1.7.13

Ο ταλαίπωρος άνθρωπος τόσο μπορεί...Ο ταλαίπωρος άνθρωπος τόσο μπορεί...Σύμφωνα με αυστριακούς δημοσιογράφους που πρόσφατα έκαναν έρευνα στην Κρήτη:

Οι Έλληνες αισθάνονται αποδιωγμένοι και παρεξηγημένοι από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε μια Ευρώπη ωστόσο που «έχασε το όραμά της, οι παλιοί οραματιστές, όπως ο Γάλλος πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ Ντελόρ, δεν υπάρχουν πλέον και μαζί τους έχει εξαφανιστεί, ούτε λίγο ούτε πολύ, μια από τις θεμελιώδεις αρχές, η αλληλεγγύη, και η Ελλάδα χρησιμοποιείται ως πειραματόζωο για να σωθεί η Ευρώπη».
Σε δηλώσεις του, ο Μητροπολίτης Νεκτάριος, ασκεί κριτική στην τρόικα, που επικρέμεται ως «τσεκούρι» πάνω από την Ελλάδα και το κράτος εξαναγκάζεται σε τόσο σκληρά μέτρα, όπως φόρο για τα παιδιά και, όπως καταγγέλλει ο ίδιος, η κατάσταση έχει χειροτερέψει ακόμη περισσότερο για εκείνους των οποίων η οικονομική κατάσταση δεν ήταν καλή πριν από την κρίση.
«Περισσότερη αλληλεγγύη στην Ευρώπη» ζητά και ο Ελληνοορθόδοξος Μητροπολίτης Αυστρίας-Εξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης Αρσένιος, τονίζοντας πως «λείπει μια ηγεσία με οράματα, καθώς ο πραγματικός στόχος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, η διατήρηση της ειρήνης, ουσιαστικά δεν έχει επιτευχθεί, διότι, όπως παρατηρεί, μπορεί να μην υπάρχει πόλεμος με όπλα, υπάρχουν όμως πόλεμοι των θρησκειών, των πολιτισμών, όπως επίσης πολιτικοί και οικονομικοί πόλεμοι.
Βέβαια σε αυτούς τους πολέμους δεν σκοτώνονται άνθρωποι, όμως σκοτώνονται αξίες και αρχές».
(Από το διαδίκτυο)
=

«Mπορεί να μην υπάρχει πόλεμος με όπλα, υπάρχουν όμως πόλεμοι των θρησκειών, των πολιτισμών, όπως επίσης πολιτικοί και οικονομικοί πόλεμοι.

Βέβαια σε αυτούς τους πολέμους δεν σκοτώνονται άνθρωποι, όμως σκοτώνονται αξίες και αρχές»

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ

"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

« Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,
λαβαίνουμε υπόψη μας
 ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

neakaipalaia@gmail.com