μπαίνει στο χώρο, "βομβαρδίζεται" με ειδικό φωτισμό για ευνοϊκή διάθεση, επαναλαμβανόμενη μουσική, συναισθηματική ψαλμωδία, διάφορες μορφές χορωδιακής και οργανικής ψυχαγωγίας.

Όταν ο Μπέννυ Χινν ανέβει στη σκηνή ενώ ψέλνεται ένας ύμνος δοξολογίας θα πει χαρακτηριστικά "Υπάρχει δύναμη εδώ, άνθρωποι!". Και θα προσθέσει: "Υψώστε τα χέρια σας και λάβετε". Όλοι ανυψώνουν υπάκουα τα χέρια τους. "Θα θεραπευθείτε απόψε!". Αυτοί ανταποκρίνονται με αναφιλητά και "Αλληλούια". "Όλα τα πράγματα είναι δυνατά στον πιστεύοντα!" λέει ο Hinn επαναλαμβάνοντας αυτήν την ίδια πρόταση τρεις φορές, παίρνοντας μια μεγαλύτερη συναισθηματική αντίδραση κάθε φορά που την λέει.

Άσμα, τραγούδι, χειρονομίες, προσεκτικά ετοιμασμένες φράσεις-κλισέ για να ενθουσιάσουν το πλήθος- όλες οι κλασικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται για να μετατρέψουν τα άτομα σε μια ομάδα. Αργότερα, όταν συλλεχθούν οι προσφορές, ο Benny Hinn αναγγέλλει ότι ο Θεός μιλά σε αυτόν.

Και αρχίζει να αναγγέλλει "θεραπείες" ( π.χ. ενός όγκου εγκεφάλου, ενός καρκίνου κλπ) ΑΟΡΙΣΤΑ χωρίς να προσδιορίζει για ποιον αναφέρεται. Κατά συνέπεια, αντί της πρόσκλησης στη σκηνή των ασθενών για θεραπεία (χωρίς εγγύηση επιτυχίας), η μέθοδος του Μπέννυ Χινν ενθαρρύνει δεκτικά, συναισθηματικά άτομα να πιστέψουν ότι θεραπεύονται.

Μόνο εκείνη η αυτοεπιλεγμένη ομάδα καλείται για να έρθει προς τα εμπρός και να πιστοποιήσει την υποθετικά θαυματουργική θεραπεία τους. Κάποιος μαρτυρεί: "Ενώ παρέμεινα καθισμένος, σε μια συγκέντρωση του Hinn μια γυναίκα που ακούει τη ανώνυμα κατευθυνόμενη εντολή του ευαγγελιστή να "σηκωθεί επάνω από εκείνη την αναπηρική καρέκλα!" - αγωνίζονταν να το κάνει αυτό για σχεδόν μισή ώρα πριν τελικά βυθιστεί πίσω, εξαντλημένη". Σιγά σιγά κάποιοι άνθρωποι σηκώνονται από το πλήθος πιστεύοντας ότι "θεραπεύτηκαν" και πηγαίνουν προς την σκηνή για να τους ανακηρύξει ο Hinn "θεραπευμένους" απ' ό,τι και αν πάσχουν.

Δεν υπάρχει αμφιβολία γιατί έχει ανάγκη από σωματοφύλακες ο Benny Hinn! Πολύ λίγοι αν όχι κανένας από αυτούς τούς ανθρώπους δεν θεραπεύεται πραγματικά. Και όταν πεθαίνουν, ή η ασθένειά τους γίνεται χειρότερη, οι συγγενείς τους τείνουν να γίνουν απειλητικοί.

Κάποιος άλλος που έχει εργαστεί για 21 χρόνια με σοβαρά ανάπηρους ανθρώπους στη Βόρεια Καλιφόρνια, λέει ότι έχει δει από πρώτο χέρι την απογοήτευση που αφήνεται αμέσως μετά από μια "Σταυροφορία Θαυμάτων" του Benny Hinn. Κατά τη διάρκεια των χρόνων, λέει, πολλοί από τους πελάτες του έχουν παρευρεθεί στα γεγονότα, όπου σαρώθηκαν από ένα κύμα ενθουσιασμού, που σκέφτονταν ότι από στιγμή σε στιγμή θα περπατήσουν για πρώτη φορά ή ότι θα ισιώσουν τα άκρα τους. "Δεν μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τον αντίκτυπο της μη θεραπείας στο πρόσωπο, την οικογένεια, την ευρύτερη οικογένεια", λέει ο Darby. "Έχουν μια αίσθηση ευφορίας στη Σταυροφορία και έπειτα συντρίβονται κάτω. Ο Benny Hinn δεν είναι εκεί γύρω για να μαζέψει τα κομμάτια". Ο ενθουσιασμός μιας συνάθροισης για θεραπείες, που προκαλεί μείωση του πόνου λόγω της απελευθέρωσης των ενδορφινών (ουσίες που παράγονται από το σώμα οι οποίες εξαφανίζουν τον πόνο) συχνά αναγκάζουν τους ανθρώπους να πιστέψουν και να ενεργήσουν σαν να έχουν θεραπευθεί ως εκ θαύματος. Χωρίς όμως στην πραγματικότητα να αλλάξει η φυσική τους κατάσταση.

Β’ Θες.γ:6 «Σας παραγγέλλομεν δε, αδελφοί, εν ονόματι του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, να απομακρύνησθε από παντός αδελφού ατάκτως περιπατούντος και ουχί κατά την παράδοσιν, την οποίαν παρέλαβε παρ' ημών».

Ο Benny Hinn περπατάει πάρα πολύ άτακτα από πολλές απόψεις!

Το ότι κάποιος μπορεί να λέει και μερικά σωστά πράγματα, δεν τον απαλλάσσει από την κατηγορία του ψευδοδιδασκάλου ή ψευδοπροφήτη ή ψευδοθεραπευτή όταν πράγματι τα λόγια και οι πράξεις του τον εκθέτουν σαν τέτοιο.

Πολλοί άνθρωποι, κάνουν πράγματα για το Θεό με ειλικρινή καρδιά. Το θέμα όμως είναι, αν αυτή η πιθανώς ειλικρινής αφιέρωση μπορεί να σώσει τον άνθρωπο! Αυτό που πρέπει να ψάξει ο καθένας είναι το πώς θα τακτοποιηθεί με το Θεό. Ποια είναι η λατρεία που ΕΚΕΙΝΟΣ δέχεται! Έχουμε μάθει να βλέπουμε τι κάνουν οι άλλοι.

Ο Άβελ και ο Κάιν προσφέρανε θυσία. Δεν διανοήθηκαν να μπουν στην παρουσία του Θεού έτσι όπως ήταν.

Οι περισσότεροι άνθρωποι το ξέρουν – κι έτσι είναι – ότι πρώτα πρέπει να εξιλεωθεί η οργή του Θεού για ν’ απολαύσουν την παρουσία Του.

Πως εξιλεώνεται η οργή του Θεού;

Εβρ.θ:22 «Και σχεδόν με αίμα καθαρίζονται πάντα κατά τον νόμον, και χωρίς χύσεως αίματος δεν γίνεται άφεσις».

Ο Κάιν ήξερε ότι πρέπει να φέρει κάποια θυσία, αλλά η θυσία που έφερε δεν του εξασφάλισε ειρήνη με το Θεό. Δεν αρκεί να κάνεις κάτι, πρέπει να το κάνεις σωστά!

Ο Κάιν ήταν σωστός που ήρθε με θυσία, αλλά έκανε λάθος στο είδος της θυσίας. Ήταν η πρώτη «άλλη θρησκεία» που δεν άλλαξε τη ζωή του Κάιν.

Αν προσφέρουμε λάθος θυσίες, ίσως να μην έχουμε τη δύναμη που περιμένουμε. Πολλοί λένε: ο καθένας λατρεύει το Θεό με τον τρόπο του. Όμως, ο Θεός δεν βλέπει έτσι τα πράγματα. Όταν οι Ισραηλίτες έφτιαξαν στην έρημο το χρυσό μοσχάρι, νόμιζαν ότι μ’ αυτό τον τρόπο λάτρευαν το Θεό (Έξ.λβ:5). Και μπορεί να πει κανείς: Απλοί άνθρωποι ήταν, δεν καταλάβαιναν, πώς να λατρέψεις ένα αόρατο Θεό;

Η γιορτή τους μετατράπηκε σε όργιο (εδ.6).

Η ερώτηση δεν είναι τι αρέσει στον άνθρωπο, αλλά τι αρέσει στο Θεό.

Ίσως σ’ εμάς να μετράει η ειλικρίνεια, αλλά για το Θεό μετράει η αλήθεια και η υπακοή.

Η ειλικρίνεια δεν είναι αρκετή, μπορεί κάποιος μέσα στην ειλικρίνειά του να κάνει λάθη.

Ο Θεός είναι αντίθετος με κάθε άλλη θρησκεία, γιατί δεν έχει αποτέλεσμα, δεν σώζει.

Γαλ.α:8-9 «Αλλά και εάν ημείς ή άγγελος εξ ουρανού σας κηρύττη άλλο ευαγγέλιον παρά εκείνο, το οποίον σας εκηρύξαμεν, ας ήναι ανάθεμα. Καθώς προείπομεν, και τώρα πάλιν λέγω· Εάν τις σας κηρύττη άλλο ευαγγέλιον παρά εκείνο, το οποίον παρελάβετε, ας ήναι ανάθεμα».

Τα παραπάνω λόγια του αποστόλου Παύλου είναι πολύ καθαρά και σοβαρά: αν κάποιος σας κηρύξει άλλο ευαγγέλιο (άρα υπάρχουν πολλά ευαγγέλια) από αυτό που εμείς σας κηρύξαμε, να είναι ανάθεμα!! Και το επαναλαμβάνει για έμφαση.

Ποιο είναι το ευαγγέλιο που ο απόστολος Παύλος κήρυττε και που εμείς πρέπει να κηρύττουμε;

Αν θέλετε να διαπιστώσετε κατά πόσο είναι γνωστό το θέμα στο χριστιανικό κόσμο, κάντε αυτή την ερώτηση σε όσους χριστιανούς ξέρετε και συγκρίνετε τις απαντήσεις με αυτό που λέει ο λόγος του Θεού.

Α’ Κορ.ιε:1-4 «Σας φανερόνω δε, αδελφοί, το ευαγγέλιον, το οποίον εκήρυξα προς εσάς, το οποίον και παρελάβετε, εις το οποίον και ίστασθε, διά του οποίου και σώζεσθε, τίνι τρόπω σας εκήρυξα αυτό, αν φυλάττητε αυτό, εκτός εάν επιστεύσατε ματαίως. Διότι παρέδωκα εις εσάς εν πρώτοις εκείνο, το οποίον και παρέλαβον, ότι ο Χριστός απέθανε διά τας αμαρτίας ημών κατά τας γραφάς, και ότι ετάφη, και ότι ανέστη την τρίτην ημέραν κατά τας γραφάς…»

Με απλά λόγια, το ευαγγέλιο που κήρυττε ο απόστολος Παύλος και όλη η πρώτη εκκλησία, το ευαγγέλιο που κι εμείς πρέπει να κηρύττουμε γιατί μ’ αυτό σωζόμαστε αν το φυλάττουμε, είναι ο θάνατος, η ταφή και η ανάσταση του Ιησού Χριστού!

Έλεγα παραπάνω ότι δεν δέχομαι τον όρο «ευαγγελιστής» για τον Benny Hinn, γιατί απλά δεν κηρύττει καν σωτηρία, το ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού.

Μα, είναι τόσο σοβαρό, μπορεί να σκεφτεί κάποιος. Ναι, είναι πολύ σοβαρό γιατί αν δεν υπακούσουμε σ’ αυτό το ευαγγέλιο…..

Β’ Θες.α:7-9 «….όταν ο Κύριος Ιησούς αποκαλυφθή απ' ουρανού μετά των αγγέλων της δυνάμεως αυτού εν πυρί φλογός, κάμνων εκδίκησιν εις τους μη γνωρίζοντας Θεόν και εις τους μη υπακούοντας εις το ευαγγέλιον του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, οίτινες θέλουσι τιμωρηθή με όλεθρον αιώνιον από προσώπου του Κυρίου και από της δόξης της δυνάμεως αυτού…».

Πως μπορώ να υπακούσω στο ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού ώστε να σωθώ, να μην τιμωρηθώ με όλεθρο αιώνιο;;;;;

Είδαμε ότι το ευαγγέλιο της σωτηρίας μας είναι ο θάνατος, η ταφή και η ανάσταση του Ιησού.

Ρωμ.ς:3-5 «Η αγνοείτε ότι όσοι εβαπτίσθημεν εις Χριστόν Ιησούν, εις τον θάνατον αυτού εβαπτίσθημεν; Συνετάφημεν λοιπόν μετ' αυτού διά του βαπτίσματος εις τον θάνατον, ίνα καθώς ο Χριστός ανέστη εκ νεκρών διά της δόξης του Πατρός, ούτω και ημείς περιπατήσωμεν εις νέαν ζωήν. Διότι εάν εγείναμεν σύμφυτοι με αυτόν κατά την ομοιότητα του θανάτου αυτού, θέλομεν είσθαι και κατά την ομοιότητα της αναστάσεως».

Είναι τα ίδια λόγια που είπε ο απόστολος Πέτρος στους Εβραίους που τον ρώτησαν τι πρέπει να κάνουν για να σωθούν:

«Μετανοήσατε, (θάνατος) και ας βαπτισθή έκαστος υμών εις το όνομα του Ιησού Χριστού (ταφή) εις άφεσιν αμαρτιών, και θέλετε λάβει την δωρεάν του Αγίου Πνεύματος (ανάσταση, νέα ζωή). Διότι προς εσάς είναι η επαγγελία και προς τα τέκνα σας και προς πάντας τους εις μακράν, όσους αν προσκαλέση Κύριος ο Θεός ημών» (Πράξ.β:38-39).
Αλήθεια, πόσοι κηρύττουν σήμερα αυτό το ευαγγέλιο; Όταν καλούμε ανθρώπους στο Χριστό τι τους λέμε;

Λουκ.ιδ:28-32 «Διότι τις εξ υμών, θέλων να οικοδομήση πύργον, δεν κάθηται πρώτον και λογαριάζει την δαπάνην….».

Τον Ιησού δεν Τον ενδιέφερε μια χαμηλού κόστους μαθητεία. Έπρεπε να λογαριάσουν το κόστος και να Τον ακολουθήσουν κανονικά.

Ο Ιησούς δεν είναι το παυσίπονο για κάθε πνευματικό ή συναισθηματικό πονοκέφαλο, αυτό είναι αναιμικό ευαγγέλιο.

Ο διάβολος κάνει εκπτώσεις για να κερδίσει τακτικούς πελάτες.

Η ερώτηση δεν είναι αν θέλουν να ακούσουν, αλλά αν χρειάζονται το ευαγγέλιο!

Η πραγματική ανάγκη των ανθρώπων είναι να ακούσουν το ευαγγέλιο για να σωθούν και όχι η ικανοποίηση φυσικών αναγκών και θεραπείες.

Η εντολή είναι «μαθητεύσατε» γιατί η ανάγκη των ανθρώπων είναι να σωθούν από τη φρίκη της κόλασης.

Ο Ιησούς δεν εστίαζε τη διακονία Του στα στομάχια. Ο Ιησούς δεν είναι μια αποτελεσματική εναλλακτική δίπλα στο Depon!

Το μήνυμά μας χάνει την αξιοπιστία του όταν δεν δείχνουμε ότι επειγόμαστε στον ευαγγελισμό.

Το να ψάχνουμε τη Γραφή να βρούμε υπαινιγμούς που θα υποστηρίζουν την ευλογία μας, δεν ωφελεί!

Δεν μπορούμε να θεωρήσουμε απόλυτο μέτρο τη συνείδηση γιατί επηρεάζεται, φιμώνεται, νεκρώνεται, καυτηριάζεται (Α’ Τιμ.δ:2).

Ο Benny Hinn, επιδίδεται μετά μανίας στο να ρίχνει ανθρώπους κάτω, σε σημείο που έχει καταντήσει ανούσια ρουτίνα. Τον καταλαβαίνω, αυτό ξέρει να κάνει κι αυτό κάνει. Το που το βρήκε γραμμένο αυτό, είναι άλλο θέμα.

Μία από τις αυξανόμενες τρέλες στην εκκλησία σήμερα είναι το φαινόμενο των «πεσιμάτων». Είναι κάτι που πρέπει να συζητηθεί, λόγω της συνεχιζόμενης αύξησης του στη χαρισματική και Πεντηκοστιανή κίνηση.

Ενώ το «πέσιμο» έχει γίνει μια πολύ περιζήτητη εμπειρία, οι Γραφές φανερώνουν ότι ένα τέτοιο φαινόμενο δεν είναι ένα σημάδι πνευματικότητας. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη των περιστατικών που είναι παρόμοια με αυτή τη σύγχρονη εκδήλωση, δείχνουν ακριβώς το αντίθετο. Δηλαδή, είναι μάλλον σημάδι ύπαρξης αμαρτίας στη ζωή του ατόμου. Αλλά δεν πρέπει να κατηγορήσουμε κανένα ότι γι’ αυτό έπεσε.

Κάποιοι θα με κατηγορήσουν ότι δεν έχω ανοικτό μυαλό ή ότι η πνευματικότητά μου είναι σε χαμηλά επίπεδα, μ’ αυτά που θα πω. Δεν πειράζει, εγώ χαίρομαι γι’ αυτά που πιστεύω γιατί είναι γραμμένα μέσα στο λόγο του Θεού. Ας έχουν την υπομονή να διαβάσουν μέχρι τέλους, αυτές τις γραμμές.

Πολλές σύγχρονες «διακονίες», διαφημίζουν ότι τέτοιες εμπειρίες συμβαίνουν κατά τη διάρκεια των συναθροίσεών τους. Η πιο γνωστή σήμερα για το φαινόμενο αυτό είναι του Benny Hinn, χωρίς να λείπουν και οι Έλληνες αστέρες του είδους (όπως είπα, τα ονόματα γνωστά!!!).

Τελευταία έβλεπα ένα ανάλογο βιντεάκι (http://www.youtube.com/watch?v=f30Nbu-1Kcg) με κάποιον μιμητή του Hinn ονόματι  Andres Bisonni, να κάνει ακριβώς τα ίδια κι ένα τεράστιο πλήθος να αποθεώνει!!

Υπάρχουν διάφορες ερμηνείες που δίνονται για την εμπειρία αυτή, από ανθρώπους που έχουν μελετήσει το φαινόμενο. Η πιο κοινή εξήγηση είναι ότι η εμπειρία είναι απλά η ανθρώπινη αντίδραση στην πνευματική χειραγώγηση και αυθυποβολή από μέρους του «εργάτη».

Όσοι πηγαίνουν να παρακολουθήσουν τέτοια show, πηγαίνουν προετοιμασμένοι ψυχικά και πνευματικά να αντιμετωπίσουν τέτοιες εκδηλώσεις. Όταν συμβαίνει αυτό, μπορεί να φαίνεται ότι ο συμμετέχων δεν είχε κανένα έλεγχο πάνω στο τι συνέβη, αλλά από τη στιγμή που το άτομο άρχισε να σχεδιάζει να παραστεί στη συνάντηση, έχει προετοιμαστεί για την εμπειρία.

Ένας άλλος παράγοντας είναι η «πίεση». Όταν βλέπουν πολλούς να «πέφτουν», πιέζονται και φοβούνται να μη θεωρηθούν λιγότερο πνευματικοί, και το κάνουν αναγκαστικά από μόνοι τους.

Είναι επίσης πιθανό ότι ο συμμετέχων «υποκύπτει στην εξουσία», για να μην απογοητεύσει τον «εργάτη». Μια τυφλή γυναίκα σε «διακονία θεραπείας» υποστήριξε ότι έχει αποκατασταθεί η όρασή της, αλλά αργότερα παραδέχτηκε ότι τίποτε δεν είχε αλλάξει. Δεν ήθελα να απογοητεύσω τον «αδελφό», εξομολογήθηκε. Βέβαια, υπάρχουν και οι «μιλημένοι», που ίσως για ένα μικρό οικονομική όφελος, κάνουν ότι θεραπεύτηκαν, ότι έπεσαν κτλ κτλ. Όπως τους μεταφερόμενους οπαδούς των πολιτικών κομμάτων. Μα, είναι δυνατόν; Ναι, είναι δυνατόν!! Εδώ μιλάμε για πολλά λεφτά!

Υπάρχουν και άλλες πιθανότητες, όπως για παράδειγμα, πάνε για να βιώσουν την εμπειρία. Κάποιος αναγνώρισε σε μια τέτοια συγκέντρωση, ότι το έκανε στα ψέματα για να «αισθάνεται σαν μέρος του πλήθους». Προσωπικά έχω ακούσει την παρακάτω στιχομυθία μεταξύ «πιστών» σε συγκέντρωση του Costelnik στην Αθήνα: Έπεσες; Ναι, έπεσα. Εγώ πάω να ξαναπέσω!!!

Θα ήταν σοβαρή παράλειψη να μην αναφέρουμε τη δυνατότητα,  η πηγή του φαινομένου να είναι δαιμονική. Τουλάχιστον δύο πρώην αποκρυφιστές, είπαν ότι «γνωστά πνεύματα» ήταν υπεύθυνα για πολλές από τις εκδηλώσεις στις συγκεντρώσεις του Benny Hinn που είχαν παρακολουθήσει. Πολλοί μελετητές συγκρίνουν αυτό το χαρισματικό φαινόμενο με τον «εκστασιασμό» που βιώνεται από πολλές ψευδοθρησκείες. Οι κοινωνιολόγοι υποστηρίζουν ότι το φαινόμενο αυτό δεν είναι περίεργο για τη Χαρισματική Κίνηση.

Βέβαια, όπως κάθε νοήμων άνθρωπος μπορεί να καταλάβει, αυτοί οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται ΚΑΘΟΛΟΥ για τις ψυχές των ανθρώπων. Αποκλειστικός σκοπός τους είναι η ικανοποίηση της ματαιοδοξίας τους, η ύψωση του ονόματός τους και η είσπραξη χρημάτων για να μπορούν να ζουν τη ζωή που διάλεξαν, αυτή τη ζωή που ο Ιησούς είπε ότι πρέπει να την χάσεις για να κερδίσεις την άλλη, την αιώνια!

Μπορεί να λένε εδάφια μέσα από την Αγία Γραφή, αλλά μη μας διαφεύγει το γεγονός ότι και οι σατανιστές διαβάζουν εδάφια από το λόγο του Θεού. Οι Φαρισαίοι δεν έβαζαν στο στόμα τους άλλα λόγια από τις Γραφές, αλλά ο Ιησούς τους ονόμασε, αυτούς που όλοι θεωρούσαν αφρόκρεμα της θρησκείας, τάφους ασβεστωμένους!

Πράξ.ις:16-18 «Ενώ δε επορευόμεθα εις την προσευχήν, απήντησεν ημάς δούλη τις έχουσα πνεύμα πύθωνος, ήτις έδιδε πολύ κέρδος εις τους κυρίους αυτής μαντευομένη. Αύτη ακολουθήσασα τον Παύλον και ημάς έκραζε, λέγουσα· Ούτοι οι άνθρωποι είναι δούλοι του Θεού του Υψίστου, οίτινες κηρύττουσι προς ημάς οδόν σωτηρίας. Τούτο δε έκαμνεν επί πολλάς ημέρας. Βαρυνθείς δε ο Παύλος και στραφείς, είπε προς το πνεύμα, Προστάζω σε εν τω ονόματι του Ιησού Χριστού να εξέλθης απ' αυτής. Και εξήλθε την αυτήν ώραν».

Σωστά πράγματα έλεγε αυτή η κοπέλα, αλλά ο άνθρωπος του Θεού ήξερε ότι είναι δαιμόνιο αυτό που μιλάει!!

Αυτά όλα που κάνουν αυτοί οι showmen, δεν υπάρχουν πουθενά γραμμένα μέσα στο λόγο του Θεού, σαν πρακτικές ευλογίας, θεραπείας, χρίσματος κτλ.

Για περισσότερες πληροφορίες πάνω στο θέμα μπορείτε να μεταφερθείτε εδώ:

1)http://epistoligr.blogspot.gr/2012/05/blog-post_28.html#axzz2lAgfGnuY 

2)http://epistoligr.blogspot.gr/2012/05/2_29.html#axzz2lAgfGnuY  

3)http://epistoligr.blogspot.gr/2012/06/3.html#axzz2lAgfGnuY

Ακούγεται, χωρίς να είμαι σίγουρος για την αλήθεια των γεγονότων, ότι:

Ο τηλευαγγελιστής Sam Hinn (αδελφός του Benny) είχε εξωσυζυγικές σχέσεις με μέλος της εκκλησίας του επί 4 χρόνια, όπως ομολόγησε εφόσον τον συνέλαβαν.

Ο Henry Hinn (αδελφός του Benny) κατηγορήθηκε για κατάχρηση (κλοπή) ενός εκατομμυρίου δολαρίων από μέλος της εκκλησίας του, και από τη φυλακή τον έβγαλε με εγγύηση ο Benny Hinn.

O Benny Hinn είχε ερωμένη την Πεντηκοστιανή τηλευαγγελίστρια Paula White, (δες φωτό) επίσης κατηγορήθηκε για σχέση με μικρά παιδιά αλλά πλήρωσε πολλά εκατομμύρια για κουκούλωμα της υπόθεσης.

Ο γιός τού Benny Hinn Joshua Hinn συνελήφθη κάποτε στη Βραζιλία διότι μαζί με δύο φουσκωτούς μπράβους του πατέρα του έσπασε στο ξύλο έναν κωφάλαλο φουκαρά, την ώρα μάλιστα που ο πατέρας του έκανε το Show του επί σκηνής.

Tο απόγευμα της Κυριακής 24-9-2006 πολλές εκκλησίες της Πεντηκοστής στην Ελλάδα –ελληνόφωνες και ξενόγλωσσες– ΗΤΑΝ ΚΛΕΙΣΤΕΣ, επειδή όλοι οι ηγέτες και τα μέλη τους έκαναν το παν για να γεμίσουν το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο της Αθήνας–κάτι που όντως κατάφεραν.

Είχαν σπεύσει να “τιμήσουν” έναν  ζ ω ν τ α ν ό “ ά γ ι ο ” τους.   ( ! )

Επρόκειτο για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση που έγινε ποτέ στην Ελλάδα από μη Ορθόδοξους χριστιανούς. Ομιλητής θα ήταν ο παγκοσμίου φήμης –και υποψίας– ψευδοπροφήτης και ψευδοδιδάσκαλος Benny Hinn.

Ο διαβόητος κ. Benny Hinn, δημοσίευσε στην επίσημη ιστοσελίδα του την εξής ΨΕΥΔΗ ΑΝΑΦΟΡΑ σχετικά με τα γεγονότα της Αθήνας:

Greece's Olympic Complex  Hosts Powerful Crusade

The picture-perfect Athens Olympic Sports Complex became the showpiece during the 2004 Summer Olympics. Broadcasts to millions around the globe featured the world's top athletes as they competed for gold medals in the Maroussi-based facilities.
On Sunday, September 24, 2006, at 7 p.m., the Benny Hinn Holy Spirit Miracle Crusade came to the Kassimati Sports Hall, central to Greece's largest sports complex. The standing-room-only crowd came to see God's power unleashed. They were not disappointed, for a great anointing descended early during the service!
Athens, home of Plato's Academy and Aristotle's Lyceum, considered to be the cradle of Western civilization and one of the most famous cities in the world, is the capital of Greece. During its “Golden Age” (roughly 500–323 BC), it was the world's leading cultural and intellectual center. Today it continues to be a bustling cosmopolitan metropolis with a population of over 3 million people. This nucleus of economic, financial, industrial, cultural, and political life is rapidly becoming a leading European business hub. It is a region with a growing number of people hungry for God's presence and power.
“I asked partners and ministry friends around the world to pray that this crusade would touch Greece and the entire Mediterranean region for Jesus Christ in a mighty way!” Pastor Benny reported. “Our This Is Your Day! broadcasts now blanket the region. We have a large audience. So it was thrilling to come to Athens to see the Kassimati Sports Hall packed to capacity. Clearly, people in this region desire to know God's power. Anticipation had been running high, and people attended from many other countries. It was evident to everyone that God was ready to do something spectacular in Athens!”
The audience witnessed God's power as never before! The salvation message went forth clearly during the service, and thousands received Jesus Christ as Savior!
Miracles filled the hall:
Deaf ears were opened.
Cancerous tumors vanished.
Blind eyes could see.
A twelve-year-old girl suffering from scoliosis and epilepsy since the age of two was healed. On the platform for the first time she bent from the waist and touched her toes, something her father had never seen her do.
A Greek woman with a brain tumor traveled from San Diego, California. She had seen the Athens Crusade advertised on television and came to Greece, not knowing how to find the crusade location. She saw a man wearing a Benny Hinn Ministries hat, and he told her the location for the crusade. During the service, the woman received her healing from the brain tumor!
A woman with asthma and osteoarthritis was healed.
A woman, in severe pain with back and disc problems for many years, was healed and freed from pain!
A boy had broken his leg a year before in an accident. Suddenly, he was able to move his leg and ankle, both of which had been impossible to move. He ran back and forth across the stage, his face beaming with excitement.
“What an exciting time we had in the Athens area,” Pastor Benny Hinn reports. “We are in the midst of a powerful season of prophetic harvest of souls. This season has ushered in a mighty outpouring which is shaking the nations. I believe we will see a glorious harvest of souls and changed lives in this historic region as a result of this service! Pray for the people who were touched during this service. Pray with me as we make plans to return to Greece as soon as we can schedule a crusade. God is working mightily in this country and this entire area.”
Be a Vital Part of Historic Upcoming Crusades!
God is doing a mighty work through each Holy Spirit Miracle Crusade—multitudes are receiving Jesus Christ as Savior and seeing God's mighty miracle-working power! These crusades are increasingly expensive because of extensive travel and setup costs. Pray and believe with Pastor Benny Hinn for a supernatural harvest of souls, SOULS, SOULS . Please sow your generous seed-gift into the fertile soil of upcoming crusades today!

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ! ! !

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 


ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,
λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:
neakaipalaia@gmail.com
=
Σ Η Μ Α Ν Τ Ι Κ Η   Σ Η Μ Ε Ι Ω Σ Η :
Η αναδημοσίευση ύλης από το "ΝΕΑΚΑΙΠΑΛΑΙΑ" σε άλλα ιστολόγια, έντυπα κ.λπ., είναι απολύτως ελεύθερη εφόσον δεν αλλοιώνεται και αναφέρεται η πηγή της.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εμείς συμφωνούμε ή εγκρίνουμε όλες τις δικές τους απόψεις.