24.9.13

Επικερδή Δεσποτικά Ταξιδάκια...


Επικερδή Δεσποτικά Ταξιδάκια...
.
.
Το νέο τεύχος της εφημερίδας "Εκκλησιαστική Αλήθεια", που είναι έκδοση της Μητρόπολης Κέρκυρας, (Μάιος Ιούλιος 2013), μας προβλημάτισε για δύο θέματα:  
(1) Την περιφορά τμήματος της δεξιάς χειρός του αγ.  Σπυρίδωνος σε διάφορες χώρες (τώρα Γεωργία και Λευκορωσία), με τον τίτλο "Ο άγιος ευλόγησε το  λαό της Γεωργίας", επειδή πήγαν ως εκεί το χέρι του. 
Αυτό εμάς μας κάνει να σκεφτούμε τα εξής: 
  • (α) Ο άγιος δεν μπορεί να ευλογήσει και να βοηθήσει χωρίς το χέρι του, οπότε αδίκως τον παρακαλούν οι πιστοί του όταν βρίσκονται μακριά του. 
  • (β) Οι κληρικοί εκμεταλλεύονται επικερδώς την άγνοια και δυσιδαιμονία των οπαδών τους, μεταφέροντας εδώ κι  εκεί τα λείψανα, για να φέρνουν τους ευλαβείς εμπρός από το παγκάρι...  
(2) Την ατελείωτη φωτογραφική προβολή του Δεσπότη κ. Νεκταρίου, γεγονός που αποδεικνύει το σκοπό της εν λόγω έκδοσης που καταφανώς δεν είναι άλλος από την επιθυμία προβολής του ίδιου ή δουλική διάθεση των υφιστάμενων του. 
  • Σκεφθείτε ότι σε ένα φύλλο 8 μόλις σελίδων, υπάρχουν τουλάχιστον 20 φωτογραφίες μεγάλου μεγέθους του κ.  Νεκταρίου... χωρίς να μετρήσουμε τις αναφορές του μακρόσυρτου τίτλου του. 
Θα συμπέρανε κάνεις πως "Εκκλησιαστική Αλήθεια" εν προκειμένω είναι το πρόσωπο και οι κινήσεις του σεβασμιοτάτου... 

=
Λίγο περισσότερο ταπείνωση και μέτρο θα έδιναν καλύτερη εικόνα... 


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 


ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,
λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:
neakaipalaia@gmail.com
=
Σ Η Μ Α Ν Τ Ι Κ Η   Σ Η Μ Ε Ι Ω Σ Η :
Η αναδημοσίευση ύλης από το "ΝΕΑΚΑΙΠΑΛΑΙΑ" σε άλλα ιστολόγια, έντυπα κ.λπ., είναι απολύτως ελεύθερη εφόσον δεν αλλοιώνεται και αναφέρεται η πηγή της.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εμείς συμφωνούμε ή εγκρίνουμε όλες τις δικές τους απόψεις.