13.7.13

Μιλάει και αυτός...Μιλάει και αυτός...
papakonstantinou8484

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: 

ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΙΩΝΩ

«Δεν μετανιώνω για τις μεγάλες επιλογές, αν είχα πράξει διαφορετικά, τώρα δεν θα ήμασταν στο ευρώ» τονίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα του Μιλάνου Κορριέρε Ντέλλα Σέρα.
Ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου προσθέτει, όμως, ότι «λυπάται για τις επιμέρους αποφάσεις και επιλογές», διότι, όπως υπογραμμίζει «οι περικοπές στον δημόσιο τομέα έπρεπε να τύχουν πιο προσεκτικής εκτίμησης, η φοροδιαφυγή έπρεπε να καταπολεμηθεί πιο έγκαιρα και δεν έγινε ό,τι ήταν δυνατόν για να πεισθεί ο κόσμος ότι οι διάφορες παρεμβάσεις εμπνέονταν από την αρχή της ίσης κατανομής των βαρών».
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου επισημαίνει ότι «τη στιγμή που καταρτίσθηκε το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, η χώρα διέθετε μηδενική αξιοπιστία λόγω του ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε παρουσιάσει ψευδή στοιχεία σε ό,τι αφορά τις φοροεισρπάξεις, το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος ήταν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα και οι Ευρωπαίοι δεν ήταν διατεθειμένοι να δώσουν χρήματα».
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών θεωρεί, επίσης, ότι «το όλο σχέδιο πέτυχε διότι επέτρεψε να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ και να μειωθεί το έλλειμμά της», αλλά σημείωσε ότι «είχε λιγότερη επιτυχία σχετικά με τη βαθιά ύφεση που βρίσκεται σε εξέλιξη».
Στην ερώτηση «πώς βλέπει το μέλλον της Ελλάδας», ο πρώην επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών τονίζει ότι «έγινε σημαντική δουλειά, για παράδειγμα, στο θέμα της οικονομικής σταθεροποίησης , αλλά η ύφεση και η ανεργία είναι υψηλότερες απ’ ό,τι θα έπρεπε».
(Από το διαδίκτυο
http://kartesios.com/?p=131722)
=
Παλιά στο σχολείο λέγαμε στα μαθηματικά το --άγνωστο σήμερα-- «ΟΠΕΡ ΕΔΕΙ ΔΕΙΞΑΙ»...
Δηλαδή αποδείξαμε εκείνο που έπρεπε... εκείνο που ο δάσκαλος περίμενε από εμάς...
Αναδημοσιεύουμε το παραπάνω κείμενο όχι επειδή συμφωνούμε αλλά επειδή ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ και ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ πως όλα όσα έγιναν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, είχαν ένα και μοναδικό σκοπό, ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ...
Με άλλα λόγια να μείνουμε δούλοι στους δανειστές μας...
Έτσι, τώρα πια δεν υπάρχει περίπτωση να φύγουμε από το στάβλο όπου θα μας αρμέγουν για δεκαετίες τουλάχιστον...
Όσο για τους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ μας...
Αυτοί έκαναν το χρέος προς τα μεγάλα αφεντικά τους με την υπόσχεση ότι οι ίδιοι ούτε θα φτωχύνουν ούτε θα πάνε ποτέ φυλακή για τα εκγλήματά τους κατά του λαού...
 ==========================================

ΕΝ  ΤΩ  ΜΕΤΑΞΥ . . .
Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος άσκησε σήμερα μήνυση κατά του Ανδρέα Ρωσσώνη και της Ελένης Παπακωνσταντίνου.
Οι συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών κατηγορούνται για φοροδιαφυγή ύψους 1,45 εκατ. ευρώ και 2,98 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Τα ποσά αυτά αφορούν τις χρήσεις 2010 και 2011.
Η είδηση της δίωξης κατά του κ. Ρωσσώνη και της κας. Παπακωνσταντίνου έρχεται τρεις μέρες μετά την εκ μέρους τους αμφισβήτηση του πορίσματος του ΣΔΟΕ που τους επέρριπτε ευθύνες για εκτεταμένη φοροδιαφυγή.

Οι συγγενείς του Παπακωνσταντίνου ανέφεραν πως δεν τους δόθηκε αρκετός χρόνος προκειμένου να προσκομίσουν στοιχεία για οικονομικές χρήσεις 17 ετών και ζητούσαν να γίνει επανέλεγχος της περιουσίας τους.

Το ΣΔΟΕ απέρριψε το αίτημα και προχώρησε στις διώξεις.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ

"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

« Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,
λαβαίνουμε υπόψη μας
 ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

neakaipalaia@gmail.com