13.9.13

Η αποστολική μαρτυρία...


Η αποστολική μαρτυρία
...
.
.
Επειδή αυτό μαρτύρησαν οι Απόστολοι

«Ο Χριστός πέθανε για τις αμαρτίες μας σύμφωνα με τις Γραφές, ενταφιάσθηκε και αναστήθηκε την τρίτη ημέρα, σύμφωνα με τη Γραφές και φανερώθηκε στον Κηφά και έπειτα στους δώδεκα» (Α΄ Κορ. 15,3β-5).

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ: «Εγώ τώρα γιατί πιστεύω; Πού βασίζομαι για να πιστεύω αυτά που πιστεύω;".

Είναι αλήθεια ότι πολλοί πιστεύουν αυτό που οι ίδιοι έφτιαξαν μέσα στο μυαλό τους ως αλήθεια. Από όσα έχουν ακούσει, έχουν αφαιρέσει πάρα πολλά, έχουν ξεχάσει περισσότερα, και έχουν αλλάξει όσο τους ενοχλούν. Έχουν λοιπόν μια δική τους πίστη, φτιαγμένη στα μέτρα τους.

Το παραπάνω ερώτημα απευθύνεται σε όσους δηλώνουν: «Εγώ πιστεύω όχι δικές μου αλήθειες, αλλά όλα όσα διδάσκει η Εκκλησία».

Εντάξει. Αλλά γιατί τα πιστεύεις; Πού στηρίζεις τη σιγουριά σου ότι αυτά που σου διδάσκει η Εκκλησία, είναι σωστά, ότι είναι η αλήθεια;

Το πιο πάνω εδάφιο, από την πρώτη επιστολή του Αποστόλου Παύλου προς τους χριστιανούς της Κορίνθου. μας λέει ότι η πίστη μας βασίζεται στη ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ, που ήταν αυτόπτες μάρτυρες των γεγονότων που μας διηγούνται, αλλά και έμαθαν από τον ίδιο τον Ιησού να ερμηνεύουν σωστά την Αγία Γραφή. Γι' αυτό μας λέει ότι όλα αυτά τα είχε προαναγγείλει ο Θεός μέσω της Αγίας Γραφής: θάνατο για τις αμαρτίες μας, ενταφιασμό και ανάσταση του Ιησού Χριστού».
«Ενοριακές Καμπάνες» Σύρου 6-9-2013 
=
«Δεν αισχύνομαι το ευαγγέλιον του Χριστού· επειδή είναι δύναμις Θεού προς σωτηρίαν εις πάντα τον πιστεύοντα Ιουδαίόν τε, πρώτον και Έλληνα» (Ρωμ. 1:16)


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 


ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,
λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:
neakaipalaia@gmail.com
=
Σ Η Μ Α Ν Τ Ι Κ Η   Σ Η Μ Ε Ι Ω Σ Η :
Η αναδημοσίευση ύλης από το "ΝΕΑΚΑΙΠΑΛΑΙΑ" σε άλλα ιστολόγια, έντυπα κ.λπ., είναι απολύτως ελεύθερη εφόσον δεν αλλοιώνεται και αναφέρεται η πηγή της.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εμείς συμφωνούμε ή εγκρίνουμε όλες τις δικές τους απόψεις.