20.4.13

Το σπίτι του ηθοποιού...Το σπίτι του ηθοποιού...
 

__Κάποιος θα ρωτούσε "Τι δουλειά έχει η αλεπού στο παζάρι;" ή θα θυμόταν πως "Όποιον ανακατεύεται με τα πίτουρα, τον τρώνε οι κότες"...
__Ίσως όμως ο Μακαριότατος αναλογίστηκε ΠΟΣΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ είναι κατά βάθος ΗΘΟΠΟΙΟΙ που κάποιον ρόλο έχουν αναλάβει να παίζουν στον κόσμο μας...
__Εξ άλλου, όπως η θεατρική μεταμφίεση δεν κάνει τον Μεγαλέξανδρο, έτσι και το ράσο δεν κάνει τον παπά...
=
__Τα εγκαίνια του Ιδρύματος "Σπίτι του Ηθοποιού", τέλεσε σήμερα το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
Τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο υποδέχθηκε στο "Σπίτι του Ηθοποιού¨ η Πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Άννα Φόνσου.
Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν, πολλά γνωστά ονόματα του Ελληνικού Κινηματογράφου και της Θεατρικής Σκηνής αλλά και της Τηλεοράσεως, όπως οι Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Μάρθα Καραγιάννη, Ανδρέας Μπάρκουλης, Χάρης Ρώμας και πολλοί άλλοι για να τιμήσουν με τον τρόπο αυτό, το θεάρεστο έργο που έγινε με πρωτοβουλία της ηθοποιού Άννας Φόνσου.
Μετά το πέρας της τελετής των εγκαινίων, μικρά παιδιά τραγούδησαν και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.
Ο Αρχιεπίσκοπος σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων τόνισε: «Είχα την χαρά να με επισκεφθεί η κ. Φόνσου και να μου καταθέσει τις σκέψεις και τις προσπάθειές της. Θυμήθηκα μια φράση του Ευαγγελίου, εάν ο σπόρος δεν πέσει στη γη μένει μόνος. Ο σπόρος μπορεί άλλοτε να είναι ο πραγματικός σπόρος, άλλοτε η ιδέα, άλλοτε ο στόχος και όπως ο σπόρος αν δε μπει στη γη δε φέρνει καρπό έτσι και η ιδέα αν μείνει στο μυαλό μας, δε γίνεται τίποτε."
"Εμείς φεύγουμε και δε μένει τίποτε πίσω. Η κ Φόνσου και οι συνεργάτες της αποφάσισαν αυτόν το σπόρο να τον βάλουν στη γη, να τον καλλιεργήσουν και να τον δυναμώσουν, για να δώσει καρπό και αυτόν τον καρπό ήρθαμε απόψε να δούμε, να ευλογήσουμε και να ευχηθούμε ο Θεός να το ενισχύσει, έτσι ώστε όχι μόνο να αποπερατωθεί ως οικοδόμημα, αλλά να πάρει πνεύμα και δύναμη εσωτερικά για να γίνει καρπός. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε κοντά σας", πρόσθεσε κλείνοντας ο κ. Ιερώνυμος.
Στη συνέχεια η κ. Φόνσου ξενάγησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στους χώρους του νέου ιδρύματος.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι την σύτισση για το "Σπίτι του Ηθοποιού" με απόφαση του Αρχιεπισκόπου, θα την αναλάβει εξ' ολοκλήρου η Ιερά Αρχιεπισκοπή.
__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

neakaipalaia@gmail.com