25.9.13

Όταν αλλάξεις ένα όνομα…


Όταν αλλάξεις ένα όνομα…
.
.
Το παιδί σας αρνείται να φάει κάποιες τροφές; Δώστε του να φάει «φασόλια σούπερ-δύναμη» και θα τα λατρέψει! 
Νέα μελέτη στο Πανεπιστήμιο Κορνέλ των ΗΠΑ, έδειξε ότι παιδιά ηλικίας τεσσάρων ετών έτρωγαν λαχανικά μόνο στην περίπτωση που οι γονείς τους τα εμφάνιζαν με πρωτότυπες ονομασίες ή από αγαπημένα κινούμενα σχέδια, όπως π.χ. «καρότα ακτίνων Χ». 
Η μετονομασία μπορεί να κάνει θαύματα.
Ανάλογες μελέτες έχουν δείξει ότι στην «παγίδα» πέφτουν και οι ενήλικες. Μια έρευνα σε εστιατόρια έχει διαπιστώσει πως όταν οι ιδιοκτήτες αλλάζουν ονόματα των πιάτων που σερβίρουν με πρωτότυπα, οι πωλήσεις αυξάνονται κατά 28%, και η αξιολόγηση της γεύσης από τους πελάτες αυξάνει κατά 12%, παρόλο που δεν έχει αλλάξει τίποτε στο περιεχόμενο στο πιάτου, αλλά μόνο το όνομά του.


Το ίδιο συμβαίνει όταν ξαφνικά, από το Άγιο Όρος ή κάποιο άλλο μοναστήρι, «ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ» ή «ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ 100 ΧΡΟΝΙΑ» βγαίνει κάποιο λείψανο ή κάποια εικόνα, (π.χ. η ζώνη του γέροντα τάδε ή το δάχτυλο της Αγίας Παντόφλας)... 
Τότε ξαφνικά ουρές προσκυνητών σχηματίζονται και τα καλάθια και τα παγκάρια γεμίζουν με χαρτονομίσματα… 
Όλα για το κέρδος. Ο «προσκυνητής» ελπίζει να κερδίσει κάτι: (θεραπεία, εγκυμοσύνη, εργασία, γάμο κ.λπ.) και η εκκλησία σίγουρα θα πολλαπλασιάσει τα έσοδά της που μειώθηκαν τελευταία… 
Το ίδιο συμβαίνει και μεταξύ πολλών «ετεροδόξων χριστιανών», κάθε φορά που ένα «νέο αστέρι» ανατέλλει στους άμβωνες και τις διάφορες διακονίες. Κάποιος Μπένι Χιν ή κάποια Μέριλιν Χίκεϊ κ.ο.κ. 
Χωρίς να υπάρχει καμία αλλαγή στον πυρήνα της διδαχής ή των διαδικασιών, πλήθη τρέχουν να δουν και να ακούσουν κάποιον «θαυματοποιό», «προφήτη», «επίσκοπο», «χαρισματούχο» κ.ο.κ., που προκύπτει από το πουθενά, όμως ξέρει να παίζει ωραία το ρόλο του «μίστερ κάτι» ή του «μίστερ τίποτα»… 
Και πίσω από όλα αυτά απομένει παρατημένος ο Χριστός, βλέποντας τους ανθρώπους, όπως και αν λέγονται, να πέφτουν θύματα επιτηδείων, που έχουν κάνει ΘΕΟ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ, και εργάζονται σαν τον Βαλαάμ. 
Ναι, σαν αυτόν «περιεπάτησαν εις την οδόν του Κάϊν, και χάριν μισθού εξεχύθησαν εις την πλάνην του Βαλαάμ» (Ιούδ. 1:11), «όστις ηγάπησε τον μισθόν της αδικίας» (2Πέτ. 2:15), «χάριν αισχρού κέρδους» (Τίτ. 1:11). 
Ένας πεπειραμένος Ευαγγελικός ιεροκήρυκας σχολίαζε πριν κάποια χρόνια:
«Αν μάλιστα αυτός φοράει και σαρίκι, τότε να δεις ρεύμα, και τότε να δεις ‘‘ευλογίες’’ σαπουνόφουσκες»...
=
Τ


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 


ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,
λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:
neakaipalaia@gmail.com
=
Σ Η Μ Α Ν Τ Ι Κ Η   Σ Η Μ Ε Ι Ω Σ Η :
Η αναδημοσίευση ύλης από το "ΝΕΑΚΑΙΠΑΛΑΙΑ" σε άλλα ιστολόγια, έντυπα κ.λπ., είναι απολύτως ελεύθερη εφόσον δεν αλλοιώνεται και αναφέρεται η πηγή της.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εμείς συμφωνούμε ή εγκρίνουμε όλες τις δικές τους απόψεις.