8.9.13

Και η εξομολόγηση "εργαλείο"...Και η εξομολόγηση "εργαλείο"...
.
.
Τον «κώδωνα του κινδύνου» για τις «εξομολογήσεις» μέσω κοινωνικών δικτύων κρούουν αρκετοί κληρικοί, που καλούν τους πολίτες να μην εμπιστεύονται προσωπικά τους θέματα, σε όποιον δηλώνει ιερέας.
Κληρικοί που έχουν γνώση του χώρου του διαδικτύου, ανέφεραν στο «dogma.gr» πως έχουν γίνει δέκτες καταγγελιών από πολίτες, οι οποίοι δηλώνουν πως έπεσαν θύματα εκμετάλλευσης από επιτήδειους οι οποίοι χρησιμοποιώντας ως «όπλο» την αφέλεια τους, έφθασαν σε σημείο να μάθουν ακόμη και τα πιο προσωπικά προβλήματα που τους απασχολούν.
 Άλλοι το κάνουν για να σπάσουν «πλάκα» όπως γινόταν παλιά με τις τηλεφωνικές φάρσες κι άλλοι –αυτοί είναι οι πιο επικίνδυνοι- για να εκμεταλλευτούν την αφέλεια των ανθρώπων, ώστε να τους αποσπάσουν εμπιστευτικές προσωπικές πληροφορίες οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και για εκβιασμούς ή ακόμη για να τους ζητήσουν να συνδράμουν κάποιον δήθεν «έρανο».
Προσοχή λοιπόν γιατί ούτε τα ράσα ούτε το προφίλ στο Facebook κάνουν τον παπά.

Πληροφορίες από το: dogma.gr
=
Πιο καλά δεν είναι να πεις τις αμαρτίες σου στον ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΘΕΟ;
Εκείνος ούτε θα σε "καρφώσει" ούτε θα σε "εκμεταλλευτεί".

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ

"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

« Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,
λαβαίνουμε υπόψη μας
 ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

neakaipalaia@gmail.com

=

Σ Η Μ Α Ν Τ Ι Κ Η   Σ Η Μ Ε Ι Ω Σ Η
:
Η αναδημοσίευση ύλης από το "ΝΕΑΚΑΙΠΑΛΑΙΑ" σε άλλα ιστολόγια, έντυπα κ.λπ., είναι απολύτως ελεύθερη εφόσον δεν αλλοιώνεται και αναφέρεται η πηγή της.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εμείς συμφωνούμε ή εγκρίνουμε όλες τις δικές τους απόψεις.