19.4.13

Μποϊκοτάζ στις ματωμένες φράουλες...Μποϊκοτάζ στις ματωμένες φράουλες...
 

__Όλοι γνώριζαν... όλοι έκαναν τα στραβά μάτια...
__Ίσως τώρα που θα μείνουν απούλητες, να δώσουν από αυτές τις φράουλες στα ελληνικά σχολεία...
__Γιατί η Αστυνομία δεν νοιάστηκε ποτέ για την ύπαρξη αυτών των σύγχρονων δούλων στην Ηλεία;
__Γιατί η παρουσία των αρχών δεν έγινε ποτέ αισθητή στην περιοχή;
=

Σε διεθνές μποϊκοτάζ στις φράουλες της Μανωλάδας καλούν τους καταναλωτές διάφορες ιστοσελίδες του εξωτερικού, μετά το πρωτοφανές επεισόδιο με τον τραυματισμό 29 αλλοδαπών εργατών στα χωράφια της περιοχής από επιστάτη που τους πυροβόλησε επειδή διαδήλωσαν διεκδικώντας δεδουλευμένα έξι μηνών.Το περιστατικό έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπάρχουν ήδη κινήσεις υπέρ της εφαρμογής μποϊκοτάζ στις φράουλες της Μανωλάδας. Στο Διαδίκτυο έχουν «ανέβει» αφίσες και κείμενα στα αγγλικά που μιλούν για «αιματοβαμμένες φράουλες» και παροτρύνουν τον κόσμο να μην τις αγοράζει.


Επτά αλλοδαποί εργάτες εξακολουθούν να νοσηλεύονται – ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση- στα νοσοκομεία του Πύργου και της Πάτρας, φέροντας τραύματα από τους πυροβολισμούς που δέχθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας.
Ειδικότερα, στο νοσοκομείο του Πύργου νοσηλεύονται τέσσερα άτομα, ένας εκ των οποίων σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση. Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύονται τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι είναι ελαφρά τραυματισμένοι και παραμένουν για προληπτικούς λόγους.
Οι έρευνες
Όσον αφορά τις έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των τριών Ελλήνων που εμπλέκονται στην υπόθεση του τραυματισμού των αλλοδαπών εργατών, συνελήφθη στην περιοχή της Πηνείας ένας 38χρονος, εναντίον του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για υπόθαλψη εγκληματία.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 38χρονος φιλοξένησε το βράδυ της Τετάρτης για κάποιες ώρες δύο από τους τρεις ‘Ελληνες που αναζητούνται, τα στοιχεία των οποίων είναι γνωστά στην Αστυνομία.
__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

neakaipalaia@gmail.com